Notícies

Concert en clau femenina a Tiana
Dt. 01-Mar-2011
Aquest 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, Tiana programa, per vuitena vegada, el concert de cobla del Dia de la Dona. La peculiaritat d'aquesta proposta és que tots els autors de les sardanes que interpretarà la cobla Maricel són dones.

El programa contempla com a una de les característiques més interessants el fet que 7 de les 14 sardanes siguin d'estrena. I ultra això, tres d'elles són d'autores joveníssimes: na Rosa Maria Ramirez i Abella, amb només 14 anys, veurà com s'hi interpreta la seva peça 'Com un joc', estrenada a l'Aplec de Tardor de Manlleu; n'Anna Abad i Gils, de 18 anys, també podrà delectar-se amb la interpretació de la seva ja coneguda '50 històries per explicar' i n'Aurora Vizentini, de 14 anys, de Perpinyà, i que estrenarà la seva primera sardana, 'Moment de nostàlgia'.Aquestes tres joves compositores es revelen com a la punta de llança del relleu generacional dins del món de la composició per a cobla, en què les dones estan prenent relleu al perfil tradicional dominat per homes.

A part d'aquestes tres noies també hi ha d'altres compositores joves al concert de Tiana, com són na Bàrbara Ardanuy i Queldra (22 anys) o na Núria Garcia i Pastor (26 anys).

L'esdeveniment es clourà amb una sardana de na Dolors Viladrich, morta el passat mes d'octubre després de sofrir un desmai a l'Aplec de l'Escala.