Notícies

Dani Gasulla i Lluc Vizentini guanyen el Premi Conrad Saló
Dl. 03-Des-2018

Els compositors Dani Gasulla i Lluc Vizentini han guanyat el Premi del Jurat i el Premi Popular, respectivament, del Premi Mestre Conrad Saló de La Bisbal d'Empordà de composició de sardanes. Ha sigut aquest passat dissabte 1 de desembre, al Teatre El Mundial, en el marc del concert final que s'ha pogut escoltar.

La sardana de Dani Gasulla es titula 'El camí dels empedrats', i al·ludeix a una ruta de muntanya entra Gisclareny i Bagà. La seva sardana, segons explica, té una certa similitud amb el recorregut ja que "comença molt suau i va pujant el nivell fins el fort final". El Jurat responsable d'atorgar-li el guardó l'han integrat els reconeguts músics i compositors del món de la cobla Josep Cassú, Francesc Cassú, Xavier Molina, Marcel Sabaté i Eduard Prats. Aquest Premi té una dotació de 1.800 €.

De la seva banda, Lluc Vizentini ha aconseguit el Premi Popular amb la seva obra 'Amb ganes', gràcies al vot dels assistents al concert. Aquesta sardana és una peça que va composar inspirat per la cobla de l'Escola de Municipal de Música Conrad Saló, de la qual n'és alumne de fiscorn des de fa 2 anys. Per això, i amb la voluntat pedagògica del Premi, ha creat una sardana amb aspectes nous i diferents que habitualment no s'escolten a les sardanes. Així, qualsevol estudiant de cobla que l'hagi d'interpretar, aprendrà noves facetes musicals. I també perquè cada instrument té una part de lluïment, el que obliga als intèrprets a estudiar de debò la peça, especialment la seva part de solista. Vizentini assegura que està molt content amb aquest guardó, i assegura que ni tan sols esperava ser finalista. Sigui com sigui, aquest Premi està dotat amb 500 €.

El Premi Mestre Conrad Saló de Composició de Sardanes per a Cobla vol retre homenatge a aquest conegut compositor bisbalenc. És de caire bianual i el seu objectiu el seu objectiu és "facilitar la difusió de treballs pedagògics innovadors, ajudar els professionals en el camp de l'educació a millorar-ne la qualitat i facilitar-ne la renovació pedagògica". Aquesta n'ha estat l'11a edició.