Notícies

Conveni entre Mahou San Miguel i la Confederació Sardanista de Catalunya
Dl. 01-Jun-2015
Aquest passat dimarts, 19 de maig, el Palau Marc, seu de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha estat l'escenari de la signatura del conveni entre l'empresa Mahou San Miguel i la Confederació Sardanista de Catalunya.

En virtut d'aquest conveni s'inicia un projecte de col·laboració d'un any entre la firma i la Confederació Sardanista de Catalunya per tal de promocionar mútuament els productes de la companyia i les principals activitats de la Confederació Sardanista de Catalunya. Això suposarà avantatges de logística i venda de begudes per a les entitats que organitzen esdeveniments sardanistes, principalment els Aplecs. Cada any hi ha més de 170 aplecs repartits per tota la geografia catalana, el gran acte sardanista amb la participació generalment de més d'una cobla i que acostuma a celebrar-se un cop l'any en moltes poblacions on la sardana està molt arrelada, i que esdevé uns dels grans esdeveniments culturals anuals de molts pobles i ciutats de Catalunya.

L'esdeveniment l'ha presidit el conseller de Cultura, en Ferran Mascarell i ha comptat amb la presència d'en Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, qui ha destacat que avui és un dia importantíssim per a la sardana i que "el sardanista de base tenia ganes que una entitat com Mahou San Miguel cregués en la feina que estem fent", i n'Òscar Latorre, Director regional d'hoteleria de Mahou San Miguel.

Mahou San Miguel és una companyia familiar 100% espanyola, líder del sector cerveser al nostre país amb una quota de producció de més del 37%. Disposa de vuit centres d'elaboració de cervesa, set a Espanya i un a l'Índia, dues deus d'aigua amb les seves plantes d'envasat i un equip de més de 2.600 professionals.

Compta amb 125 anys d'història, que comencen amb el naixement de Mahou al 1890. Des de llavors, l'empresa no ha parat de créixer. L'any 2000, Mahou adquireix San Miguel. El 2004, incorpora la marca canària Reina i el 2007, Cervezas Alhambra. A més a més, ha diversificat el seu negoci amb la compra el 2011 de Solán de Cabras. Posseeix un ampli portafoli de cerveses nacionals on destaquen, entre d'altres, Mahou Cinco Estrellas, San Miguel Especial, Alhambra Reserva 1925 o productes pioners en la seva categoria, com San Miguel 0,0% i San Miguel ECO. També té una àmplia gamma de cerveses internacionals fruit d'acords amb partners com Carlsberg i Warsteiner, entre d'altres.

La internacionalització és un dels eixos estratègics per al desenvolupament del seu negoci. Produeix més del 75% de la cervesa espanyola que es consumeix al món i està present a més de 50 països.