Coordinadora Sardanista de L'Hospitalet

Benvinguts a la web de la Coordinadora Sardanista de L'Hospitalet de Llobregat,una entitat promotora de la sardana a través de ballades, cursets, concerts i aplecs. Vols formar-ne part?Carrer Digoine, 33 1a. planta - 08901 L'Hospitalet de Llobregat

Mercè Tubau | T.601 70 67 92 | csardalh@hotmail.com
Isabel Abaijon | T.626 86 67 13 | aviasardanista@hotmail.com
tornar a la miniweb

Vintincinque Aniversari del Esbart de L'H

Dc. 24-Mai-2017

Acte commemoratiu 25e aniversari de l'esbart Dansaires de L'H del Casino del Centre

Acompanyament musical cobla Ciutat de Terrassa.Dissabte 27 de Maig 18:h

Premi Sardalleida 2019 per al compositor Òscar Barqué

Dl. 18-Nov-2019

El Premi Sardalleida 2019 ha sigut per al compositor Òscar Barqué, "en reconeixement a una dilatada carrera musical, per l’exitosa carrera com a compositor de sardanes i pel seu constant interès en la cerca de nous projectes musicals". El guardó se li ha lliurat en el marc de la 25a Nit de la Sardana a Bellcaire d'Urgell.

El propi Barqué reconeix que "no en sabia res, em va agafar per sorpresa". I indica que "la música m'agrada molt, és el meu dia a dia però un reconeixement és una bon empenteta. Però em centro molt en la feina". En aquest sentit, el 'Sextet de cobla', que ha actuat a la Nit de la Sardana, és un projecte seu com a experimentació musical amb la cobla i d'altres aportacions instrumentals.

Òscar Barqué compta amb més de 30 sardanes, d'entre les que destaquen Mollerussa Capital de la Sardana 2016, Nadal a Mollerussa o El mestre del poble. La seva intenció sempre és trobar noves possibilitats dels instruments, com ara el citat projecte del 'Sextet de Cobla', endegat el 2018.

L'autor va estudiar a l'Escola Municipal de Música Isidre Roig de Bellpuig, el Conservatori Municipal de Música de Cervera, el Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i el Conservatori Superior de Música de Saragossa. Ha format part de les cobles Tres Turons,de Bellpuig; Bellpuig Cobla, també de població urgellenca; la Jovenívola d'Agramunt i avui en dia està integrat a la Cobla Tàrrega.

Aquest reconeixement el concedeix la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i les modals d'ensenyament (Saltem i Ballem), Aplecs (Coordinadora d'Aplecs) i colles de sardana esportiva (ACSTELL). S'atorga a persones o entitats de les comarques lleidatanes "que destaquen per la seva aportació innovadora a favor de la sardana".

D'altres guanyadors d'edicions anteriors n'han sigut La Jovenívola d'Agramunt, la família Saladrigues, Montserrat Parra o l'Agrupació Sardanista de Mollerussa.

A la Nit de la Sardana també s'ha lliurat el Premi Rotllana, que s'ha concedit a Arnau Tordera, líder del grup Obeses que ha promogut els darrers anys la cobla i la sardana i que aquest 2019 n'ha fet bandera amb el nou espectacle amb la cobla Berga Jove.

Campanya de microfinançament per editar un disc de sardanes de l'Alfred i l'Anna Abad

Dj. 14-Nov-2019

L'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa ha endegat una campanya de microfinançament per poder editar un disc centrat en sardanes inèdites de l'Alfred i l'Anna Abad, en el marc de la celebració dels 40 anys de l'entitat. El volum portarà per títol Imparables!, títol de la sardana que l'Alfred va composar pel 60è aniversari de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS). La cobla responsable de la gravació seria la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

L'Alfred Abad és el president de l'Agrupació, i té diverses sardanes reconegudes pel públic i els premis. A part del Premi Popular de la 30a edició del concurs La Sardana de l'Any, també ha sigut finalista de La Sardana de l'Any 2015 amb Capvespre a La Ràpita i va guanyar l’accèssit del Premi Popular d'aquest concurs el 2017 amb Nits d'estiu a Sant Llorenç. Sense oblidar les populars La platja dels bots, Somnis de colors o Sota els estels de Moscou. També la seva filla Anna és una compositora reeixida entre el públic, amb títols com A temps..!, o On sopem aquesta nit?. Per això l'agrupació vol "compartir" amb els sardanistes la seva música perquè arribi "a cada poble i ciutat de Catalunya".

