Notícies

Concert de cobla amb Josep Pla com a fil conductor
Dj. 20-Feb-2020

Aquest proper dilluns 24 de febrer, a les 20:00 h., el Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona acull el concert titulat Josep Pla i la sardana, amb la cobla Jovenívola de Sabadell i el rapsode Valentí Maymó, dirigits per Jordi Figaró.

Aquesta proposta consisteix en la declamació, per part de Maymó, de diversos textos de Josep Pla, relacionats amb els mesos de l'any. Després de cada lectura dramatitzada, la cobla interpreta una sardana vinculada. Així, per exemple, al mes d'abri li correspon Aura d'abril, de Joaquim Serra, a l'octubre, Roses de tardor, de Fèlix Martínez i Comín o al desembre, L'Aplec nadalenc, de Joan Lluís Moraleda. El concert consta de 2 parts i té una durada d'una mica més d'1 hora.

La idea principal va ser de Maymó, qui ja ha fet diversos espectacles de literatura i cobla, com un de relacionat amb Verdaguer, i un altre amb el Poema de Nadal. D'aquesta manera, incorpora un nou referent de la literatura al voltant de la cobla. La Jovenívola de Sabadell es encarregar de buscar el repertori més adequat per a cada mes.

Aquest concert l'organitza Amics dels Concerts de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona i s'emmarca en el Cicle de concerts de Cobla de Barcelona d'aquesta temporada. L'accés val 6 €.

Josep Pla i la sardana es pot contractar directament a la cobla Jovenívola de Sabadell a partir del seu nou representant, Jaume Prat.