Grup Sardanista Horta

Us trobeu a la miniweb del Grup Sardanista Horta, fundat l'any 1923. Som una entitat amb més de 100 socis del genuí barri d'Horta de Barcelona i que també compta amb prop de 100 anys d'història.Carrer Sigüenza 52 entl 4a - 08032 Barcelona

Emi Escuder, presidenta | T.649182570 | grupsardanistahorta@gmail.com
Camil·la Rius, secretària
Fina Escuder, tresorera
tornar a la miniweb

sardanes enyorades

Dv. 22-Mai-2020

Com bé sabeu, el Grup Sardanista Horta, al igual que totes les entitats sardanistes del país, ens hem vist obligades a ajornar les nostres ballades degut a l'epidèmia del coronavirus. Però recuperarem les ballades i l'alegria de retrobar-nos ballant sardanes, mentre que arriba el moment , hem creat un video per unir-nos al Dia de l'Associacionisme Cultural , que s'escau el 4 de juny, aquí us deixem l'enllaç del blog i de facebook

https://www.facebook.com/grupsardanistahorta/

" target="_blank">www.grupsardanistahorta.cat"> www.grupsardanistahorta.cat

ofrena

Dj. 21-Nov-2019

L'11 de setembre al matí , el Grup Sardanista Horta vem participar a l'ofrena floral al monument de Casanova com a membres de la Coordinadora d'Entitats Sardanistes de Barcelona i a la tarda a la manifestació

Sardanes per la Unesco

Dg. 10-Mar-2019

El passat 23 de febrer, va tenir lloc a la pl del Rei a Barcelona la segona ballada de sardanes per la Unesco, amb la cobla Sant Jordi-ciutat de Barcelona


Trobada a FiraGran

Dj. 20-Jun-2019

El passat 13 de juny, va tenir lloc la trobada de colles sardanistes de casals i equipaments cívics de FiraGran al Parc de les Tres Xemeneies. Els tres casals d'Horta i El Carmel que fan taller de sardanes, hi van participar.

activitats desembre

Dg. 12-Gen-2020

El mes de desembre vem participar a l'aplec nadalenc del Parc de la Ciutadella i a la ballada de sardanes que com cada últim diumenge de desembre, es va celebrar a la pl de la Sagrada Familia de Barcelona

Vilanova de Bellpuig homenatja Pilar Torrades amb un mural

Dj. 06-Ago-2020

Pilar Torrades, l'ànima de la sardana a Vilanova de Bellpuig és la primera sardanista a la que se li dedica un mural del que es denomnina amb l'anglicisme 'Street art'. Torrades, nascuda a la població l'any 1943 va ser homenatjada el passat 24 de juliol a la seva població natal amb la descoberta pública del mural en el marc del Festival Viladona, que inicialment havia de celebrar-se a l'abril, data que va ser posposada en motiu del Coronavirus. Aquest festival, que és una reformulació del mític Concert de l'Estelada, té per objectiu l'empoderament i la visualització del paper de la dona a través de la cultura i per això va voler retre homenatge a Pilar Torrades per la seva tasca en pro de la sardana i de les tradicions catalanes a la població durant tants anys i en diferents generacions de vilanovins.

El mural, que ocupa tota la façana d'una casa situada al centre de la població plasma juntament amb la imatge de l'homenatjada, dues de les tradicions més populars de Vilanova com són les sardanes de la mà de la Colla Sol Ixent i les caramelles, a partir d'unes imatges del fotògraf local Marc Rovira. El mural ha estat realitzat per l'artista Lily Brick, autora de varis murals a Catalunya i en diferents indrets del món.

Pilar Torrades i Andrés actualment és presidenta de l'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig, presidenta de la campanya escolar de sardanes 'Saltem i ballem' de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i va ser reconeguda amb la Medalla al Mèrit Sardanista l'any 2014.

Nou disc de sardanes a Portbou pels 50 anys del Foment

Dv. 31-Jul-2020

El Foment de la Sardana i de la Cultura Catalana de Portbou ha editat un disc nou de sardanes per celebrar els 50 anys d'existència de l'entitat. El volum inclou 3 estrenes, 2 de dones. La part musical correspon a la cobla Ciutat de Girona, sota la direcció de Jesús Ventura.

El disc, titulat Sardanes a Portbou, inclou 12 obres en total. Les composicions noves són Portbou sardanista, de Josep Coll Ferrando; Portbou, passatges d'exili, de Mariel·la Finet i La font del ninot, d'Isabel Medina. D'altres sardanes de la gravació són Colla Jovenívola de Portbou,de Joan Lázaro; Sardanes i tramuntana, de Josep Antoni López; Santa Maria de Portbou, de Josep Masó Quer; La sardana d'en Paco, de Jaume Bonaterra; Portbou, de Josep Aguiló o Aires de Portbou, de Jaume Massalleras.

L'edició és de CD copia DVD i se n'ha fet una tirada de 500 exemplars. Es podrà comprar a qualsevol de les actuacions de la cobla o a través del Foment de la Sardana i de la Cultura Catalana de Portbou. El seu preu és de 15 €.

El disc compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Portbou, la Confederació Sardanista de Catalunya i amb el suport de Construccions Mora Morillo, Anna Pous i el Consorci Port de Portbou. El disseny del CD és a càrrec de Joan Gubert.