El President de la CSC

Joaquim Rucabado

Joaquim Rucabado i Aguilar és l'actual president de la Confederació Sardanista de Catalunya, essent qui ha liderat la transformació i unificació del moviment sardanista en el si de l'actual Confederació.

Nascut a Barcelona l’any 1952, és licenciat en Filosofia i Lletres, secció Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. A partir de l’any 1968 col·labora en diferents entitats sardanistes del Vallès i en el programa sardanista APLEC de Ràdio Joventut de Barcelona, emissora des de la qual, a partir de 1971, amb Jordi Puerto i José Antonio Cerezuela, es crea el concurs La Sardana de l’Any. També va ser responsable de la secció sardanista del diari Tele/Exprés i de 1974 fins al 1976, es féu càrrec del programa LA SARDANA AL DIA, a Ràdio Barcelona.

Dansaire de les colles Groc Rogent, Pedraforca i Rosa de Sant Jordi/Violetes del Bosc, entre els anys 1968 i 1985.

El desenvolupament de la seva vida laboral l’allunya del món sardanista i, durant un temps, de Catalunya.

Al seu retorn al país, l’any 2001, reprèn el contacte amb el sector, col·laborant amb Ignasi Pinyol i la Federació Sardanista de Catalunya en la represa del concurs LA SARDANA DE L’ANY. Des d’aquesta data pertany a la junta directiva de la Federació Sardanista de Catalunya, col·labora en l’organització de l’Aplec de Vilassar de Dalt i es fa càrrec de la coordinació de la secció AMICS DELS CONCERTS de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona.

Accedeix a la presidència de la Federació sardanista de Catalunya, a l’assemblea general de març de 2012 i a la de la Confederació sardanista de Catalunya al març de 2014, data de la transformació de l’entitat.

Podeu conèixer el seu pensament i llegir els seus escrits sobre l'actualitat del nostre moviment al seu blog propi.