Notícies

El cantant Arnau Tordera, Premi Rotllana 2019
Dv. 08-Nov-2019

El Premi Rotllana 2019, de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, és per a Arnau Tordera, cantant i líder del grup de rock 'Obeses'. L'intèrpret el rebrà el proper dissabte 16 de novembre, a la 25a Nit de la Sardana, que enguany se celebrarà a Bellcaire d'Urgell.

Arnau Tordera ha sigut aquest any l'artista principal del festiva de Palamós Amb So de Cobla, on, amb el seu grup i la Berga Jove, va presentar un projecte de fusió i arranjament amb la música moderna amb la cobla. A més a més, ha mostrat un activisme sardanista important, sobretot a través de les xarxes socials, on compta amb més de 12.000 seguidors en total, la majoria joves. I això sense obviar el seu posat, a l'estil Verdaguer amb barretina, faixa i espardenyes.

Tanmateix, ja el 2011 Tordera va relacionar-se amb el món de la sardana amb la seva obra La Ben Plantada, que forma part del seu 2n disc, Zel. També el 2014 va incorporar el so de la tenora i el flabiol a l'esptacle de Jordi Lara Els nàufrags feliços i va participar a l'obra col·lectiva Trencadís, escrita per a cobla. A més a més, amb el tenora Magí Canyelles va crear el projecte Les cançons seran sempre nostres, que va guanyar el Premi Teresa Rebull. Aquest guardó serveix per impulsar propostes que reinterpretins la música tradicional per mantenir-la i difondre-la de nou.

El reeiximent al 'Amb So de Cobla' va portar que a l'actuació de la Fira Mediterrània de Manresa del divendres 11 octubre es venguessin totes les entrades.

Tordera també va participar a una de les sessions de debat que organitza sovint la Casa de la Sardana.

Arnau Tordera, és natural de Tona i llicenciat en Filosofia per la UAB. Es va formar com a compositor a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) i en el Taller de Músics, on va rebre formació transversal com arranjador i instrumentista de guitarra.

El premi Rotllana és el guardó que la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida atorga "a persones o entitats vinculades o no directament al món sardanista però que, amb les seves activitats quotidianes, col·laboren a difondre i normalitzar la sardana, i alhora, contribueixen a projectar el món sardanista fora del seu àmbit d'actuació". Els darrers anys, els guardonats amb el premi Rotllana han estat l'escriptor i periodista Martí Gironell, la il·lustradora Pilarin Bayés, la periodista Pilar Rahola o l'actor Toni Albà.