Notícies

Comencen les Semifinals de La Sardana de l'Any 2018
Dv. 08-Feb-2019

Aquest cap de setmana de dissabte 16 i diumenge 17 de febrer comencen les Semifinals del Premi Popular del concurs La Sardana de l'Any 2018. Durant les properes 9 setmanes les sardanes classificades lluitaran segons els aparellaments que va determinar el sorteig públic del passat mes de setembre per aconseguir una plaça a la Final del Liceu.

Com fins ara, tothom podrà a través d'un dels 3 sistemes disponibles: o bé a través de la pàgina www.lsda.cat, o bé a través de les emissores de ràdio que emeten el concurs o bé a través del telèfon de la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya (93 319 76 37). En qualsevol cas, la votació per un dels canals exclou poder-ho fer pels altres per evitar la duplicació de vots. I com sempre, hi haurà actius els sistemes de validació de vot i control del percentatge de vots superior als habituals per evitar campanyes massives.

A aquesta Fase lluitaran les obres Petits teutons, de Dani Gasulla; Joan, et mereixes això i més, de René Picamal; En Joan i la Isabel, de Josep Farràs; Los dos perxes, d'Amadeu Escoda; De tos colors, de Xavier Ventosa; 60 anys, 50 Aplecs a Cornellà, de Carles Santiago; Montblanc, Capital de la Sardana, d'Alfred Abad; Mar, música i amics, de Lluís Alcalà; Imparables, d'Alfred Abad; La via romana, de Maria Teresa Monclús; A les 10 al llit, de Jordi Paulí; La nàiade del llac, de Xavi Cassanyes; L'amic Joan Torres, de Pere Vilà; El barri antic, d'Antoni Mas Bou; Noces d'or a l'Antina, de Rafael Guinovart; Palau, el nostre poble, de Francesc Picart i La font d'en Nando, de Carles Santiago.

Com sempre, quan hi ha 2 sardanes d'un mateix autor, com indiquen les bases, per evitar que algú pugui tenir 2 peces a la Final, competiran entre elles. Així, la 2a semifinalista s'aparellarà amb la 1a semifinalista del mateix autor, de manera que enguany Carles Santiago i Alfred Abad tenen un lloc assegurat a la Final. Les 9 guanyadores es classificaran, junt amb la no guanyadora que hagi obtingut el major percentatge de vots respecte la sardana guanyadora de la seva eliminatòria.

La Final de La Sardana de l'Any 2018 serà el diumenge 12 de maig, a les 17:30 h., al Gran Teatre del Liceu, en el marc de la 30a edició del certamen. Encara hi ha entrades disponibles, a partir de 18 €.

Al Concert-Final s'hi escotaran les cobles Mediterrània, Sant Jordi - Ciutat de Barcelona i Montgrins i el grup Port Bo, la soprano Indira Ferrer i la Polifònica de Puig-Reig.