Notícies

Bon Preu torna a patrocinar connexions radiofòniques als concursos de sardana esportiva
Dv. 21-Set-2018

La Confederació Sardanista de Catalunya i el Grup Bon Preu han acordat renovar el conveni perquè aquesta cadena de botigues i supermercats patrocini connexions de Catalunya Ràdio a diversos concursos de sardana esportiva. Els concursos són els de la Fase Final d'aquesta temporada 2018, durant els programes 'El Suplement' i 'Mans', igual que l'any passat.

Quim Rutllant, presentador del 'Mans', expert en el món de la sardana i la cultura popular és el responsable de les connexions. Com l'any passat es preveuen diverses intervencions per parlar de com evoluciona el concurs, resultats i d'altres dades d'interès.

El 1r concurs on ha sigut efectiu ha sigut el de la Catedral de Barcelona, d'aquest diumenge, 23 de setembre, en el marc de les festes de la Mercè. Aquesta cita ha obert la Fase Final A del Campionat de Catalunya de la categoria Gran o Absoluta. És a dir, ha sigut el baptisme per a les colles que aspiren al títol d'aquest any. També ha sigut vàlid per a la Fase Final B de la mateixa categoria. En aquest cas, ha suposat la 2a Jornada de la Final del Campionat de Catalunya Gran B. El concurs de la Catedral busca ser l'aparador del món de la sardana esportiva en una ciutat, un indret i una data que concentra un gran número de població catalana i estrangera que vol viure la tradició de la festa major de la Mercè. Enguany hi han fins a 30 colles d'arreu de Catalunya.

Les altres cites previstes per a aquesta cobertura mediàtica són d'altres concursos de la Fase Final del Campionat de Catalunya Gran, el que permetrà seguir gairebé tota la competició. Així, la següent jornada que es retransmetrà serà la del diumenge, 21 d'octubre a Terrassa i la, potser, decisiva i darrera de Balaguer, del diumenge, 11 de novembre. Aquest concurs també serà la darrera cita del Campionat Veterà, el que garanteix encara més emoció. I és que Balaguer s'ha convertit els darrers anys en el punt de referència per a tot el sardanisme de competició per tal d'escatir quina és la millor colla Gran de cada any.

La setmana anterior, la del diumenge, 4 de novembre, també hi haurà connexió. Serà per parlar de la mítica Final de Valls, en què les 3 colles més ben classificades de la fase regular de cada categoria Júnior (Alevins, Infantils i Juvenils) competiran per guanyar el Campionat. L'entitat organitzadora, la Unió Anelles de la Flama, treballa des de principis dels 90 del segle passat perquè sigui una gran cita festiva i de competició i realment s'ha posicionat com el concurs de referència d'aquestes categories.

La darrera connexió serà a Montblanc, el diumenge, 25 de novembre, com a Final del Campionat de Punts Lliures, i en el marc de Montblanc, Capital de la Sardana 2018. Aquest és el tipus de modalitat de sardanes més espectacular, amb coreografies, figures geomètriques, passos diversos i molta exigència física als balladors. A la Final de Punts Lliures hi ballen totes les categories: Alevins, Infantils, Juvenils, Grans i Veterans, amb un límit de 20 colles en total.

El Grup Bon Preu ja havia arribat a d'altres acords previs amb la Confederació Sardanista de Catalunya per tal de difondre i ensenyar la sardana a través de les colles de sardana esportiva. Es desenvolupaven tallers d'ensenyament sardanista i exhibicions de colles a alguns supermercats en moments concrets de l'any.

El Grup Bon Preu és una empresa d'alimentació amb seu a Osona central a Les Masies de Voltregà, que compta amb més de 220 establiments a Catalunya i que dóna feina a més de 6.700 treballadors.