Notícies

El coronavirus afecta el món de la sardana
Dj. 12-Mar-2020

El coronavirus Covid-19 impacta plenament el món de la cobla i la sardana. La Confederació Sardanista de Catalunya tanca la seva oficina, amb afectació del concurs La Sardana de l'Any i s'ajornen o cancel·len moltes activitats sardanistes. Aquesta clausurà serà fins el dilluns 30 de març, o fins a nou avís.

Així, la Casa de la Sardana, amb la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya, tanca a partir d'aquest dilluns 16 de març, per operar a través del teletreball. Totes les gestions s'hauran de fer via el correu electrònic info@confsardanista.cat. El telèfon tindrà operatiu només un contestador automàtic que indicarà el procediment a través del correu. Malgrat l'equip humà de la Confederació Sardanista de Catalunya intentarà mantenir el ritme de treball habitual pot ser que determinades activitats, com l'actualització de l'agenda, la preparació d'esdeveniments o la gestió diària es vegi alterada.

Un dels projectes de la Confederació Sardanista de Catalunya afectats és el concurs de La Sardana de l'Any. El procediment de votació es veurà alterat durant les setmanes del 14 i 15 de març i el 21 i 22 de març. En tots 2 casos es desactiva la possibilitat de votar a través del contestador de la Confederació Sardanista de Catalunya. Només és factible o bé via les emissores col·laboradores receptores de vot o bé via la pàgina electrònica corresponent.

També moltíssimes activitats sardanistes es cancel·len o s'ajornen, ja que les mesures de contenció del Covid-19 així ho recomanen. De fet, moltes ballades, concursos i concerts es desconvoquen directament per indicació de l'ajuntament corresponent. Entre aquests esdeveniments es posposa també la proclamació de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020. Caldrà veure quan es podran reprogramar. En aques sentit, és clar, també s'anul·len fins el 30 de març totes les activitats públiques que havien de tenir lloc a la Casa de la Sardana. Cal tenir present però que totes aquestes mesures tenen una vigència de 15 dies revisables segons com evolucioni la propagació del virus.