Notícies

Arnau Tordera crea una obra per a cobla
Dj. 15-Oct-2020

Arnau Tordera, líder del grup de música Obeses, ha compost una obra lliure per a cobla, per al documental que commemora el 80è aniversari de l'assassinat del president Companys. La peça es titula El fossar de Santa Eulàlia i compta amb la producció musical de Jordi Molina i la interpretació de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Arnau Tordera s'ha mostrat com un fervent defensor de la sardana i la música per a cobla. Va introduir el seu so a un dels seus primers discs, va guanyar el Premi Teresa Rebull amb el tenora Magí Canyelles, va presentar un espectacle nou amb la Berga Jove al Festival 'Amb So de Cobla' de Palamós i va fer de youtuber influent analitzant diverses sardanes aquest passat mes de juny per celebrar el Dia de l'Associacionisme Cultural.

La proposta original era un concert però davant de la pandèmia s'ha reconvertit en projecte audiovisual. Així, aquest documental es titula Lluís Companys. 80 anys de l'assassinat d'un president i l'ha editat la Comissió de la Dignitat. La direcció correspon a Pau Cruanyes. Es pot veure al seu canal de YouTube i vol reivindicar la seva persona i denunciar aquell crim. La producció dura una mitja hora i hi té gran rellevància el cinema, la música, el teatre i la dansa, intercalant-se amb testimonis de l'època.

La Comissió de la Dignitat també va ser la impulsora de la campanya 'Música per a la llibertat de Catalunya' per aportar escalf als presos polítics i defensar la república catalana des del moviment cultural català. La Confederació Sardanista de Catalunya s'hi va afegir amb la proposta de programar arreu La Santa Espina d'Enric Morera com a cloenda de qualsevol esdeveniment sardanista.

La composició de noves peces per a cobla per part de destacats autors del panorama musical, aliens al nostre sector, és una molt bona notícia per difondre la sonoritat de la cobla i arribar a nous públics.