Notícies

Daniel Gasulla i Jaume Cristau guanyen el Premi del Jurat i Popular del certamen Ceret-Banyoles
Dt. 12-Nov-2019

Daniel Gasulla ha sigut el guanyador del Premi del Jurat del 35è Premi Musical de Composició Sardanista de Banyoles i Ceret Manel Saderra i Puigferrer, després del concert final celebrat aquest passat diumenge 10 de novembre a Ceret, amb la sardana De Peralada a Barcelona. El Premi Popular ha sigut per a Jaume Cristau amb Garbinet de Sant Feliu.

Gasulla indica que està "contentíssim, perquè vaig guanyar un dels premis grossos amb el Premi Conrad Saló de La Bisbal i ara he aconseguit un altre dels destacats, el Ceret-Banyoles". Fa 4 anys va assolir la 4a posició, fa 2 anys va ser el 2n classificat i finalment en aquesta edició ha aconseguit l'or. "També és un orgull haver guanyat pels personatges importants del món de la composició que hi havia participant enguany", rebla el compositor.

La sardana, com indica el títol, és un homenatge a Joaquim Serra, amb les progressions d'acords i la gairebé inexistència de salt. "He intentat fer un record de la seva música". I és que reconeix que ha treballat en aquest títol des de fa menys d'un any i l'ha enfocat cap a aquest certamen. Gasulla també reconeix que ara li falta el Memorial Pere Fontàs d'Amer, on porta 2 edicions amb la 2a posició.

Amb aquest premi Gasulla guanya també 1.800 €. La 2a posició l'ha aconseguida Francesc Cassú amb Presagis, que li reporten 1.300 € i la 3a plaça és per a Lluís Gual, tenora de la cobla Berga Jove, amb la seva 1a sardana: Albirant l'horitzó. El valor econòmic que li correspon es de 800 €. La 4a posició ha sigut per a Jaume Cristau amb la citada Garbinet de Sant Feliu, i 400 €, més els 400 € del Premi Popular. La 5a plaça l'ha ocupada Manel Valls amb Record del futur, que li suposen 300 €.

A la 1a part del concert la cobla Mil·lenària ha interpretat les 5 sardanes finalistes perquè el públic pogués votar el Premi Popular. Però també perquè el Jurat decidís la classificació de les 5 obres, després d'haver triat entre les 12 que es van presentar enguany. Els membres del Jurat han sigut Bernat Castillejo, Jordi Gibert, Agustí Coma Alabert i Josep Vidalou, en substitució de Lionel Barbany, que no ha pogut acudir al concert però va ser seleccionar les obres finalistes en el seu moment.

Després de la 1a part on s'ha interpretat les obres finalistes, la 2a ha ofert una selecció de 6 sardanes relacionades amb els membres del Jurat. I finalment s'ha desvelat els noms dels guanyadors.

Daniel Gasulla és un conegut músic i compositor, amb més de 150 sardanes i diversos premis, com el del Premi de la Crítica de La Sardana de l'Any 2014. També se'l coneix per la seva tasca coma a compositor de sardanes revesses. Forma part del col·lectiu GASP i actualment és el director de la cobla Tres Vents.