Així, el volum comptarà amb 11 sardanes: Un tomb per Cracòvia (2010); Els follets de l'Ebre (2010); Rauxa i seny (2011); A la mare (2013); La roca foradada (2016); Capvespre a la Ràpita (2015); Nits d'estiu a Sant Llorenç (2017); Sota els estels de Moscou (2017); Els millors anys (2018); Montblanc, capital de la Sardana (2018) i Imparables! (2018). De l'Anna Abad, hi haurà 2 sardanes que encara no s'han gravat: L'home dels 1.000 somnis, del 2012, i I més enllà..., del 2014.

Es poden fer diversos tipus d'aportacions, amb els corresponents premis. Així, per 15 € s'aconsegueix el disc físic, amb l'enviament inclòs. Per 25 € s'obté el disc més la possibilitat de la seva descàrrega digital, més una motxilla de cotó ecològica amb el títol del disc. Amb 35 €, es té el disc físic signat, més la possibilitat de la seva descàrrega digital, més la motxilla de cotó ecològica amb el títol del disc, més 2 entrades al concert de presentació previst pel dissabte 11 de gener a Tarragona i una copa de cava. Amb una aportació de 50 € s'afegeix, a part de tot això, una fotografia de 20x15 personalitzada amb els compositors al concert. Finalment, per 600 €, a totes aquestes contrapartides s'hi suma una sardana nova dedicada de l'Anna Abad, que es lliurarà al llarg del 2020. Tots els diners recaptats serviran per pagar les diverses despeses del projecte: estudi, cobla, director, tècnic de so, discogràfica, edició de còpies, drets de la SGAE, entre d'altres.

L'objectiu és recopilar 3.000 € i hi ha temps fins el dimecers 18 de desembre. Les aportacions es poden fer a través de la pàgina de Verkami corresponent.

El concert de presentació està previst pel dissabte 11 de gener a l'Auditori de la Diputació de Tarragona, amb la cobla responsable de la gravació, la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, i el seu director, Marcel Sabaté.

L'Alfred Abad, a part de compositor, també és dansaire de colla esportiva de Tarragona. De la seva banda, l'Anna Abad, a part de ballar i composar sardanes, també és "cantautora, pianista, intèrpret de tible i tenora".

L'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa aglutina les colles de sardana esportiva de Tarragona. Però també organitzen d'altres activitats de dinamització com una comparsa de Carnestoltes, espectacles amb cobla o participació a la Festa Major de Tarragona. Enguany celebra 4 dècades, i ha desenvolupat diverses activitats al llarg de l'any per destacar-ho, com ara un concert, o l'encerclament de la Catedral de Tarragona.

Verkami és una pàgina electrònica que permet endega projectes que es financiïn a través de les aportacions populars de tots aquells interessats en què es facin realitat. La 1a entitat relacionada amb el món de la sardana a fer servir aquest servei va ser la cobla Sabadell, per editar el disc del seu 60è aniversari, Sabadell XL.

'Pinzellades', nou espectacle de fusió amb el so de la cobla

Dc. 13-Nov-2019

Aquest passat diumenge 10 de novembre s'ha estrenat un nou espectacle per a cobla: Pinzellades. Es tracta de la fusió de la veu i el cant gòspel amb la cobla i un trio de jazz. La seva presentació ha sigut en el marc de la 20a trobada de la Comissió d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Barcelonines, al Pavelló Municipal d’Esports de Premià de Mar.

Aquest projecte posa en escena gairebé 100 cantaires i intèrprets musicals i compta també amb les presentacions i lectures de diversos textos literaris a través d'una actriu-presentadora i cantant solista, Lu Fabrés. A la seva estrena hi ha actuat les 3 agrupacions corals de Premià de Mar: la Coral l'Amistat, el Cor Mardeveus i el Cor Gospel l'Amistat. El conjunt de jazz ha sigut el Glowers jazz trio, i el conforma una bateria, un piano i un baix. La cobla Marinada és la formació que ha aportat el nostre so més característic.

