Notícies

Concert de celebració dels 40 anys de la cobla Ciutat de Girona
Dg. 01-Mar-2015
Aquest proper divendres, 6 de març, a les 21:30 h. el Teatre Municipal de Girona acull la presentació del concert de celebració dels 40 anys de la cobla Ciutat de Girona.

El concert oferirà un programa especial amb "una selecció d'algunes de les peces que es van interpretar al 1r concert que va oferir la cobla fa 40 anys". Igualment, hi haurà una selecció musical que permetrà capir el treball musical desenvolupat durant aquests anys. Així, s'hi sentirà des de música clàssica fins a sardanes d'autors tan diverses com en Jesús Ventura, en Lluís Buscarons o n'Esteve Molero. També s'estrenarà una sardana dedicada a la cobla de n'Agustí Pedrico, excomponent de la formació.

L'esdeveniment comptarà amb la presència de 3 fundadors de la cobla: en Josep Joli, contrabaix; en Josep Brugué, tenora i en Jordi Compte, trompeta. A més a més, presentarà el concert n'Esteve Molero, fill de l'Eugeni Molero, qui va ser el conductor de l'esdeveniment el dia de l'inici de la cobla fa 40 anys.

La cobla es va fundar el 1975 a partir de la iniciativa de diversos excomponents de les millors cobles-orquestres del moment, com ara La Principal de la Bisbal o Els Montgrins, encapçalats per en Lluís Buscarons.

Durant aquestes 4 dècades han format part de la cobla, com a flabiols, en Lluís Buscarons i en Marcel Sabaté; com a tibles en Juli Esteve, en Jaume Esteve, en Joaquim Portas, en Narcís Roura i en Joan Parés; com a tenores en Josep Cullell, en Josep Brugué, en Joan Roca, en Jaume Call, en Santi Roura, en Pere Millet i n'Adrià Bauzó. Com a trompetes consten en Jordi Compte, en Pere Rabasseda, en Marcel·lí Trias, en J. L. Luque, en Pere Banyeres, n'Oleguer Freixas, en Llorenç Sabaté, en Ruben Serra, en José Antonio Vicente i en Marc Solanelles; com a trombons en Pere Cortada, en Joan Franquesa, n'Eloi Planiol i en Jack McGee; de fiscorns en Josep Puig, en Miquel Tudela, n'Alexandre Port, en Josep Mercader, en Francesc Camps, en Jordi Estartús, n'Eduard Figaró, en Ramon Casanovas i en Jack McGee; mentre com a contrabaixos han estat en Josep Joli, en Martí Puntí, n'Antoni Blázquez, n'Amadeu Puntí, n'Agustí Pedrico i en Tomàs Espanyó. Els directors musicals han sigut en Lluís Buscarons, en Francesc Camps i en Marcel Sabaté, i com representants, en Lluís Buscarons i en Marcel·lí Trias.

Les entrades per assistir a aquest concert commemoratiu es poden comprar a través del les taquilles del Teatre i a l'Auditori de Girona, o per internet a les pàgines web www.girona.cat/entrades i www.girona.cat/teatremunicipal. El seu preu és de 12 €.

La contractació d'aquest concert estarà disponible a partir del dia de l'estrena. Per fer-ho, només cal contactar amb la cobla a través del correu electrònic info@coblaciutatdegirona.com.