Notícies

El finançament popular perquè la sardana sigui Patrimoni de la Humanitat ha recaptat gairebé 9.000 €
Dl. 07-Ago-2017

El projecte de recaptació popular de fons perquè la sardana es pugui convertir en Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO ha aconseguit recaptar gairebé 9.000 €, un cop finalitzat el termini establert. D'aquesta manera s'assegura que la Confederació Sardanista de Catalunya pugui fer front a les despeses inicials de gestió del projecte i promoció per aspirar a aquest reconeixement.

En concret s'han aconseguit 8.950 € a través de la plataforma de finançament popular Verkami. De fet, el 1r objectiu era recollir 6.000 € però la xifra es va aconseguir ràpidament. D'aquesta manera la Confederació Sardanista de Catalunya va doblar l'aposta i sol·licitava fins a 12.000 €. Malgrat haver reunit només gairebé 9.000 €, la xifra total recopilada garanteix rebre tot l'import.

Aquesta campanya ha sigut una 1a fase dels diversos processos de captació popular de diners. Això és per 2 raons: la 1a, perquè les gestions són llargues i costoses, sobretot en tractar-se d'un projecte de caire internacional; i la 2a és perquè des de les comissions d'anàlisi de les candidatures es valora molt positivament la implicació de la població per tal d'assolir l'objectiu de ser Patrimoni Cultural Immaterial. Així, aquesta, i d'altres campanyes de finançament popular que hi puguin haver al futur, seran fonamentals.

A més a més, s'ha creat un logotip específic per difondre el projecte. Està disponible per a totes les entitats perquè el puguin inserir als seus programes o cartells. Es pot sol·licitar a la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya a través del correu info@conf.sardanista.cat.

Dins del Patrimoni Cultural Immaterial, i en relació a la nostra cultura, estan inscrits, entre d’altres, la Patum de Berga, els castells, el cant de la Sibil·la, el Misteri d’Elx, la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, les Falles de València, les falles del Pirineu i la dieta mediterrània. Ara la Confederació Sardanista de Catalunya treballa perquè la sardana també hi consti. En aquest sentit, ja en formen part diversos ballas, com el tango, el flamenc, el merengue, els balls de nois de Romania o la rumba cubana.

La candidatura de la sardana compta ja amb la participació o el suport de l'Ens de l’Associacionisme Cultural Català, l'Institut del Patrimoni Cultural Immaterial, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Congrés dels Diputats.

Es podrà estar al dia del procés a través de l'etiqueta #sardanaunesco i a través del Facebook de l'entitat (https://www.facebook.com/conf.sardanista), el Twitter de la Confederació Sardanista de Catalunya (https://twitter.com/conf_sardanista), l'Instragram (https://www.instagram.com/conf.sardanista/) i la web (https://portalsardanista.cat/).