Notícies

Cancel·lades les Semifinals de 'La Sardana de l'Any' en directe als Aplecs
Dc. 25-Mar-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya comunica que per causa del confinament pel Covid-19 es cancel·la la interpretació en directe de les Semifinals de 'La Sardana de l'Any' a diversos aplecs. Aquesta era una de les grans novetats previstes enguany, segons les noves Bases que es van publicar.

Això afecta els Aplecs de Montmeló, Barcelona-Sarrià, Sils, Sant Sadurní d'Anoia, Mollet del Vallès, Tarragona, Santa Perpètua de la Mogoda, Barcelona-Gràcia, Olesa de Montserrat, Caldes de Malavella i El Vendrell.

D'aquesta manera, les Semifinals s'escoltaran només a través de la pàgina electrònica del concurs o a través de les diverses emissores col·laboradores. En aquest sentit, cal tenir en compte que hi ha algunes ràdios que, arran de les mesures de prevenció contra el coronavirus, ja no emeten programes sardanistes. Per tant, no es pot votar a través d'elles les diverses Eliminatòries i Semifinals de 'La Sardana de l'Any'.

Igualment, tampoc es podrà organitzar el sorteig públic previst pel divendres 3 d'abril, que ha de determinar la configuració d'aquestes Semifinals. Tot i així, les noves tecnologies permetran que els membres del comitè organitzador puguin realitzar-lo per videoconferència. Els resultats del sorteig es trametran el mateix divendres juntament amb una acta signada pels membres del comitè.

El Covid-19 està afectant a tots els nivells la societat i la cobla i la sardana ho està notant amb esdeveniments cancel·lats. Tot i així, també s'estan endegant diverses iniciatives perquè el confinament sigui menys avorrit i el més sardanista possible amb concursos i passatemps.