Grup Sardanista Horta

Us trobeu a la miniweb del Grup Sardanista Horta, fundat l'any 1923. Som una entitat amb més de 100 socis del genuí barri d'Horta de Barcelona i que també compta amb prop de 100 anys d'història.Carrer Sigüenza 52 entl 4a - 08032 Barcelona

Emi Escuder, presidenta | T.649182570 | grupsardanistahorta@gmail.com
Camil·la Rius, secretària
Fina Escuder, tresorera
tornar a la miniweb

sardanes enyorades

Dv. 22-Mai-2020

Com bé sabeu, el Grup Sardanista Horta, al igual que totes les entitats sardanistes del país, ens hem vist obligades a ajornar les nostres ballades degut a l'epidèmia del coronavirus. Però recuperarem les ballades i l'alegria de retrobar-nos ballant sardanes, mentre que arriba el moment , hem creat un video per unir-nos al Dia de l'Associacionisme Cultural , que s'escau el 4 de juny, aquí us deixem l'enllaç del blog i de facebook

https://www.facebook.com/grupsardanistahorta/

" target="_blank">www.grupsardanistahorta.cat"> www.grupsardanistahorta.cat

ofrena

Dj. 21-Nov-2019

L'11 de setembre al matí , el Grup Sardanista Horta vem participar a l'ofrena floral al monument de Casanova com a membres de la Coordinadora d'Entitats Sardanistes de Barcelona i a la tarda a la manifestació

Sardanes per la Unesco

Dg. 10-Mar-2019

El passat 23 de febrer, va tenir lloc a la pl del Rei a Barcelona la segona ballada de sardanes per la Unesco, amb la cobla Sant Jordi-ciutat de Barcelona


Trobada a FiraGran

Dj. 20-Jun-2019

El passat 13 de juny, va tenir lloc la trobada de colles sardanistes de casals i equipaments cívics de FiraGran al Parc de les Tres Xemeneies. Els tres casals d'Horta i El Carmel que fan taller de sardanes, hi van participar.

activitats desembre

Dg. 12-Gen-2020

El mes de desembre vem participar a l'aplec nadalenc del Parc de la Ciutadella i a la ballada de sardanes que com cada últim diumenge de desembre, es va celebrar a la pl de la Sagrada Familia de Barcelona

Nova activitat lúdica de la UCS per acabar el confinament

Dj. 28-Mai-2020

La Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS) ha anunciat un nou joc sardanista per a aquests dies finals de confinament. S'anomena 'Sardanigma' i consisteix en, a partir d'imatges, definicions o preguntes, caldrà encerta el títol d'una sardana, o un compositor, o una cobla, o una colla. El joc començarà el proper dilluns 8 de juny.

Aquestes endevinalles es penjaran a la secció corresponent del menú 'Competició' del PortalSardanista, així com a les seves xarxes socials. Els participants tindran tota una setmana per enviar la resposta al correu electrònic concurs@uniodecolles.cat. Així, cada dilluns hi haurà un nou repte, en el que caldrà usar la imaginació, l'enginy, la intuïció o la capacitat deductiva. L'objectiu és oferir un nou entreteniment per passar-ho bé, i no cal tenir uns grans coneixements del món de la sardana i la cobla. Segons indiquen des de la UCS, cada setmana hi haurà el títol de 2 sardanes.

Aquesta nova proposta es crea en el moment en què es finalitza el concurs de la sardana incògnita que la UCS va endegar durant el confinament per fer més suportable la situació.

La UCS és l'ens federatiu de caire esportiu que aglutina les colles de competició. De fet, la seva tasca principal és l'organització del Campionat de Catalunya. Enguany, per causa de la COVID-19, de moment, ja ha cancel·lat el de la modalitat de Lluïment.

Xavier Tresserras, confirmat com a nou president de la Confederació Sardanista de Catalunya

Dt. 26-Mai-2020

Xavier Tresserras ha vist confirmat, en l’Assemblea General Extraordinària celebrada aquest dimarts 26 de maig per via telemàtica, el seu càrrec com a president de la Confederació Sardanista de Catalunya després d’assumir-lo interinament des del passat febrer, quan Joaquim Rucabado va deixar la presidència a mitja legislatura per encapçalar el rellançament del projecte de la Fundació Universal de la Sardana.

La legislatura serà de 4 anys i Xavier Tresserras entoma la Confederació Sardanista de Catalunya en un dels moments més complicats pel sardanisme dels darrers anys, per causa de la crisi de la COVID-19. Amb les activitats sardanistes aturades, amb el Campionat de Catalunya anul·lat i les actuacions de les cobles cancel·lades i el perjudici econòmic corresponent, la seva tasca pren un nou relleu. A més a més, a part de gestionar el pla de desconfinament pel PROCICAT també haurà de seguir amb la feina perquè la UNESCO inscrigui la sardana com a part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, així com d’altres projectes destacats, com el concurs popular La Sardana de l’Any o la renovació de patrocinis com els de San Miguel o Bon Preu. A més a més, també haurà de gestionar noves línies de treball.

Xavier Tresserras és sardanista de base des de la seva joventut. Ha sigut president de l’Agrupació de Sardanistes de Caldes de Malavella durant 18 anys i de l’Agrupació d’Aplecs Gironins durant 8 anys. Ha exercit de vicepresident segon de la Confederació Sardanista de Catalunya des del 2014 i des del 2014 és secretari de l’Ens d’Associacionisme Cultural. Va ser regidor de l'Ajuntament de Caldes del 2007 al 2011 i cap de llista a les eleccions municipals del 2011, així com conseller al Consell Comarcal de la Selva.