Notícies

Arriba el concert de la Cobla Simfònica Catalana
Dv. 02-Nov-2018

Aquest proper diumenge, 11 de novembre, a les 18:00 h., el Teatre Principal de Sabadell serà la seu del 21è concert de música simfònica per a cobla de la Cobla Simfònica Catalana. Enguany es titula 'Cercant un nou camí', i tindrà com a director de Gerard Pastor. També s'hi farà el lliurament del Premi Agustí Borgunyó 2018 al director i compositor Antoni Ros Marbà.

El concert oferirà 2 parts diferents. La 1a comptarà amb les obres Les soldades del compte Arnau, de Josep Vinarós; Alimara, d'Antoni Ros Marbà; Un món salvatge, d'Albert Guinovart i Dansa de fadrins, de Joaquim Serra. La 2a part començarà amb el lliurament del Premi Agustí Borgunyó 2018 a Antoni Ros Marbà, qui va presentar la Cobla Simfònica Catalana a la Sala Oval del Palau de Montjuïc el 2012 i n'és el Director d'Honor. Després del lliurament del Premi començarà la 2a part amb, justament, una obra de Ros Marbà, Festa a ciutat, i que dirigirà ell mateix. Després seguirà l'actuació amb Garard Pastor al capdavant per interpretar Les danses de Vilanova, d'Eduard Toldrà; Danses imaginàries, de Gerard Pastor i Ofrena a Manuel Saderra i Puigferrer, de Joan Lluís Moraleda. La presentació anirà a càrrec de Jordi Saura.

El títol del concert fa referència a la necessitat de bastir un nou horitzó musical, una proposta que la Cobla Simfònica Catalana sempre ha buscat com a exponent de la música lliure simfònica. Però també perquè vol ser una al·lusió a un nou camí per al país, segons expressen des de l'organització.

Es poden comprar les entrades al Teatre Principal de Sabadell, els dimecres i dijous de 18:00 h. a 20.00 h., i els divendres i dissabtes d'11:00 h. a 13:00 h. i de 18:00 h. a 20:00 h.; mitja hora abans del concert o a www.sabadell.cat/cultura. El preu és de 15 €.

El concert compta amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Sabadell, la Diputació de Barcelona i la Sociedad de Artistas Intérpretes o Ejecutantes de España (AIE) hi col·laboren els establiments Viena, el Diari de Sabadell, els supermercats Esclat i Mecesa.