Notícies

1r concert temàtic del Cicle de concerts de Cobla a Barcelona
Dl. 30-Set-2019

Aquest proper dilluns 7 d'octubre arriba el 1r concert temàtic del Cicle de concerts de Cobla a Barcelona. Serà al Casino de l'Aliança del Poble Nou, a les 20:00 h., amb la cobla Marinada. El seu títol és 'Nissagues' i està dedicat, com indica el nom, a obres de compositors que han sigut família.

Així, la 1a part se centrarà en 3 nissagues diferents. A l'inici s'hi escoltaran obres de Josep Serra i Bonal i Joaquim Serra i Corominas. Tot seguit s'interpretaran una peça d'Enric Casals i una altra de Pau Casals. I s'acabarà aquesta meitat amb obres de Manel Saderra i Puigferrer i Josep Saderra i Puigferrer. La 2a part s'enfocarà vers 2 autors concrets: Agustí Borgunyó i Josep Maria Ruera.

Aquest concert serà el 2n del conjunt que integren Cicle de concerts de Cobla a Barcelona, que va començar el passat dilluns 24 de setembre amb el de la Mercè, a la basílica barcelonina. Tanmateix serà el 1r que tindrà un eix temàtic unitari, una característica que es mantindrà a diverses propostes de la resta de la temporada.

El seu preu és de 6 € i forma part del Cicle de Cultura Popular als Ateneus. Es va iniciar fa 2 dos anys i "vol reforçar el vincle entre els ateneus barcelonins i les entitats de cultura popular de la ciutat". Les entitats que hi participen i els espais on es desenvolupen tenen una llarga història en la cultura popular i l’associacionisme barceloní. En qualsevol cas, és una magnífica ocasió per descobrir diversos elements de la nostra cultura tradicional. En aquest cas, per veure les semblances i diferències entre les obres que composaven germans.