Notícies

Desapareixen els programes de sardanes de 'Ràdio Sabadell'
Dl. 01-Ago-2016
Els programes d'informació sardanista 'Esperit de Festa' i 'Sardanes a Ràdio Sabadell' de 'Ràdio Sabadell' desapareixeran de la programació de l'emissora de cara a la propera temporada.

La base de la situació és que la ràdio eliminarà la compensació econòmica prevista, que ascendia a 170 € mensuals. Davant d'aquesta proposta, cap dels 3 responsables han acceptat aquestes condicions perquè no han considerat que "el cost fos tan onerós", a part de la lògica retribució que correspon a hom per la feina que es fa. A més a més, aquesta compensació es declarava als organismes tributaris corresponents.

Paral·lelament, Jordi Saura, un d'aquests responsables, indica que són "2 programes d'una hora setmanal cadascun i que requerien d'unes 3 hores diàries de preparació, més la tasca posterior de situar al web de l'emissora, gens còmoda per cert."

Si la decisió correspon a un aspecte econòmic, el Saura també considera que "seria bo que, tractant-se d'una emissora municipal, per tant pública, mantinguda gairebé al 100% a través dels pressupostos municipals, es fessin públics els sous tant de la directora com de la gerent contractada fa just uns mesos".

La seva visió és que d'aquesta manera s'ha fet "'neteja' de programes i persones que estaven vinculats a l'emissora des de l'època de l'anterior consistori". "Però – continua el Saura – cap dels programes suprimits va prestar mai cap mena de servei ni vassallatge a ningú."

La percepció del Saura és que la direcció de la ràdio "desconeixia del tot els continguts dels programes. El fet que se'm proposés només d'emetre'n 1 dient 'en faríem només 1, el del dissabte, que és el que té l'agenda d'activitats i per tant és el més interessant' demostra que no n'havien escoltat cap, ja que es tractava de 2 programes totalment diferents amb un espai comú, justament el de l'agenda".

L'Infosardana ha provat d'obtenir declaracions de la direcció de 'Ràdio Sabadell' per tenir-ne la seva versió, però ha estat impossible aconseguir-les.

Tots 2 programes tenien una antiguitat de 12 anys a l'emissora, el que l'havien convertit en un referent dins del món de la sardana i la cultura popular. I no només per l'antiguitat, sinó també per la iniciativa de Lluís Subirana, i pels diversos col·laboradors que hi han participat durant tots aquests anys. A més a més, els programes van rebre la Placa al Mèrit Sardanista 2010 de Sabadell Sardanista, i el Premi Nacional Agustí Borgunyó 2013 de Sabadell més Música, "per la difusió de la música de lliure format per a cobla".

Aquesta decisió també afecta 2 programes més centrats en una única temàtica: 'La caixa de Pandora', de cultura relacionada amb Sabadell, i de 'De Bona Pell', centrat en entrevistes amb personatges local.