Grup Sardanista Maig

Benvinguts a l'espai web del Grup Sardanista Maig, entitat que compta amb diferents colles sardanistes de competició i amb una àmplia activitat social, cultural i competitiva al voltant de la sardana.

Actualment competim al Campionat de Catalunya i al Campionat Territorial de Barcelona Ciutat amb les colles Xamosa a la categoria alevina, la colla Maig a la categoria juvenil, la colla Xàldiga a la categoria gran i la colla Dansaires de Maig a la categoria veterana.

A part de l'activitat competitiva també divulguem la nostra dansa, realitzem exhibicions de sardanes lluïment i punts lliures i participem a projectes educatius entorn l'ensenyament de la sardana. Hem actuat a països com Hongria, Romania, França, Portugal, Alemanya o Itàlia.Carrer de Coroleu, 15 - 08030 Barcelona

Patricia Prieto | secretaria@grup-maig.cat
tornar a la miniweb

Finalitza la temporada 2018 de sardana esportiva

Dt. 04-Des-2018

Aquest mes de novembre ha clos la temporada 2018 pel sardanisme de competició i per tant també pel Grup Sardanista Maig. Enguany ha competit al Campionat Territorial de Barcelona Ciutat i al Campionat de Catalunya amb 4 colles repartides en les categories alevines (Xamosa), juvenils (Maig), grans (Xàldiga) i veterans (Dansaires de Maig).

El Campionat Territorial de Barcelona Ciutat tingué lloc els mesos d'abril, maig i juny. Concretament als concursos de Cabrils, Barcelona Poblenou, Arenys de Munt i Barcelona El Born. Als alevins i als juvenils competien en solitari per tant s'han assegurat les dues colles júniors el 1r lloc. Als grans 3r lloc de la Xàldiga i als veterans 2n lloc dels Dansaires de Maig.

Al Campionat de Catalunya la colla Xamosaha s'ha classificat en 4rt lloc de 5. Cal destacar que els dansaires eren molt petits, de 5 anys alguns, per això el més important ha sigut participar-hi. Als juvenils la colla Maig s'ha classificat en 3r lloc de 6, una fita important per ser el primer any en la categoria. Als grans la colla Xàldiga ha obtingut el 5è lloc de la Final A i als veterans la colla Dansaires de Maig cau al 4rt lloc de la Final B. Pel que fa a la modalitat de punts lliures la colla Maig obté el 4rt lloc de 8 i la colla Xàldiga el 2n empatat de 6. A la modalitat de revesses per colla la Xamosa obté el 5/12, la Maig 3/10, la Xàldiga 14/25 i Dansaires de Maig 3/19.

Recta final del Campionat de Catalunya 2017

Dl. 16-Oct-2017

El mes d'octubre i novembre són els decisius pel que fa al Campionat de Catalunya en el qual el Grup Sardanista Maig hi competeix amb tres colles.

Pels que fa als infantils, la colla Xiroia ocupa provisionalment la segona posició realitzats els concursos de Sabadell, Rubí i Sitges. En funció dels resultats obtinguts a la semifinal de Banyoles del 22 d'octubre, pot, opta a pujar al podi d'entre les tres colles finalistes que participaran al concurs de Valls el proper 5 de novembre. A la modalitat de punts lliures opta a revalidar el Campionat que va guanyar la temporada 2016.

A la categoria gran la colla Xàldiga ocupa el quart lloc de la classificació de la Final A d'un total de sis colles. Després de Tarragona, Barcelona i Terrassa només queda per decidir la final del Campionat a Balaguer el proper 12 de novembre. A la modalitat de punts lliures opta a revalidar el subcampionat que obtingué la temporada passada o bé millorar-los si es pot.

A la categoria veterana, la colla Dansaires de Maig lluita per la quarta plaça de la Final B. Enguany les colles han estat frec a frec tant a les primeres posicions com a les darreres, on cada sardana i jurat compta.

Us anirem informant de les classificacions finals tant a lluïment, revesses per colla i punts lliures.

Per veure les cròniques dels concursos i exhibicions entreu al nostre web: http://www.grup-maig.cat

Taller de sardanes per a nens a la SCiE La Lira

Ds. 13-Gen-2018

El Grup Sardanista Maig juntament amb la SCiE La Lira organitzen un taller de sardanes adreçat al públic més novell. Els nens i nenes que vulguin tindran l'oportunitat d'aprendre com es balla la dansa més coneguda de Catalunya, la sardana, i l'apassionant món que l'envolta. El taller s'enfocarà des d'una òptica oberta i didàctica tant pels nens com pels pares que d'aquesta manera també podran gaudir-ne.

Apunteu-vos, farem un munt de jocs, aprendrem els valors d'aquest ball, els instruments de la cobla i moltes d'altres coses. Enfocat per passar una bona estona plegats. Qui diu que la sardana és avorrida?

Lloc: Societat Cultural i Esportiva La Lira (C. Coroleu 15, Barcelona)

Data d'inici: 3 de febrer de 2018

Dia i hora: Dissabtes 11:00 a 12:00h (4-6 anys) / 12:00-13:00h (7-10 anys)

T'hi esperem!