Notícies

Belluguets, NINS i Estel de les Gavarres, colles Campiones júniors del 2018
Dl. 05-Nov-2018

Aquest passat diumenge, 4 de novembre, la Plaça del Pati de Valls ha sigut l'escenari de la Final del Campionat de Catalunya de les colles júniors 2018. Així, la campiona Alevina ha sigut Belluguets, de Figueres; la Infantil NINS (Nens I Nenes Sardanistes), de Banyoles i Estel de les Gavarres, de Cassà de la Selva. Aquest concurs, a més a més, s'ha retransmès en directe a través del programa 'Mans' de Catalunya Ràdio per informar sobre l'emoció de la sardana esportiva. Aquesta transmissió ha estat possible gràcies al patrocini de Bon Preu Esclat i a la tasca desenvolupada des de la Confederació Sardanista de Catalunya i la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS).

Així, el títol dels més petits del món de la sardana esportiva ha sigut per a la rotllana figueres Belluguets després d'aconseguir la 1a posició a les 2 sardanes del concurs de Valls. Aquest resultat, junt amb els altres 2 1rs aconseguits a la 1a cita del seu Campionat, a Banyoles, el passat diumenge, 21 d'octubre, els ha proporcionat el títol. La 2a plaça l'ha ocupada Trapelles, de Sabadell, i la 3a, Tren Pinxo, de Banyoles. Les altres colles participants a aquest Campionat han sigut, en ordre alfabètic, Dimoniets, de Lleida, i Xamosa, de Barcelona.

Pel que fa als Infantils, la campiona ha sigut NINS, de Banyoles. La colla ha aconseguit les 2 1es places al concurs de Valls, però al llarg de les 4 cites precedents també ha assolit aquesta posició en 6 de les 8 sardanes. La 2a plaça l'ha ocupada Petits Tarragona Dansa, de Tarragona i la 3a, Escarlta, de Lleida. Al llarg de l'any ha competit una altra colla: Il·lusions, de Cassà de la Selva. Les cites competitives prèvies a Valls han sigut Barcelona-Poble Nou, el diumenge, 20 de maig; Constantí, el diumenge, 10 de juny; Cassà de la Selva, el dissabte, 6 d'octubre i Banyoles, el diumenge, 21 d'octubre.

Finalment a Juvenils el títol ha sigut per a Estel de les Gavarres, de Cassà de la Selva. Aquesta categoria ha tingut molta més emoció fins al final, ja que la colla selvatana ha quedat en 2a posició a les 2 sardanes de Valls, però els resultats dels concursos precedents li han permès aconseguir el títol. La plata ha sigut per a Montseny, de Vic, i el bronze per a Maig, de Barcelona. Les altres rotllanes participants ha aquest Campionat han sigut, per ordre alfabètic, Cabirols, de Sabadell, Creixent, de Canet de Mar; Guspira, de Lleida i Nova Tarragona Dansa, de Tarragona. Les jornades competitives que han format aquest Campionat, a part de Valls, han sigut les de Figueres, el diumenge, 6 de maig: Vic, el dissabte, 7 de juliol; Canet de Mar, el diumenge, 9 de setembre i El Vendrell, el diumenge, 14 d'octubre.

Enguany es produeix la casualitat que les 3 colles campiones han desbancat les que defenien el títol i a més a més, són totes de la província de Girona.

El concurs de Valls organitza des del 1992 la Final de les categories de les colles júniors i s'enfoca com una gran festa i espectacle. Així, l'organitzador, la Unió Anelles de la Flama, hi fa participar diversos elements festiu del bestiari i la tradició local. La part musical correspon a la cobla Contemporània, que ofereix el vessant de 'sardaxou'.

Els resultats d'aquestes competicions no seran oficials fins que l'Àrea de Campionat de la UCS hagi revisat tota la documentació dels jurats, la suma dels punts i les possibles errades, denúncies o impugnacions que hi pugui haver.