Notícies

'Connectats', 4t disc del col·lectiu GASP
Dl. 11-Gen-2021

El col·lectiu GASP ha presentat el seu 4t disc Connectats. Es tracta d'un nou volum amb 16 sardanes, 4 de cada autor: Dani Gasulla, Lluís Alcalà, Carles Santiago i Jordi Paulí, amb l'extra d'una sardana composada entre tots ells. Per tant, són 17 peces relativament noves mai gravades.

Les obres que s'hi poden trobar són, entre d'altres, de Dani Gasulla, De Peralada a Barcelona o La bassa gran; de Lluís Alcalà, La primera rosa o 25 anys màgics, Sardana de l'Any 2019; de Carles Santiago, Estimat Francesc o La Lira, segle i mig, que no es va poder estrenar per la pandèmia al concurs de colles de Sant Andreu del març i per tant ha sonat abans al disc que en directe, de Carles Santiago i de Jordi Paulí, Viure ballant, o Colla Gatzara.

La part musical va a càrrec de la cobla Bohèmia, una formació específica que es crea només per a aquesta ocasió. La cobla compta amb els 4 autors com a intèrprets, i amb la col·laboració de 7 músics més. En aquesta ocasió hi actuen també Jordi Figaró al flabiol, Ivan Alcazo al tible, Jordi Serrano i Roger Santiago a les trompetes, Pep Moliné i Ivan Babiloni als fiscorns i Marc Santiago al contrabaix.

El color identificatiu d'aquest volum és el groc, per raons evidents, però també perquè és el que faltava després d'haver editat el vermell, el blau i el verd.

Per aconseguir el disc només cal escriure un corre electrònic a Carles Santiago (carlessantiago@hotmail.com). Se n'ha fet una edició de 800 unitats, a càrrec d'Audiovisuals de Sarrià. El seu preu és de 10 €, més el cost de despeses de l'enviament.

De cara al futur, el propi Santiago considera que és factible crear un 5è volum, però és probable que sigui, com ha passat fins ara, d'aquí a 2 anys, o potser fins i tot 3.