Notícies

A punt el Dia Universal de la Sardana 2019
Dt. 04-Jun-2019

Aquest proper diumenge 16 de juny se celebra el Dia Universal de la Sardana. Els sardanistes d'arreu de Catalunya i l'exterior podran commemorar aquesta jornada al so de la sardana unitària: Blanes Festiu, de Josep Maria Albertí.

Enguany el Dia Universal de la Sardana compta enguany fins a 30 activitats sardanistes repartides per tot el territori. En concret són 5 Aplecs, 22 ballades i 3 concursos de sardana esportiva. Curiosament, aquesta és una de les dates de major concentració de concursos d'enguany. També Madrid tindrà una ballada de sardanes. En aquest sentit, com d'altres anys, des de la Confederació Sardanista de Catalunya s'ha informat els Casals Catalans i entitats de l'exterior de la sardana unitària i se'ls animat a celebrar el Dia. De moment, s'està confirmant la seva participació.

Cada any, a més a més, s'ofereix un missatge per part d'una personalitat o cara coneguda. Es tracta d'un text que vol consolidar aquesta fraternitat sardanista i realçar la data i la nostra dansa. Per això es difon a totes les entitats i emissores i programes de sardanes perquè el llegeixin a les activitats o el difonguin. Enguany el missatge és de Pere Becque, d'Omnium Cultural Catalunya Nord, en el marc de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019.

El Dia Universal de la Sardana vol difondre la nostra dansa i el so de la cobla arreu. A més a més, vol crear sentiment de comunitat i germanor amb una sardana concreta que uneixi totes les manifestacions sardanistes de la jornada. El Dia Universal de la Sardana el va instituir el 1960 l'Obra del Ballet Popular i la Confederació Sardanista de Catalunya el gestiona des del 2012. Se celebra sempre el diumenge previ a Sant Joan.