Entitat Sardanista de Sant Cugat

Benvinguts a l'espai web de la nostra entitat, espai de les sardanes a Sant Cugat del Vallès. Vam néixer arran de la inquietud de promoure audicions de sardanes de forma periòdica a la nostra vila, amb la fita de fomentar la sardana com a fet cultural i tradicional.

Estigueu al cas de les nostres activitats i feu-nos una visita aprofitant les audicions mensuals, el concert i/o l'aplec.Carrer Castellví, núm. 8 (Casa de Cultura) - 08173 Sant Cugat del Vallès

Elvira Anglès | T.649615504 | e.sardanista.sc@gmail.com
Jordi Sardeny | T.660861909
tornar a la miniweb

LA AGRADABLE I INESPERADA VISITA DEL PRESIDENT DEL PARLAMENT

Dl. 03-Des-2018

A la ballada del dia 1 de desembre tot ens va sortit molt bé. La magnífica interpretació de la Cobla Marinada, el dia radiant, la bona assistència de públic i per acabar de arrodonir-ho, l'agradable sorpresa de la visita del M. H. sr. Roger Torrent, President del Parlament de Catalunya.

BALLADA EL DIUMENGE DIA 16 DE DESEMBRE.

Dc. 28-Nov-2018

El diumenge 16 de desembre, ja a tocar de les festes nadalenques, hi haurà ballada de sardanes a Sant Cugat
Lloc: Plaza Octaviá, enfront del monestir.
Hora: Les 12 del migdia.
Cobla: Mediterrània.

BALLADA EL DIA 1 DE DESEMBRE

Dc. 28-Nov-2018

El proper dissabte dia 1 de desembre farem la ballada que la pluja ens va obligar a suspendre el passat dia 18.

Lloc: Plaça Octavià, devant del monestir de Sant Cugat.

Hora: Les 12 del migdia.

Cobla: Marinada.

Bon Preu repeteix patrocini per a les retransmissions de concursos de colles a 'Catalunya Ràdio'

Dv. 13-Set-2019

Bon Preu tornarà a patrocinar connexions amb els concursos de sardana esportiva d'aquest final de temporada 2019. Serà, com l'any passat, a través de Catalunya Ràdio, als seus programes del cap de setmana: 'Mans' i 'El Suplement'. També hi haurà una connexió a Catalunya Informació. Enguany les retransmissions tornaran a ser 5 cites del Campionat de Catalunya: 4 de la modalitat de Lluïment i la Final de Punts Lliures.

Així, la 1a connexió serà el proper diumenge 22 de setembre, al concurs de la Catedral de Barcelona, en el marc de les Festes de la Mercè. La cita de la Catedral es desenvolupa en un indret emblemàtic per a la sardana i la ciutat, i és una de les que més colles inscrites acostuma a tenir cada any. A la Catedral es podrà seguir amb l'emoció del Campionat de Catalunya de la categoria Gran (o Absoluta) i s'iniciarà la 2a Fase del Campionat Veterà.

La següent connexió serà el divendres 1 de novembre, a Girona, pel concurs de les Fires de Sant Narcís. En aquesta ocasió, com que el concurs se celebra en dia setmanal, la retransmissió s'integrarà dins d''El Matí de Catalunya Ràdio'. La capital gironina serà la darrera jornada del campionat Veterà, de manera que s'hi sabrà la colla campiona d'engunany. A més a més, Girona també és un concurs rellevant per la grant quantitat de colles que hi participen cada temporada.

L'emoció seguirà 2 dies després, el diumenge 3 de novembre, amb la connexió de Valls. La ciutat de l'Alt Camp acull des del 1992 la Final dels campionats Aleví, Infantil i Juvenil i per tant serà una sessió molt emocionant.

La setmana següent, el diumenge 10 de novembre hi haurà la penúltima transmissió. Serà a Balaguer, en el marc del darrer concurs del campionat Gran. La categoria reina desvelarà la colla campiona d'enguany, com a les darreres temporades, a aquesta cita, i d'aquí l'interès per connectar-hi. L'any passat, a més a més, va ser la seu d'un experiment radiofònic, amb la locució en directe d'una sardana.

