Notícies

Disc temàtic d'Antoni Juncà amb sardanes mai gravades
Dt. 02-Jul-2019

Músics per la Cobla ha editat enguany un altre disc, centrat en la figura d'Antoni Juncà. La part musical, com sempre, correspon a la Cobla de Cambra de Catalunya, dirigida per Gerard Pastor.

Aquest nou volum recopila 12 sardanes de Juncà, 9 d'elles sense gravacions prèvies. Així, s'hi poden descobrir títols com La Reina Victòria, Cecília o Marta i Maria. D'altra banda, de les obres més conegudes de Juncà hi consten La vaca cega, Les noies de Prats de Molló o Catalunya plora.

L'entitat Músics per la Cobla va analitzar l'obra completa de Juncà i en va triar les més peculiars després de revisar més de 20 obres. Com és habitual en el seu cas, Músics per la Cobla va repicar les partitures per comptar amb un material impecable disponible per a tothom.

El disc compta amb un llibret explicatiu amb el llistat complet de les sardanes d'Antoni Juncà i un apartat bibliogràfic. També hi ha fotografies que ha cedit la família.

L'edició és de Picap i se n'ha fet una tirada de 500 exemplars. Es poden comprar a través de Músics per la Cobla o el Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres. El seu preu és de 10 €.

La gravació, del març del 2018, compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Figueres, l'Obra Social de la Fundació 'la Caixa' i el Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres.