Notícies

Disponible el disc de les sardanes de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019
Dc. 24-Abr-2019

El disc recopilatori de les sardanes de Perpinyà com a Capital de la Sardana ja està disponible. Es tracta d'un enregistrament amb 8 sardanes, entre les que les 2 primeres són oficialment les sardanes de la Capitalitat. És la 1a vegada que una Capital de la Sardana té 2 sardanes dedicades. La part musical va a càrrec de la cobla Mil·lenària.

Les sardanes que obren el disc són 2019 a l’ombra del Castellet, de David Pigassou i Capvespre al Palau dels Reis de Mallorca, de René Picamal. Ambdues són les guanayadors del concurs de composició que es va organitzar des de Perpinyà. Les altres 6 obres gravades són les finalistes. El concurs es va incentivar només entre compositors nord-catalans per fomentar la creació dels autors del territori i consolidar les expressions sardanistes rosselloneses encarnades en la cobla i els compositors.

Les obres són d'estètiques diferents, amb estils diversos i de bona qualitat musical en ser fruit d'un certamen. El concurs es iniciar al novembre i després de la deliberació, es va gravar el disc a finals d'any. El Jurat l'integraven Daniel Tosi, director del Conservatori de Perpinyà; Pascal Egret, sardanista; Vicens Vidalou, professor de tible i tenora al Conservatori; Jaume Nonell, estudiós del món de la sardana; Daniele Pages, consellera de cultura a l'Ajuntament de Perpinyà i Jacqueline Irles, alcalde de Vilanova de la Raó.

Se n'ha fet una tirada de 2.000 unitats, a càrrec de l'editora Música GloBal. La producció és de l'Ajuntament de Perpinyà. Es poden comprar a través de la cobla Mil·lenària o a través d'esdeveniments específics del consistori municipal. El seu preu és de 10 €.

Aquest disc ha comptat també amb el suport que ofereix la Confederació Sardanista de Catalunya per impulsar les gravacions discogràfiques.