Notícies

Celebrada la 1a funció de la proposta musical 'Les estrenes al Palau'
Dc. 03-Abr-2019

Aquest passat dilluns 1 d'abril la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona ha ofert un concert al Palau de la Música Catalana titulat 'Les estrenes al Palau'. El conjunt d'obres han sigut, lògicament, peces per a cobla que s'han estrenat alguna vegada a aquest escenari modernista. La part musical ha anat a càrrec de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, sota la direcció de Marcel Sabaté, i amb Robert Armengol a la percussió i Daniel Claret com a violoncel solista.

Així, la proposta ha constat de 2 parts. La 1a ha ofert les obres L'estiuet de Sant Martí, d'Agustí Borgunyó; Isabel, de Juli Garreta; Fantasia i Marxa pomposa, de Manuel Oltra; Sant Martí del Canigó, de Pau Casals i La roda del temps Xavier Pagès-Corella. Aquestes 2 obres han comptat amb la participació del violoncel solista. La 2a part ha consistit en La meva Joaquima de Joaquim Serra, Fragància de violetes, de Francesc Cassú; Variants de color, de Joan Albert Amargós i El Llobregat, de Salvador Brotons. Totes les obres han permès comprobar l'evolució musical de la cobla al llarg de gairebé 100 anys, a càrrec de destacats compositors de cada època.

Aquesta proposta es pot contractar directament a través de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, ja que és una producció pròpia. De fet, fa més d'1 any i mig que hi treballaven per portar-la al Palau. Es pot contactar amb la cobla a través de info@coblasantjordi.cat o al 606 91 58 37.

La programació del concert té ple sentit en comprovar la gran quantitat d'obres per a cobla que s'hi ha estrenat al llarg dels anys a través de les temporades i cicles de concert regulars. A més a més, la institució ha fet costat al món de la cobla i la sardana al llarg de la seva història amb diversos tipus d'esdeveniments, com, entre d'altres, el cicle ,Cobla, cor i dansa,, exposicions o la Final de la Sardana de l'Any quan es va reprendre el certamen.