Notícies

El disc de 'La Marató' 2017 incorpora el so de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya​
Dc. 22-Nov-2017

El disc de 'La Marató' de TV3 d'aquest any compta amb una peça a càrrec de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. Es tracta de la 1a peça del volum, titulada Música, i també hi actuen els cantautors de música Pastora Soler i David DeMaría. A més a més, és el videoclip promocional de l'enregistrament. El disc es podrà comprar el diumenge, 3 de desembre amb els diaris habituals.

La participació de la Simfònica de Cobla i Corda es va gestar, molt probablement, a partir de l'obtenció del Premi Enderrock en la categoria de música 'Clàssica'. Aconseguir un reconeixement com aquest suposa situar-se al punt de mira de diversos productors. Per això va ser la producció de 'La Marató' qui va contactar directament amb la formació per a aquest projecte. A més a més, el fet que en aquest tipus de disc La Principal de la Bisbal hi col·laborés al 2011, i la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, al 2012, de ben segur que ha facilitat la incorporació, de nou, de la música per a cobla. De fet, per al director tècnic de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya el fet de participar a aquest disc, i tot el que suposa, "és molt gratificant".

La tasca de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya és la de posar la banda sonora de Música, que adapta la cançó Music was my first love, de John Miles. Els coneguts cantants Pastore Soler i David DeMaría posen la part vocal a aquesta peça. Es pot veure el videoclip de l'obra a l'adreça http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-nou-videoclip-....

Com a novetat, el disc de 'La Marató' d'aquest 2017 presenta totes les cançons adaptades al català. Així, s'hi escolten fins a 19 obres. Els intèrprets són tan diferents com els catalans Txarango, Blaumut o Sau o els artistes internacionals Shawn Mendes o Zucchero. En total, fins a 33 artistes, alguns novells, i d'altres de consagrats, interpreten "des de la seva personalitat cançons en clau de gèneres molt diferents", segons l'organització. A més a més, d'aquests 33 actuants, fins a 11 canten per 1a vegada en català. El disc compta també amb peces clàssiques d'autors com John Miles, The Cure o Giacomo Puccini.

Sigui com sigui, totes les obres "parlen i dibuixen situacions a l'entorn de la solidaritat, el dolor, donar suport i acompanyar, el patiment, la incertesa, la pèrdua, l'esperança, el record, l'altruisme, l'amistat, la generositat, el fet de compartir, etc.". I és que 'La Marató' es dedica a recollir fons per lluitar contra malalties difícils. Així, fins ara s'han dedicat a l'Alzheimer, el càncer, malalites del cor, malalties neurodegeneratives, entre d'altres. Aquesta serà la 26a edició de 'La Marató' i enguany es focalitza en les malalties infeccioses. Es tracta d'un grup de malalties "que causen 1 de cada 3 morts al món i que, segons els experts, es convertiran en un greu problema de salut públic", segons es va explicar a la presentació del projecte.

El disc d'enguany val 10 € i estarà disponible amb La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, El Punt Avui, Ara, Diari de Tarragona, Segre, Diari de Girona, Regió 7, La Mañana i Diari de Terrassa; els esportius Sport, Mundo Deportivo, La Grada i L'esportiu, i la revista Enderrock. Té una tirada de 200.000 còpies, de manera que és una molt bona ocasió per fer arribar el so de la cobla a un ampli públic que, potser, no està habituat a escoltar-lo. El disc de 'La Marato' també està disponible des del passat dijous, 16 de novembre, a iTunes.

Aquest és el 13è disc de 'La Marató' de TV3. El seu objectiu també és recopilar fons en favor de la investigació mèdica temàtica a la qual es dedica cada any el programa. D'altres iniciatives per recaptar aportacions són el llibre de 'La Marató', amb històries de diversos autors, o les activitats populars que organitzen entitats d'arreu de Catalunya. En aquest sentit, el món sardanista és un col·laborador molt actiu ja que múltiples ballades i concerts destinen els imports recollits per a aquesta campanya solidària.

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya és una formació musical inèdita, intergeneracional, que fusiona tradició i noves tendències, que aposta pels joves talents i que amb cada treball té voluntat d'arribar a nous públics. Es va crear el 2008 amb l'objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, que uneixi els instruments de corda i percussió d'una orquestra simfònica convencional i el so dels instruments de vent de la cobla. Amb aquesta idea es van fusionar els vents de La Principal de la Bisbal i la corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, el projecte pedagògic de l'Orquestra de Cadaqués.