Notícies

Concert temàtic d'obres per a 2 cobles
Dt. 07-Gen-2020

Aquest proper dilluns 20 de gener, el Casino de l'Aliança del Poblenou de Barcelona acollirà a les 20:00 h. el concert 'Dues cobles, un camí', amb la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la cobla de l'Esmuc. Així, permetrà gaudir de diverses grans obres per a 2 cobles, que normalment és difícil trobar aplegades en una única funció.

La proposta constarà de 2 parts. A la 1a hi actuarà la cobla de l'Esmuc, que oferirà la sardana de Conrad Saló La festa de Sant Martirià, la suite per a cobla Tríptic de records, de Fèlix Martínez i Comín; la suite sensitiva per a cobla i percussió Amb els 5 sentits, de Francesc Cassú i Dansa medieval de Vic, de Jordi Lara.

La 2a part suposarà la fusió de les 2 cobles. Així, començarà amb la sardana Somni, de Manuel Saderra i Puigferrer i seguirà amb les "grans obres de la literatura per a 2 cobles", com afirma el programador del concert i director d'ambdues formacions, Marcel Sabaté. Per això hi sonaran La moixiganga d'Algemessí, de Joaquim Serra; la sardana Girona 1808, de Ricard Viladesau; La presó de Lleida, de Joaquim Serra i Deconstrucció, del propi Marcel Sabaté. Aquesta darrera peça és una obra que Sabaté va composar per al 34è Premi Ceret-Banyolesa i per tant, té reminiscències de les sardanes que obren cadascuna de les parts del concert. Són, totes 2, sardanes molt relacionades amb aquesta capital de comarca, i d'aquí la voluntat de Sabaté d'integrar-les a l'oferta.

El concert es planteja com una oportunitat perquè els joves valors que es formen a l'Esmuc treballin amb músics de cobla professionals, amb rutines d'assaig concretes cap a un objectiu final, el concert, on h haurà un pública que els reconeixerà la tasca. Segons Sabaté, "és una magnífica oportunitat i millora pedagògica", alhora que indica que els estudiants "ho estan esperant, és un al·licient".

L'entrada serà amb taquilla inversa, és a dir, després del concert, els assistents poden decidir el valor que decideixen atorgar per finançar-lo.

Aquest concert forma part del Cicle de concerts de Cobla a Barcelona d'aquesta temporada 2019-2020. El programa global, que durarà fins al juny, compta amb diverses propostes destacades, de diversa naturalesa.