Notícies

Carme Pruñonosa, Premi Floricel Rosa d'Or 2017
Dl. 22-Mai-2017

El Premi Floricel Rosa d'Or d'enguany serà per a Carme Pruñonosa, d'El Masnou. És una activa sardanista des de diversos vessants del nostre sector. Així, entre d'altres aspectes, és fundadora i ha estat representant des dels inicis de la Punt Cat Cobla, secretària de l'Agrupació Sardanista El Masnou, col·laboradora de diversos Aplecs i amb un canal a Youtube (https://www.youtube.com/channel/UC_sUZng0wLGh_fwj1de-azw), molt conegut al món sardanista.

El seu currículum sardanista també inclou haver començat a ballar amb 12 anys, haver sigut 9 anys presidenta de l'Agrupació Sardanista El Masnou, ser membre de la colla veterana Catalunya, treballar per a una àmplia difusió de la sardana a través de les fotos que penja a Facebook, o la seva ajuda desinteressada a múltiples Aplecs. El millor exemple és el de la vila d'El Morell, en què els ajuda a coordinar l'Aplec. També és la coordinadora de la sectorial de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) Sardanes per la Independència. Igualment, desenvolupa una intensa tasca d'ensenyament sardanista i és autora de diversos textos i articles per a revistes i llibrets d'Aplecs. Enguany per exemple la podrem llegir als de L'Escala i Celrà.

Carme Pruñonosa ha indicat a Infosardana que està "amb molts nervis i molt sorpresa" per aquest premi i espera que molts amics seus del món de la sardana l'acompanyin al lliurament del guardó. Serà el diumenge, 18 de juny, a la tarda, abans de la sardana de conjunt, en el marc de l'Aplec d'Anglès. Igualment, ha volgut expressar el seu agraïment pel guardó a l'Agrupació Sardanista i Cultural Floricel d'Anglès, malgrat assegurar que no té paraules per saber com fer-ho.

El Premi Floricel Rosa d'Or l'atorga l'Agrupació Sardanista i Cultural Floricel d'Anglès a un sardanista exemplar, "home o dona, que per la seva vocació al servei i al foment de la sardana mereixi ésser proclamat sardanista exemplar". Per això pot aspirar al premi "qualsevol sardanista sense cap mena d'excepció, entenent per sardanista aquella persona que comprèn allò que la sardana expressa i se'n fa ressò cultivant-la amb amor i entusiasme".

És un dels reconeixements sardanistes més prestigiosos del sector i es convoca des del 1967. Alguns dels seus guanyadors han sigut Francina Boris, Maria Matilde Almendros, Josep Ventura, Sebastià Gràcia, Antoni Anguela, Sebastià Alba, Montserrat Juvanteny, Lluís Subirana o Josep Vidalou.

El guardó és una peça d'or en forma de rosa, que fabriquen els artesans de Calvo Joiers, com es pot veure a https://youtu.be/6qqgz_6KKmI.