Important: Amb les noves mesures contra la COVID-19, molts programes de ràdio o actes anunciats a l'agenda poden haver estat anul·lats o ajornats.

 

La Casa de la Sardana

La Casa de la Sardana és un equipament sociocultural que unifica les seus de bona part de les entitats sardanistes de caràcter nacional, territorial i municipal que hi ha a Barcelona. És un lloc dedicat a la sardana en tots els seus vessants on s’optimitzen recursos, es potencien les dinàmiques de cada entitat, es fomenta el treball en comú, el debat i la unitat de criteris.

L’equipament, situat al número 15 del carrer Pou de la Figuera de Barcelona -al bell mig de la ciutat- era la seu tradicional de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona fins que l’any 2016 el local es va reformar i convertir en Casa de la Sardana, inaugurada el juny de 2017 amb la suma de la Confederació Sardanista de Catalunya. Amb la reforma i modernització de totes les instal·lacions, es va crear una nova sala polivalent en format d’auditori, que permet tant un assaig d'una colla, com presentacions de llibres, assemblees i/o concerts de petit format i es va millorar la distribució dels espais.

Alhora incorpora una zona d’oficines i de treball on es du a terme la gestió tècnica i administrativa del dia a dia del sardanisme i on s'atén personalment tot aquell que interessat en la sardana, s'hi apropa. També hi ha un apartat dedicat a la venda personal de productes sardanistes, com CD's i llibres.

La Casa de la Sardana forma part de la xarxa municipal 'Cases de la Festa' de l'Ajuntament de Barcelona.