Coordinadora Sardanista de L'Hospitalet

Benvinguts a la web de la Coordinadora Sardanista de L'Hospitalet de Llobregat,una entitat promotora de la sardana a través de ballades, cursets, concerts i aplecs. Vols formar-ne part?Carrer Digoine, 33 1a. planta - 08901 L'Hospitalet de Llobregat

Mercè Tubau | T.601 70 67 92 | csardalh@hotmail.com
Isabel Abaijon | T.626 86 67 13 | aviasardanista@hotmail.com
tornar a la miniweb

Vintincinque Aniversari del Esbart de L'H

Dc. 24-Mai-2017

Acte commemoratiu 25e aniversari de l'esbart Dansaires de L'H del Casino del Centre

Acompanyament musical cobla Ciutat de Terrassa.Dissabte 27 de Maig 18:h

Les JEIC s'ajornen al 2021 i ofereixen tallers via xarxes socials

Dv. 03-Abr-2020

Les Jornades dEstudi dels Instruments de la Cobla (JEIC) es posposen fins al 2021, malgrat que fa pocs dies es va anunciar l'ajornament per a aquesta tardor. Així, ara es preveu que se celebrin cap a la primavera del 2021. Mentrestant es podran seguir sessions de formació a través del comptes oficials a Facebook i Instagram de les JEIC. Aquest dissabte 4 d'abril, a les 10:30 h., se n'ha celebrat una en directe, titulada 'Quina canya!'.

Aquesta emissió ha sigut un taller de canyes, amb ua durada aproximada de 30 minuts i on s'hi ha pogut fer preguntes. Estava oberta a tots els inscrits a les JEIC, i a tots aquells interessats en el món dels instruments de la cobla. Ha anat a càrrec d'Antoni Martínez, pedagog musical i luthier, que ja va desenvolupar diversos tallers similars a les JEIC precedents.

El motiu d'aquests canvis de data és el confinament i l'emergència sanitària pel coronavirus. La incertesa de l'evolució de la malaltia i la possibilitat d'organitzar esdeveniments ha fet recomenable posposar les JEIC d'enguany.

Les JEIC són unes jornades de formació i reflexió sobre els instruments de la cobla. Estan obertes a estudiants i professors d'escoles de música i conservatoris de Catalunya, i a professionalss de l'àmbit de l'ensenyament, la difusió, la història o la interpretació que no estiguin adscrits a una escola o conservatori. I també a totes les escoles, fins i tot encara que no tinguin als seus expedients curriculars els instruments de la cobla. L'objectiu és "oferir un punt d'encontre, on docents i estudiants puguin compartir coneixement, objectius, problemes i solucions".

Sortejades les Semifinals de 'La Sardana de l'Any' 2019

Dv. 03-Abr-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya ha celebrat aquest divendres 3 d'abril, en directe, a través d'un Facebook Live per causa de la Covid-19, el sorteig de les Semifinals del concurs 'La Sardana de l'Any'. D'aquesta manera s'ha determinat els enfrontaments de les Semifinals, amb 4 composicions a cadascuna.

Així, a la 1a Semifinal s'hi han emparellat Anhels de joventut, de Jordi Teixidó; Jardins de la torreta, d'Amadeu Escoda; Entre el mar i la muntanya, d'Antoni Mas i Estímul cardedeuenc, de Joan Lázaro. Aquesta Semifinal es podrà votar el cap de setmana del 18 i 19 d'abril. La 2a integra, segons el sorteig, les sardanes Colla Gatzara, de Jordi Paulí; Present serà present, de Conrad Rafart; Gresca, tabola i ball de rams, de Jordi León i 2019 A l'ombra del Castellet, de David Pigassou. La seva interpretació serà el 25 i 26 d'abril. La 3a Semifinal enfrontarà Del Penedès al món!, d'Eduard Sendra; El castell de Gurb, de Carles Santiago; Reconeixement, de Carles Llopart i La joia d'una mare, de Marcel Artiaga. La seva votació serà el 2 i 3 de maig. I finalment, la 4a Semifinal la integren les composicions La tortada de Banyoles, de Josep Coll; Un espai pel 90è, de Jordi Vilaró; 25 anys màgics, de Lluís Alcalà i La bassa gran, de Dani Gasulla. El cap de setmana per votar-les serà el del 9 i 10 de maig.

El procediment per seguir-les i votarles continuarà sent l'actual del confinament: o a través de la pàgina del concurs o a través dels mitjans que les emetin. La pandèmia i el confinament també ha obligat a cancel·lar la interpretació en directe d'aquestes Semifinals a alguns Aplecs, que s'han ajornat per la malaltia. Les guanyadores de cada Semifinal "juntament amb les 4 no guanyadores que hagin obtingut el millor percentatge de vots respecte la guanyadora de la seva Semifinal, passaran a la Final".

Com que també hi poden haver empats, si són entre les sardanes guanyadores, les 2 o més sardanes empatades "passaran directament a la Final en detriment de les últimes classificades per percentatge". Si és un empat a la classificació de millors percentatges, "si l'empat es produeix per a determinar l'últim lloc de les sardanes que passen a la Final, hi anirà la que hagués tingut un millor percentatge a les eliminatòries i en cas que totes fossin guanyadores, la que hagués obtingut més vots".

Les circumstàncies han fent substituir el sorteig previst en directe a la Casa de la Sardana per aquesta transmissió. Ha sigut la 1a vegada que la Confederació Sardanista de Catalunya ha emès en directe un esdeveniment. La sessió ha comptat amb més de 40 espectadors i diversos comentaris.