Notícies

Aposta per la difusió del fiscorn
Dt. 25-Feb-2020

Aquest proper dilluns 2 de març, a les 19:15 h., la Casa de la Sardana de Barcelona (carrer del Pou de la Figuera, 15) acollirà la xerrada 'El fiscorn baix de cobla. Història i desenvolupament a les cobles catalanes'. Aquesta sessió per divulgar aquest instrument es reforçarà el proper dissabte 14 de març amb una trobada professional a Torroella de Montgrí, l'estrena de 4 obres i la creació d'una associació específica per difondre el fiscorn.

La conferència de la Casa de la Sardana anirà a càrrec de Pep Moliner, intèrpret i professor de fiscorn. Serà una xerrada curiosa i d'interès per a tots els públics, amb audiovisuals, basada en la que va celebrar al seu dia a Torroella de Montgrí. S'hi podrà conèixer l'origen del seu nom, com va arribar a Catalunya, la seva evolució, i d'altres dades. La durada prevista és d'1 hora i l'accés serà gratuït fins omplir l'aforament. Aquesta activitat és una de les diverses que s'organitza des de la Casa de la Sardana per difondre de diverses maneres la cobla i la sardana a diversos i diferents públics que puguin ser sardanistes, o aliens al nostre sector.

En paral·lel, el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí serà la seu d'una trobada de fiscornaires de tot Catalunya. Servirà per intercanviar experiències, treballar la tècnica i assajar diverses peces que s'estrenaran a un concert a les 13:00 h. En concret seran 4 obres noves només per a fiscorns, en format quartet o quintet. Els seus autors en són Jordi Molina, Ferran Reig, Lluc Vizentini i Agustí Pedrico.

A la tarda se celebrarà una reunió per constituir oficialment l'entitat Fiscorn.cat Associació de Fiscorns de Catalunya. Entre els objectius de l'entitat s'hi troba la voluntat d'explicar i difondre aquest instrument, treballar per al seu ensenyament, desenvolupar una pàgina electrònica on intercanviar materials com ara partitures o instruments de 2a mà i preparar tot tipus de possibilitats de difusió. Aquest projecte enllaça amb d'altres que han treballat per difondre d'altres instruments de la cobla, com el flabiol.