Grup Sardanista Horta

Us trobeu a la miniweb del Grup Sardanista Horta, fundat l'any 1923. Som una entitat amb més de 100 socis del genuí barri d'Horta de Barcelona i que també compta amb prop de 100 anys d'història.Carrer Sigüenza 52 entl 4a - 08032 Barcelona

Emi Escuder, presidenta | T.649182570 | grupsardanistahorta@gmail.com
Camil·la Rius, secretària
Fina Escuder, tresorera
tornar a la miniweb

activitats desembre

Dg. 12-Gen-2020

El mes de desembre vem participar a l'aplec nadalenc del Parc de la Ciutadella i a la ballada de sardanes que com cada últim diumenge de desembre, es va celebrar a la pl de la Sagrada Familia de Barcelona

ofrena

Dj. 21-Nov-2019

L'11 de setembre al matí , el Grup Sardanista Horta vem participar a l'ofrena floral al monument de Casanova com a membres de la Coordinadora d'Entitats Sardanistes de Barcelona i a la tarda a la manifestació

Sardanes per la Unesco

Dg. 10-Mar-2019

El passat 23 de febrer, va tenir lloc a la pl del Rei a Barcelona la segona ballada de sardanes per la Unesco, amb la cobla Sant Jordi-ciutat de Barcelona


Trobada a FiraGran

Dj. 20-Jun-2019

El passat 13 de juny, va tenir lloc la trobada de colles sardanistes de casals i equipaments cívics de FiraGran al Parc de les Tres Xemeneies. Els tres casals d'Horta i El Carmel que fan taller de sardanes, hi van participar.

trobada sardanista

Dj. 21-Nov-2019

Amb motiu de la trobada sardanista a Montserrat organitzada per l'Obra del Ballet Popular el dia 20 d'octubre, els membres del Grup Sardanista Horta vem aprofitar per a acompanyar-los i gaudir d'una magnífica ballada.


El programa 'Mans' rep un reconeixement i prepara una festa pels seus 15 anys

Dj. 13-Feb-2020

El programa 'Mans' de Catalunya Ràdio rebrà el reconeixement a la indústria musical catalana pels seus 15 anys dels Premis Enderrock 2020, segons ha comunicat avui l'empresa editora. En aquest sentit, per celebrar aquests 15 anys el programa té prevista una festa pel proper dissabte 21 de març, al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT).

Des de 'Mans' es mostren molt contents per aquest reconeixement que valora la seva trajectòria i contribució a la música, en aquest sentit, d'arrel tradicional. El lliurament del guardó serà el proper dijous 5 de març, a l'Auditori de Girona. En aquest esdeveniment, hi actuará la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, amb el grup de rock Sangtraït. A més a més, les televisions i ràdios de La Xarxa, el 33 i iCAT retransmetran conjuntament per 1r cop i en directe la gala de la 22a edició dels premis de la música catalana.

A part de 'Mans', també rebran aquest reconeixement els segells discogràfics Gandula, pels seus 10 anys i Kasba Music, pels seus 15 anys; els espais musicals de L'Auditori, pels seus 20 anys, el Liceu, pels 20 anys des de la reobertura, el Cafè Slàvia, pels 25 anys, Jazzman, pels seus 40 anys, així com el festival Guitar BCN, pels seu 30 anys, l'empresa Alter Sinergies, pels seus 15 anys i la plataforma cultural Lapsus, també pels seus 15 anys.

Per commemorar l'efemèride 'Mans' ha previst una festa el proper dissabte 21 de març al CAT, a partir de les 12:00 h. I a partir de les 13:00 h. es farà el programa en directe amb tots els assistents, per acabar amb una festa. L'esdeveniment comptarà amb l'actuació en directe del grup Biflats, impulsat per la Bisbal Jove. Des de 'Mans' s'informarà properament de com s'hi podrà accedir.

Els Premis Enderrock són uns premis musicals que s'atorguen des del 1194, impulsats per la revista Enderrock.

una producció de Grup Enderrock amb el suport de l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, Estrella Damm, Generalitat de Catalunya i Fundació SGAE.

Projecció a la Casa de la Sardana del documental 'Fer de músic 2019'

Dt. 11-Feb-2020

La Casa de la Sardana acull aquest proper dimecres 26 de febrer, a les 18:30 h. la presentació del documental 'Fer de músic 2019', que coordina Jordi Molina. A l'esdeveniment hi participaran Núria Feliu, Albert Guinovart i Fina Dalmau, alguns dels personatges entrevistats enguany, així com Jordi Molinla, coordinador de 'Fer de músic' i Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània 'can Quintana' de Torroella de Montgrí. L'accés és gratuit, fins omplir l'aforament.

El projecte 'Fer de músic' recopila, des de fa anys, entrevistes amb diversos intèrprets de cobles i orquestres per rescabalar la memòria i la tradició d'aquests perfils. Enguany s'ha dedicat a personatges relacionats amb la cobla, malgrat no hagin sigut intèrprets. Així, s'hi troba Núria Feliu, com a cantant de sardanes; Albert Guinovart, com a compositor de música per a cobla malgrat venir d'una altra disciplina; Pep Poblet, músic relacionat amb grans artistes que va tocar 1 any amb la Maravella; Fina Feliu, 1a dona a dedicar-s'hi i Marcel Casellas, músic i compositor que ha aprofitat l'essència de la cobla per a les seves propostes musicals.

El documental té 1 hora de durada i després hi haurà un col·loqui amb els intèrprets convidats. Així tot el públic assistent podrà tenir una visió més propera i directa de part d'aquests artistes.

Per a aquest any 2020 també es preveu desenvolupar un altre capítol de 'Fer de músic' i Molina ja està determinant els entrevistables. En aquest sentit, des del seu inici, el projecte ha recopilat gairebé 50 testimonis. Es tracta d'un material de 1r nivell per entendre el món de les cobles i les seves orquestres i la seva evolució, així com de la societat. Aquestes gravacions estan disponibles al mencionat Museu de la Mediterrània 'can Quintana' de Torroella de Montgrí.

El documental que s'emetrà a la Casa de la Sardana es va presentar a finals de gener i hi ha prevista una nova sessió a Manlleu el divendres 6 de març.

Aquesta sessió s'emmarca en les diverses activitats que organitza la Casa de la Sardana com a Casa de la Festa.

Presentació d'un nou disc temàtic de Maria Teresa Monclús

Dl. 10-Feb-2020

Aquest proper dissabte 15 de febrer, el Teatre de Sant Joan de les Abadesses acull ales 21:00 h. la presentació del nou disc temàtic de sardanes de Maria Teresa Monclús en format concert. La part musical va a càrrec de la cobla Ciutat de Girona.

El volum recull 11 peces diferents. 9 d'elles són les darreres sardanes de Monclús, amb títols com A un sardanista manlleuenc, De Ripoll a Sau, La nena de les trenes, La via romana o Sant Joan vila estimada. Precisament aquesta sardana té una altra versió a l'enregistrament. S'hi ofereix una versió cantada, amb la soprano Maria Àngels Miró, i la Ciutat de Girona. I l'obra que tanca el disc és la composició lliure per a cobla Estels de Catalunya.

Se n'ha fet una edició de 500 còpies i el volum es pot comprar per 15 €. Estarà disponible a les actuacions de la cobla.

Aquesta gravació ha rebut l'ajuda de la Confederació Sardanista de Catalunya per a l'edició de nous projectes discogràfics.