Important: Amb les noves mesures contra la COVID-19, molts programes de ràdio o actes anunciats a l'agenda poden haver estat anul·lats o ajornats.

 

Els punts lliures

La sardana no ha romàs sempre igual sinó que ha evolucionat amb els anys. En aquest vídeo veureu com pot arribar a ballar-se en la modalitat de ‘Punts lliures’, on les colles competeixen i s’exhibeixen a partir d’un tret bàsic: la recerca i creació de nous passos que s’adaptin al compàs de la sardana. És una modalitat que requereix una gran dosi d’iniciativa, imaginació, coordinació de grup i fons físic, que en assolir-se converteix la sardana en un espectacle sorprenent. Els punts lliures gaudeixen d’un apartat específic de competició dins el calendari de la Unió de Colles Sardanistes. En aquest campionat no hi participen totes les colles ja que es necessiten moltes hores d’assaig i preparació física. Com a curiositat, convé dir que cada pas ideat per cada colla és batejat amb un nom propi que el capdanser va anomenant en veu alta perquè la colla segueixi les seves instruccions.

El canal de Youtube de la Confederació Sardanista de Catalunaa ofereix un vídeo tutorial amb una proposta de punts lliures sobre la sardana 'Quan el Patufet es pentina' de René Picamal en 5 tirades. Veure VÍDEO

A continuació, podeu veure i sentir la sardana 'Cap de Creus' de Rafael Cabrisas en modalitat de punts lliures per la colla Mans Amigues de Cassà de la Selva.