Notícies

'Cantant l'amor', de l'Avi Xaxu, sardana del Dia Universal de la Sardana 2020
Dc. 29-Gen-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya ha seleccionat la sardana Cantant l'amor de l'Avi Xaxu com peça unitària del Dia Universal de la Sardana. La tria d'aquesta peça s'emmarca en la celebració de l'Any Xaxu, pels 150 anys del seu naixement. Enguany el Dia Universal de la Sardana se celebrarà el diumenge 21 de juny, és a dir, com cada any, el diumenge previ a Sant Joan.

Cantant l'amor és una sardana menys programada d'aquest autor, el que aporta un punt d'interès a la seva interpretació. Així, la Confederació Sardanista de Catalunya anima a incorporar aquest obra a totes les activitats que s'organitzin aquell dia. D'aquesta manera es crearà el sentiment de germanor simbòlic entre tot el sardanisme, i serà un veritable dia universal de la sardana.

Per facilitar la seva interpretació, les cobles i les entitats rebran properament la particel·la de la sardana, i una gravació en mp3, a través del correu electrònic de la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya. Si aquest correu no arriba, es pot sol·licitar directament a l'adreça electrònica info@confsardanista.cat.

La gravació digital servirà també perquè aquelles entitats que vulguin unir-se al Dia Universal de la Sardana i no puguin organitzar una ballada, tinguin l'opció de participar-hi. És el cas habitual de molts Casals Catalans repartits pel món, i d'altres tipus d'entitats.

El Dia Universal de la Sardana es va crear el 1960 per difondre el concepte i el so de la sardana arreu. Per això es tria cada any una sardana unitària perquè s’interpreti a totes les activitats sardanistes amb la finalitat de crear sentiment de comunitat i germanor. L'Obra del Ballet Popular va instituir aquesta celebració i la Confederació Sardanista de Catalunya la gestiona des del 2012.