Notícies

25 anys de Continuïtat
Ds. 01-Abr-2006
Les noces d'argent de l'Agrupació de Torroella de Montgrí

L'Agrupació Sardanista Continuïtat de Torroella de Montgrí és un dels grups més dinàmics que hi ha actualment a terres empordaneses, tant a nivell participatiu de les persones que l'integren com per la gran quantitat de registres que abasten les seves actuacions. Tot fent gala del seu nom, enguany assoleixen 25 anys de tasca continuada de foment de la dansa tradicional catalana en la seva dimensió més àmplia.

Es disposen a celebrar aquest esdeveniment al llarg de tot l'any i comencen el 22 d'abril amb la presentació del seu calendari d'activitats commemoratives de les noces d'argent i l'edició d'un CD que és un compendi de la història musical de l'entitat amb un seguit de sardanes dedicades a les colles sardanistes de l'entitat, a la seva gent o a algun dels muntatges coreogràfics que també han constituït peces significatives en la seva consolidació i desenvolupament al llarg dels anys.

La festa del 22 d'abril se celebrarà en el marc de l'Església Parroquial de Sant Genís, a Torroella de Montgrí, amb l'actuació de la Cobla Marinada i del grup Terra Endins. Un dels punts més destacats d'aquest acte serà la presentació del CD editat amb un recull de 14 sardanes de diferents compositors.

'Vint-i-cinc anys de Continuïtat' és el títol de la sardana que Jordi Molina ha escrit per a aquesta ocasió i que dona nom al treball discogràfic que ha realitzat la Cobla Marinada, on també hi ha una altra peça inèdita: '25 i al sac!', escrita per Lluís Bonfill, membre de l'entitat com a dansaire de la Colla de Torroella i component del grup de música tradicional Trapasacs. Les altres 12 pàgines sonors d'aquest nou àlbum sardanista són: 'Trencats i seguits' de Ricard Viladesau, 'Per Torroella' de Maritirà Font, 'En Pere i la Colla Continuïtat' d'Enric Vilà, 'Montgrí 2000', de Pere Fontàs, 'De Reus a Torroella' de Josep Coll i Ferrando, 'Colla Llavor del Montgrí' de Xavier Forcada, 'Dansaires Montgrinencs' de Joan Calsina, 'Colla Montgrí' de Carles Rovira, 'El Josep i la Susi' de Joaquim Soms, 'Continuïtat del Montgrí' de Joan Lázaro, 'La Colla Torroella' de Josep Clavé i 'Llavor forever' de Tomàs Gil Membrado.