Notícies

Campanya de microfinançament per editar un disc de sardanes de l'Alfred i l'Anna Abad
Dj. 14-Nov-2019

L'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa ha endegat una campanya de microfinançament per poder editar un disc centrat en sardanes inèdites de l'Alfred i l'Anna Abad, en el marc de la celebració dels 40 anys de l'entitat. El volum portarà per títol Imparables!, títol de la sardana que l'Alfred va composar pel 60è aniversari de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS). La cobla responsable de la gravació seria la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

L'Alfred Abad és el president de l'Agrupació, i té diverses sardanes reconegudes pel públic i els premis. A part del Premi Popular de la 30a edició del concurs La Sardana de l'Any, també ha sigut finalista de La Sardana de l'Any 2015 amb Capvespre a La Ràpita i va guanyar l’accèssit del Premi Popular d'aquest concurs el 2017 amb Nits d'estiu a Sant Llorenç. Sense oblidar les populars La platja dels bots, Somnis de colors o Sota els estels de Moscou. També la seva filla Anna és una compositora reeixida entre el públic, amb títols com A temps..!, o On sopem aquesta nit?. Per això l'agrupació vol "compartir" amb els sardanistes la seva música perquè arribi "a cada poble i ciutat de Catalunya".

Així, el volum comptarà amb 11 sardanes: Un tomb per Cracòvia (2010); Els follets de l'Ebre (2010); Rauxa i seny (2011); A la mare (2013); La roca foradada (2016); Capvespre a la Ràpita (2015); Nits d'estiu a Sant Llorenç (2017); Sota els estels de Moscou (2017); Els millors anys (2018); Montblanc, capital de la Sardana (2018) i Imparables! (2018). De l'Anna Abad, hi haurà 2 sardanes que encara no s'han gravat: L'home dels 1.000 somnis, del 2012, i I més enllà..., del 2014.

Es poden fer diversos tipus d'aportacions, amb els corresponents premis. Així, per 15 € s'aconsegueix el disc físic, amb l'enviament inclòs. Per 25 € s'obté el disc més la possibilitat de la seva descàrrega digital, més una motxilla de cotó ecològica amb el títol del disc. Amb 35 €, es té el disc físic signat, més la possibilitat de la seva descàrrega digital, més la motxilla de cotó ecològica amb el títol del disc, més 2 entrades al concert de presentació previst pel dissabte 11 de gener a Tarragona i una copa de cava. Amb una aportació de 50 € s'afegeix, a part de tot això, una fotografia de 20x15 personalitzada amb els compositors al concert. Finalment, per 600 €, a totes aquestes contrapartides s'hi suma una sardana nova dedicada de l'Anna Abad, que es lliurarà al llarg del 2020. Tots els diners recaptats serviran per pagar les diverses despeses del projecte: estudi, cobla, director, tècnic de so, discogràfica, edició de còpies, drets de la SGAE, entre d'altres.

L'objectiu és recopilar 3.000 € i hi ha temps fins el dimecers 18 de desembre. Les aportacions es poden fer a través de la pàgina de Verkami corresponent.

El concert de presentació està previst pel dissabte 11 de gener a l'Auditori de la Diputació de Tarragona, amb la cobla responsable de la gravació, la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, i el seu director, Marcel Sabaté.

L'Alfred Abad, a part de compositor, també és dansaire de colla esportiva de Tarragona. De la seva banda, l'Anna Abad, a part de ballar i composar sardanes, també és "cantautora, pianista, intèrpret de tible i tenora".

L'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa aglutina les colles de sardana esportiva de Tarragona. Però també organitzen d'altres activitats de dinamització com una comparsa de Carnestoltes, espectacles amb cobla o participació a la Festa Major de Tarragona. Enguany celebra 4 dècades, i ha desenvolupat diverses activitats al llarg de l'any per destacar-ho, com ara un concert, o l'encerclament de la Catedral de Tarragona.

Verkami és una pàgina electrònica que permet endega projectes que es financiïn a través de les aportacions populars de tots aquells interessats en què es facin realitat. La 1a entitat relacionada amb el món de la sardana a fer servir aquest servei va ser la cobla Sabadell, per editar el disc del seu 60è aniversari, Sabadell XL.