Notícies

A la venda la gorra de la Sardana per la Llibertat
Dv. 25-Mai-2018

Des d'aquest divendres, 25 de maig, els organitzadors de la Sardana per la Llibertat de Banyoles han posat a la venda gorres grogues amb la imatge de la sardana com a material de marxandatge per recopilar diners per a l'esdeveniment. D'aquesta manera també es vol facilitar el fet de tenyir de groc el contorn de l'estany amb els és de 6.000 sardanistes que caldran per envoltar-lo.

Les gorres es poden comprar a una vintena d'establiments de poblacions com Banyoles, Porqueres, Corts, Cornellà de Terri, Fontocoberta, Esponellà, Serinyà, Girona, Figueres i Olot. Així, en concret, a Banyoles, a Bar La Patagònia, Can Pons, Fruites Teixidor-Vila Olímpica, Banys Vells, La Ratlla, Estanc de Sant Pere, Can Mateu i Can Garriga; a Porqueres a Can Costabella i Can Paliro; a Corts al Forn de pa; a Cornellà de Terri a Charter Supermercat Eva i Perruqueria Eva; a Fontcoberta a Ca l'Àngel; a Esponellà a Forn de Pa Esteve Bosch; a Serinyà a Estanc Ayats i Supermercat Suma; a Girona Llibreria Les Voltes; a Figueres R6 Rosi’s i a Olot a Llibreria El Drac.

De moment, les inscripcions ja superen les 2.000 persones assistents. Hi ha diferenciats 25 trams i la participació es pot gestionar a través de https://www.sardanaperlallibertat.cat. L'objectiu és transmetre un crit per la llibertat dels presos polítics. La cita serà el proper dissabte, 30 de juny, a les 20:00 h. a la mitja part de l'Aplec.

Paral·lelament, l'organització demana voluntaris per poder-ho organitzar. Cal que siguin persones major d'edat, disponibles el dissabte, 30 de juny i disposades a ajudar a coordinar els sardanistes, així com assistir a la reunió prèvia que hi haurà aquella setmana. Les inscripcions es realitzen al mateix web.

A l'acció reivindicativa també es llegirà un manifest a favor de la llibertat, i es ballaran 2 sardanes reivindicatives. Seran Vent d'octubre, "una composició única i especial creada expressament per a l'ocasió, amb música de Paco Viciana i lletra a partir d'un poema de J. N. Santaeulàlia" i Somni, de Manel Saderra i Puigferrer. Es podran escoltar a través de Ràdio Banyoles, de manera que es recomana a tots els assistents que hi vagin amb una ràdio portàtil per sintonitzar l'emissora, al 107.3 FM.

L'organització correspon al Comitè de Defensa de la República (CDR) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Pla de l'Estany, conjuntament amb el Foment de la Sardana de Banyoles.