Notícies

El documental 'Aires al cim' guanya el Premi del Públic al festival de cinema Gollut
Dt. 06-Nov-2018

El documental Aires al cim, sobre sardanistes i no sardanistes ballant dalt d'una de les agulles de la muntanya de Montserrat, ha obtingut aquest passat dissabte, 3 de novembre, un premi a la 5a edició del Festival Gollut de la Vall de Ribes, al Ripollès. En concret, ha aconseguit el Premi Gollut del Públic, a partir de la votació popular.

Així, per votació popular, i amb un 48,5% dels vots, els espectadors del Festival han atorgat aquest guardó al film. La peça explica la preparació de sardanistes per pujar muntanyes i muntanyencs l'aprenentatge de la sardana per ascendir una agulla de Montserrat i ballar-hi sardanes. El seu director n'és Xavi Rodrigo.

D'altres premiats han sigut Isona Passola a la trajectòria audiovisual i cinematogràfica o Kim Manresa a la trajectòria fotogràfica.

El Festival Gollut és una mostra de cinema compromès sobre la muntanya, el medi ambient i el fotoperiodisme. Enguany ha reivindicat la figura de la dona al món audiovisual amb, per exemple, un jurat íntegrament format per dones. Les seus en què s'han pogut veure els films d'aquesta edició han sigut, entre el divendres, 12 d'octubre i el dissabte, 3 de novembre, Ribes de Freser, Barcelona, Girona, Figueres, Cassà de la Selva, Lloret de Mar, Vall de Núria, Queralbs, Planoles, Campelles, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i fins i tot Basilea.

Aquesta ha sigut l'edició amb més públic, més de 1.600 assistents, i ha desenvolupat diverses activitats com conferències, col·loquis i cine-fòrums.

Els Premis Gollut consisteixen en una estatueta original, i són "un reconeixement públic a la creativitat i als valors socials que transmeten també les obres presentades". A més a més, no tenen dotació econòmica perquè "la consciència social, tant si és individual com col·lectiva, no té preu", malgrat els guanyadors "podran també rebre premis en espècies atorgats per entitats i empreses patrocinadores".