La darrera connexió de Catalunya Ràdio serà el diumenge 24 de novembre, a Girona. Serà per explicar la Final del Campionat de Punts Lliures. Aquesta modalitat tan espectacular de la sardana esportiva es decideix a un únic concurs i la ràdio, gràcies a Bon Preu, farà arribar als oients de l'emissora pública el desenvolupament d'aquesta jornada tan emocionant.

Aquest és el 3rt any consecutiu que el Grup Bon Preu patrocina, via la gestió de la Confederació Sardanista de Catalunya, les retransmissions dels concursos de sardana esportiva. L'objectiu és difondre aquesta modalitat competitiva de la sardana i arribar al màxim públic possible.

El Grup Bon Preu és una empresa catalana del sector de l'alimentació que al 1974 va obrir al públic el primer establiment a Manlleu i el 1988 el primer hipermercat Esclat a Vilafranca del Penedès.Torna el curset de sardanes a la Casa de la Sardana

Dc. 11-Set-2019

Aquest proper dilluns 7 d'octubre torna el curset per a adults per aprendre a ballar sardanes, a la Casa de la Sardana (c/ del Pou de la Figuera, 15). Serà cada dilluns, de les 18:00 h. a les 19:00 h. i durarà fins el dilluns 9 de desembre.

Enguany hi haurà 2 nivells: iniciació i perfeccionament, gràcies a la bona acollida i interès dels alumnes de l'any passat. Els monitors seran Víctor Rodríguez i Àngel Cuenca, que ja han desenvolupat els cursos anteriors. La durada serà trimestral, com als cursets previs.

Per apuntar-se al curs cal enviar un correu electrònic a casadelasardana@gmail.com. També es pot trucar al telèfon 93 319 76 37, o acudir presencialment a la Casa de la Sardana per gestionar-ho a la secretaria. El cost del curset és de només 10 €.

En total seran 10 sessions que permetran conèixer els fonaments de la sardana i perfeccionar-la. La metodologia és a través de sessions bàsicament pràctiques, amb apunts teòrics.

El curset format part de les diverses activitats que la Casa de la Sardana impulsa mensualment per ser el punt central del món de la sardana, en el marc de la seva pertinença a les Cases de la Festa de Barcelona.

La Copa Catalunya 2019, cancel·lada

Dl. 09-Set-2019

Aquest passat dissabte 7 de setembre estava prevista la celebració del concurs de sardana esportiva de la Copa Catalunya, a Montblanc. Es tracta d'un format de competició nou, eliminatori, de colla contra colla. Però finalment, s'ha cancel·lat d'edició d'enguany.

La raó és perquè "no s'ha cobert la inscripció del mínim de colles necessàries per al bon desenvolupament del concurs", segons expliquen des de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS), l'entitat responsable del món competitiu de la sardana. Així, indiquen que només hi havia 1 colla Infantil, 1 Juvenil, 2 Grans i 4 Veteranes. Malgrat els esforços de l'entitat, que va allargar el període d'inscripcions i va fer diveses crides a les colles, ha faltat quòrum.

Davant les possibles causes d'aquesta baixa participació des de l'entitat es mostren sorpresos perquè "es va fer una enquesta amb totes les colles i majoritàriament van votar per celebrar la Copa Catalunya al setembre". Cal recordar que a la seva 1a edició, celebrada l'any passat, la data del concurs va ser el darrer dissabte de juliol. A més a més, també es van aplicar canvis per tal de millorar el format del concurs, segons les aportacions de diverses persones.

De cara al 2020, des de la Junta de l'entitat estudiaran si es torna a convocar aquesta competició i "hem de veure com podem incentivar la participació de les colles".

La celebració de la Copa Catalunya a Montblanc seguia amb la seu de l'any passat, quan la població era Capital de la Sardana. Enguany va voler repetir l'esdeveniment, però al final no ha sigut possible. Cal veure també si l'any vinent es convocarà de nou el 'Torneig del KO', en quina data i si repetirà seu o s'aprofitarà de nou la Capital de la Sardana, que al 2020 ho serà Sant Feliu de Guíxols.

La 1a colla campiona d'aquest títol va ser, lògicament l'any passat, en categoria Gran, la Mare Nostrum, de Barcelona. I en categoria Veterana ho va ser Toc de Dansa, de Tarragona.