Grup Sardanista Horta

Us trobeu a la miniweb del Grup Sardanista Horta, fundat l'any 1923. Som una entitat amb més de 100 socis del genuí barri d'Horta de Barcelona i que també compta amb prop de 100 anys d'història.Carrer Sigüenza 52 entl 4a - 08032 Barcelona

Emi Escuder, presidenta | T.649182570 | grupsardanistahorta@gmail.com
Camil·la Rius, secretària
Fina Escuder, tresorera
tornar a la miniweb

Primera ballada

Dc. 09-Set-2020

Diumenge 13 de setembre , es farà a Barcelona la primera ballada de sardanes post-pandèmia, i hem tingut la sort de que es faci a Horta. Es una ballada amb les limitacions própies del moment, però estem molt contents de poder començar de nou


ofrena

Dj. 21-Nov-2019

L'11 de setembre al matí , el Grup Sardanista Horta vem participar a l'ofrena floral al monument de Casanova com a membres de la Coordinadora d'Entitats Sardanistes de Barcelona i a la tarda a la manifestació

Sardanes per la Unesco

Dg. 10-Mar-2019

El passat 23 de febrer, va tenir lloc a la pl del Rei a Barcelona la segona ballada de sardanes per la Unesco, amb la cobla Sant Jordi-ciutat de Barcelona


Trobada a FiraGran

Dj. 20-Jun-2019

El passat 13 de juny, va tenir lloc la trobada de colles sardanistes de casals i equipaments cívics de FiraGran al Parc de les Tres Xemeneies. Els tres casals d'Horta i El Carmel que fan taller de sardanes, hi van participar.

sardanes enyorades

Dv. 22-Mai-2020

Com bé sabeu, el Grup Sardanista Horta, al igual que totes les entitats sardanistes del país, ens hem vist obligades a ajornar les nostres ballades degut a l'epidèmia del coronavirus. Però recuperarem les ballades i l'alegria de retrobar-nos ballant sardanes, mentre que arriba el moment , hem creat un video per unir-nos al Dia de l'Associacionisme Cultural , que s'escau el 4 de juny, aquí us deixem l'enllaç del blog i de facebook

https://www.facebook.com/grupsardanistahorta/

" target="_blank">www.grupsardanistahorta.cat"> www.grupsardanistahorta.cat

La Confederació Sardanista de Catalunya, amb el president Joaquim Torra

Dt. 29-Set-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya ha emès un manifest en què reivindica, junt amb les federacions modals que la componen, el seu suport i solidaritat al president de la Generalitat, Joaquim Torra, i rebutja la inhabilitació judicial que ha rebut perquè abandoni el càrrec.

La Confederació Sardanista de Catalunya també denuncia la judicialització de la política i de l'afer català, en lloc de recórrer al diàleg polític per trobar la millor solució per als presos polítics i exiliats i per decidir el futur de Catalunya.

A més a més, es fa servir l'exemple de la sardana, com a element democràtic, pacífic i igualitari com a símbol que anima a seguir per defendre-la i evitar més injustícies. En aquest sentit, no només al·ludeix al president i els presos polítics i exiliats, sinó que també es recorda dels ciutadans que pateixen persecució de qualsevol tipus "pel fet de defensar la nostra terra, la nostra cultura, la nostra llengua, la nostra tradició i voler un futur diferent al de la resta d’Espanya".

Les federacions modals que integren la Confederació Sardanista de Catalunya i estan compromeses amb aquest text són la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, la Unió d’Aplecs Sardanistes de Catalunya, la Federació de Cobles i l'Obra del Ballet Popular.

El manifest s'ha fet arribar a totes les entitats integrants de la Confederació Sardanista de Catalunya perquè n'estiguin informades i el facin córrer. També es pot consultar a la pàgina principal del Portalsardanista i se n'ha fet difusió a través de les xarxes socials.

Presentació del 1r disc monogràfic amb sardanes de Jaume Riu

Dt. 22-Set-2020

Aquest proper divendres 9 d'octubre, a les 20:30 h., l'Espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent acollirà la presentació del disc temàtic de sardanes de Jaume Riu i Ratera. És el 1r volum que recopila composicions de l'autor sallentí, i la part musical va a càrrec de La Principal de la Bisbal.

Així, el disc recull fins a 12 sardanes de Jaume Riu. Alguns títols són Amb un somriure, Nit d'estels, Petit tresor de vida o Bicicleta, cullera, poma. La selecció abasta un ampli arc de temps compositiu: des d'una de 1998 fins a una altra de 2018, el que també permetrà apreciar l'evolució com a autor de Riu.

"És un somni fet fet realitat", afirma Riu, i assegura també que està molt content en materialitzar-se aquest projecte recopilatori. La seva producció, de gairebé 50 sardanes potser permet editar-ne algun altre més endavant.

Per ara aquest volum es podrà aconseguir per 15 € el dia del concert, però també a les actuacions de La Principal de la Bisbal o directament amb el seu compositor. L'edició ha sigut d'Audiovisuals de Sarrià i se n'ha fet 500 còpies.

El disc ha comptat també amb l'ajuda de la Confederació Sardanista de Catalunya per impulsar les gravacions de nous discs.

Pel que fa al concert de presentació, la 1a part permetrà escoltar fins a 6 sardanes de l'enregistrament, mentre que la 2a serà de música per a cobla. Així, La Principal de la Bisbal hi oferirà d'altres composicions com una selecció de melodies de Leroy Anderson arranjades per Francesc Cassú sota el títol Tribut a Leroy Anderson, o les sardanes Dalt les Gavarres, de Garreta; Nostàlgia, de Borgunyó o La tibletromp, de Lluís Pujals. La direcció del concert anirà a càrrec de Francesc Cassú.