El concert ofereix un recorregut per diversos gèneres, com música per a cobla, cant coral, sardanes, obres de cant gòspel, entre d'altres. Així, s'hi troben composicions com 'Terra a la vista!', el 1r moviment de l'obra Aventures, de Lluís Alcalà; Summertime. de George Gershwin adaptada expressament per Josep Maria Serracant; la sardana Briònia de Xavier Pagès o la coneguda cançó gòspel When the Saints Go Marching’in, amb arranjament d'Àlex Cassanyes. De fet, bona part de les peces són arranjaments del citat compositor Àlex Cassanyes.

Per raó d'aquest varietat de sons que es poden combinar amb la cobla el projectes s'anomena Pinzellades, ja que és una mica un tast de tot el que pot fer i amb el que pot fusionar-se la cobla.

La cració d'aquesta proposta l'ha impulsada els Amics de la Sardana de Premià de Mar. Qui ha ideat, dissenyat i produït Pinzellades és el conegut tible Xavi Piñol. La sonorització ha anat a càrrec del tècnic de so habitual del món de la sardana, David Casamitjana. La seva gestació es va iniciar cap al gener i fins a l'estrena hi ha hagut diversos assaigs de cada part intervinent per la seva banda i després fins a 3 trobades amb més o menys complexitat musical. Malgrat tot, des del 1r moment la sonoritat va estar molt ben lligada.

La seva durada és de 1'5 hores, sense pausa. Qualsevol entitat interessada a representar-lo pot contactar-hi a través del correu electrònic pinzellades.info@gmail.com. Igualment, si una agrupació vocal vol participar-hi i fer-ne la representació al seu municipi, també pot sol·licitar-ho al mencionat correu.

Aquest espectacle demostra una vegada més les diverses possibilitats de la cobla, pel que fa al so i a les opcions de fusió que té.

Colla Mare Nostrum, campiona Gran 2019 de sardana esportiva

Dl. 11-Nov-2019

La colla Mare Nostrum, del Grup Sardanista Xaloc de Barcelona, ha certificat aquest passat diumenge 10 de novembre el títol de campiona de Catalunya de la categoria Gran o Absoluta, al concurs de Balaguer. D'aquesta manera ha aconseguit el 8è títol de la seva història.

La Mare Nostrum ha arribat a la cita de Balaguer amb el títol ja assegurat i les 3 1res posicions assolides a cadascuna de les sardanes puntuables de la cita lleidetana li han permès celebrar el títol. A la Fase Final d'enguany la rotllana Barcelonina ha guanat cadascun dels 4 concursos. Aquestes victòries s'han de sumar a les altres 4 assolides a les cites de la 1a part del Campionat. D'aquesta manera, ha fet un ple de 8 victòries a 8 concursos disputats.

La 2a posició ha sigut per a Violetes del Bosc, de Barcelona, i la 3a per a Mans Amigues, de Cassà. En aquest sentit, la colla gironina ha superat a diverses sardanes la 2a classificada, el que la certifica, com ha demostrat els darrers anys, en una colla a considerar en la lluita pel títol.

El Campionat d'enguany ha comptat amb només 6 colles, una de les xifres de participants mé baixes de la història: Dolç Infern, de Lleida; Mans Amigues, de Cassà de la Selva; Mare Nostrum, de Barcelona; Mirant al Cel, de Sabadell; Riallera, de Vic i Violetes del Bosc, de Barcelona.

Els concursos que han sigut vàlids enguany per a aquest Campionat han sigut, a la 1a Fase, Sabadell, el diumenge 12 de maig; Perpinyà, el diumenge 19 de maig; Vic, el dissabte 6 de juliol i Ceret, el dissabte 20 de juliol. La Fase Final, per decidir la colla campiona, s'ha compost dels concursos de Barcelona-Catedral, el diumenge 22 de setembre; Cassà de la Selva, el dissabte 5 d'octubre; Terrassa, el diumenge 20 d'octubre i Balaguer, el diumenge 10 de novembre.

Aquesta cita de sardana esportiva ha comptat també amb retransmissions per Catalunya Ràdio arran del patrocini dels supermercats Bon Preu i Esclat.

El títol serà oficial així que l'Àrea de Campionat de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS) certifiqui que totes les puntuacions són correctes i s'han traspassat adequadament.