Notícies

El disc 'La Sardana, camí de la UNESCO', el regal de Nadal més catalanista
Dc. 13-Des-2017

El disc La Sardana, camí de la UNESCO es postula com un regal molt adient per al Tió de Nadal, o per a la Nit de Reis, tant per a sardanistes com a no sardanistes apassionats per Catalunya i la seva tradició. En l'actual context polític i cultural, i amb les diverses accions per recaptar fons per gestionar la candidatura de la sardana com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat, la compra d'aquest disc acompleix aquest doble objectiu de compromís.

El seu preu és de només 10 € i es pot aconseguir a través de la Confederació Sardanista de Catalunya. Així, l'enregistrament es pot encarregar a través del correu electrònic info@conf.sardanista.cat o al telèfon 93 319 76 37. Al cost cal afegir-hi les despeses d'enviament.

La Sardana, camí de la UNESCO conté 11 títols diferents amb obres per a cobla, com la sardana Cala Romana, de Tomàs Gil i Membrado; la polka Trio d'oiseaux, de Jules Pillevestre; el poema simfònic L'Aplec, d'Agustí Borgunyó; el poema simfonico-coblístic La processó, de Xavier Pagès o la sardana Somni, de Manel Saderra i Puigferrer. Totes les peces són gravacions de les diverses Finals del concurs La Sardana de l'Any i suposen un emocionant recorregut sonor pel món de la cobla.

Amb els fons recopilats per la venda del disc, entre d'altres vies, es podrà treballar amb garanties les diverses tasques d'assessorament i gestió perquè la sardana sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Així, el llibret del disc té una àmplia explicació sobre els procediments que cal seguir per a l'obtenció d'aquest títol. Igualment hi ha un text amb dades sobre la importància de la sardana perquè tothom que rebi el disc s'adoni i sigui conscient de les magnituds que mou el nostre col·lectiu. Per això el volum és ideal tant per a sardanistes com a no sardanistes per reivindicar-nos.

L'edició del disc és Picap, amb l'impuls de la Confederació Sardanista de Catalunya i la seva presentació oficial va ser a Figueres, el passat 3 de novembre, en el marc del lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2017 i l'anunci de les Capital de la Sardana 2019 i 2020.