Notícies

El Festival 'Amb So de Cobla' es consolida amb més de 6.000 assistents
Dl. 12-Ago-2019

El Festival 'Amb So de Cobla', que s'ha celebrat a Palamós del dimecres 7 al diumenge 11 d'agost, ha superat el número de públic de l'any passat, amb més 6.000 espectadors al llarg dels seus dies de celebració. El concert més mutitudinari ha sigut el de l'estrena de la proposta de la cobla Berga Jove amb Arnau Tordera i el seu grup de rock Obeses.

A part de rebre un major número de visitants, el Festival també ha amplicat l'espectre de públics. Per això, el codirector de 'Amb So de Cobla', el tenora Adrià Bauzó, considera "consolidat el model d'incentiu a la producció pròpia així com de respecte pel vessant més tradicional de la cobla catalana".

"Treballem en una doble direcció: hi ha gent que descobreix el so de la cobla gràcies a Obeses o a en Llibert Fortuny però també hi ha públic que descobreix artistes més mainstream o aspectes com la dansa de Cobosmika o la poesia de Carner gràcies al festival", assegura Bauzó.

Els responsables del Festival estimen en més de 6.000 persones assistents al Festival, a l'espera d'afegir-hi encara les xifres dels dl darrer esdeveniment, diumente 11 a la tarda, amb una exhibició de sardana esportiva.

Aquest èxit rau bàsicament en la presentació de noves propostes per a cobla des de vessants més moderns i trencadors, com la conjunció entre Llibert Fortuny i una cobla electrònica, The New Catalan Ensemble o el citat concert del grup Obeses amb la Berga Jove.

Aquest espectacle és el que més públic i més ressò ha obtingut. El nou projecte és una proposta multitudinària d'atracció per a un públic molt divers que, en alguns casos, ha vingut d'arreu de Catalunya per seguir l'estrena dels arranjaments que el líder d'Obeses, el cantant Arnau Tordera, ha fet de peces tan conegudes com Juny o Llevantina. Aquesta proposta tindrà continuïtat i, igualment com en els casos de Llibert Fortuny i del New Catalan Ensemble, també es podran veure en la propera edició de la Fira Mediterrània de Manresa, l'octubre vinent.

Paral·lelament, cal recordar que el conjunt Big Cat de música llatina oferirà encara una darrera actuació vinculada al festival d'enguany el proper diumenge 1 de setembre a les 21:00 h. a Lloret de Mar. I encara més: a la tardor se celebrarà una nova sessió formativa per a instruments de cobla a càrrec de músics reconeguts del país.

El Festival vol produir noves creacions amb instruments de música de cobla i altres instruments allunyats de les formacions tradicionals nostrades. L'objeciu és posar a l'abast del públic noves sonoritats. Malgrat tot, des dels seus inicis persegueix un equilibri entre les propostes tradicionals i les més innovadores. Per això, a part de les creacions més modernes, també s'incorpora al programa el Memorial Ricard Viladesau, un concert de cobla més estàndard o una exhibició de colles de sardana esportiva, entre d'altres. La seva direcció correspon al mencionat Adrià Bauzó i a Pau Marquès, músic i programador cultural.

'Amb So de Cobla' està promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i és l'únic a Catalunya dedicat exclusivament a la cobla. La proposta original prové de l'Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, i compta també amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palamós, la Diputació de Girona i la Confederació Sardanista de Catalunya.