Notícies

'Blanes festiu', la sardana unitària del Dia Universal de la Sardana 2019
Dj. 14-Mar-2019

La sardana Blanes festiu serà la composició unitària del Dia Universal de la Sardana d'aquest any, que se celebrarà el diumenge 16 de juny. L’elecció d’aquesta obra de Josep Maria Albertí s’escau en el marc del centenari del seu naixement.

Blanes festiu és una sardana emblemàtica de l’autor, a l'abast de totes les cobles i amb un elevat grau de popularitat. Tot això en facilitarà la interpretació i la voluntat de que la gran majoria del sardanisme la balli. L’obra es va estrenar l’any 1947 i n’existeixen diverses gravacions.

Totes les cobles i promotors d'activitats sardanistes rebran la particel·la de la sardana a través del correu electrònic de la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya. Si aquesta comunicación no arriba properament, es podrà demanar a traves de l'adreça electrònica info@confsardanista.cat.

El Dia Universal de la Sardana es va crear el 1960 per difondre el concepte i el so de la sardana arreu. Per això es tria cada any una sardana unitària perquè s’interpreti a totes les activitats sardanistes amb la finalitat de crear sentiment de comunitat i germanor. L'Obra del Ballet Popular va instituir aquesta celebració i la Confederació Sardanista de Catalunya el gestiona des del 2012.