Notícies

Anunci de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019
Dl. 11-Mar-2019

Aquest dilluns 11 de març Perpinyà ha anunciat en roda de premsa la imminència de la seva proclamació com a Capital de la Sardana 2019 i les principals activitats previstes. A l'esdeveniment hi han assistit Jean-Marc Pujol, batlle de Perpinyà; Danièle Pagès, adjunta del batlle i delegada de Perpinyà Capital de la Sardana 2019; Pierre-Olivier Barbé, conseller municipal, delegat d'animació i de promoció de la vila; Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà; Víctor Sallés, coordinador de Capital de la Sardana i René Tarrius, president de la Federació Sardanista del Rosselló.

Des de l'organització s'ha indicat que serà un any particularment ric i alegre per a Perpinyà, i el concepte de Capital de la Sardana i les seves activitats gaudiran d'una difusió excepcional.

Perpinyà es presenta com tota una ciutat que es prepara per celebrar apassionadament una tradició secular, símbol de fraternitat i d'identitat cultural, reina de l'expressió popular catalana per excel·lència. En serà l'ambaixadora escollida durant tot aquest any.

El títol de Capital de la Sardana concedit a Perpinyà permet honorar i recompensar la Fidelíssima Vila per la seva constància i la seva implicació en el manteniment d'una tradició popular sempre viva. Així, s'organitzaran diversos esdeveniments i animacions culturals i lúdics destinats a promoure la sardana, en posar de manifest tant la part musical com la dansa que n'és l'essència, i també molts d'altres aspectes.

Per tal de convidar-hi i sensibilitzar diversos públics, hi haurà cursos d'iniciació a la dansa, exposicions d'instruments tradicionals moderns i antics i de ceràmiques, campionat de colles de sardana esportiva, projeccions de pel·lícules d'època i concerts en els llocs més emblemàtics i prestigiosos de la ciutat. A la roda de premsa també s'ha parlat de nombroses sorpreses que s'aniran coneixent durant l'any. Tot està pensat per a l'interès de tothom amb un esperit molt càlid, festiu i instructiu.

Amb aquesta presentació i la previsió d'activitats per a l'inici de la capitalitat Perpinyà promet ser una proposta molt interessant i imprescindible.