Coordinadora Sardanista de L'Hospitalet

Benvinguts a la web de la Coordinadora Sardanista de L'Hospitalet de Llobregat,una entitat promotora de la sardana a través de ballades, cursets, concerts i aplecs. Vols formar-ne part?Carrer Digoine, 33 1a. planta - 08901 L'Hospitalet de Llobregat

Mercè Tubau | T.601 70 67 92 | csardalh@hotmail.com
Isabel Abaijon | T.626 86 67 13 | aviasardanista@hotmail.com
tornar a la miniweb

Vintincinque Aniversari del Esbart de L'H

Dc. 24-Mai-2017

Acte commemoratiu 25e aniversari de l'esbart Dansaires de L'H del Casino del Centre

Acompanyament musical cobla Ciutat de Terrassa.Dissabte 27 de Maig 18:h

Salvades les ballades al Pla de la Catedral de Barcelona

Dv. 17-Gen-2020

L'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona està negociant amb l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) l'inici d'un nou projecte de ballades de sardanes, els dissabtes a la tarda, amb el títol de 'Ballades a la Catedral', al Pla de la Seu de la ciutat comtal. Així, se salvaran les ballades dels dissabtes a la tarda que l'Obra Sardanista Violetes del Bosc va anunciar que deixava d'organitzar, a finals de la temporada sardanista anterior. Aquesta proposta s'afegirà a les ballades que l'Agrupació ja organitza els diumenges al matí des de fa anys.

El calendari previst és que les ballades de dissabte comencin després de les Festes de Santa Eulàlia i duraran, de moment, fins a finals de juny. El projecte també integrarà i incrementarà les ballades que organitzava la Federació de Colles Sardanistes de Barcelona Ciutat, al juliol. En aquest sentit, s'està estudiant que a l'estiu s'organitzi una ballada setmanal al vespre, en un dia encara per concretar. La iniciativa també vol recuperar les ballades els dissabtes després de la Mercè, fins a finals de novembre.

L'organització està treballant diverses modalitats de col·laboració per finançar el projecte a partir de les més de 800 persones que van signar la campanya popular que es va endegar perquè aquestes ballades es mantinguessin. Així, com a acció principal, es poden fer donacions via la Fundació Universal de la Sardana, a través dels documents que l'Agrupació ha posat a l'abast de tothom a la seva pàgina electrònica. Les col·laboracions, tant dels particulars com de les possibles empreses col·laboradores, es podran desgravar de la declaració de la renda de l'any següent.

La voluntat és que les ballades al Pla de la Catedral de Barcelona es converteixin en una icona barcelonina i un reclam turístic digne de visitar, que permeti difondre adequadament la nostra dansa, la música per a cobla i la nostra cultura. L'objectiu és "renovar i innovar el tradicional format de ballades", segons expliquen des de l'Agrupació.

El projecte compta amb la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya, la Fundació Universal de la Sardana, La Principal del Llobregat i diversos col·laboradors.

S'obren les inscripcions per a la 3a edició de les JEIC

Dc. 15-Gen-2020

Enguany s'organitzaran les 3res Jornades d'Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC), que se celebraran el divendres i dissabte 3 i 4 d'abril, per a joves estudidants, però també mestres. Les inscripcions estaran obertes fins el dilluns 30 de març, amb 2 formularis que diferencien entre escoles o conservatoris i particulars, és a dir, o bé intèrprets, o bé professors, o bé estudiants, o bé alguna altra categoria. La inscripció és gratuïta i s'inclou el dinar del dissabte.

L'objectiu és oferir un espai on "docents, estudiants i divulgadors puguin compartir coneixement, objectius, problemes, solucions". Per això està obert a escoles de música, conservatoris, personal docent, estudiants i intèrprets. Servirà per fer-hi formació, però també debat i difusió dels instruments de la cobla. Així, divendres 3 d'abril se celebrarà, com a les edicions prèvies, la jornada inaugural. Serà a les 19:00 h., amb els parlaments institucionals i un concert.

L'endemà dissabte 4 d'abril es desenvoluparan les Jornades pròpiament. Serà de les 10:00 h. a les 21:00 h., amb activitats pedagògiques i divulgatives per a estudiants i escoles, amb classes col·lectives, així com tallers. Els instruments que s'hi tindran en compte seran els de la cobla, és a dir, el flabiol i el tamborí, el tible, la tenora, la trompeta, el trombó, el fiscorn i el contrabaix.

Les sessions les desenvoluparan professors i graduats de l'Esmuc i convidats del món de l'ensenyament d'instruments de la cobla. També es comptarà amb la col·laboració especial dels components de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Es pot aconseguir més informació sobre el programa i les sessions pedagògiques a través de la Coordinació pedagògica de les JEIC, via el correu jeic.executiva@gmail.com.

Les JEIC són possibles gràcies a la Confederació Sardanista de Catalunya, l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) i l'Associació de Cobles de Catalunya (ACC). Se'n pot obtenir més infomció a través del correu electrònic info@confsardanista.cat o al telèfon 93 319 76 37.

Aquest projecte ja porta celebrades 2 edicions prèvies i s'ha mostrat un esdeveniment de referència per a l'ensenyament i la difusió del món musical de la cobla.

Ja es poden enviar candidats als Premis Capital de la Sardana 2020

Dl. 13-Gen-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya ha fet públiques les Bases per als Premis Capital de la Sardana, en l'edició de l'any 2020. Les propostes es poden remetre fins el diumenge 23 de febrer al correu electrònic info@confsardanista.cat, o bé per correu postal a c/ Pou de la Figuera, 15, 08001 Barcelona.

Com als anys precedents hi ha 2 categories: les Medalles al Mèrit i els Premis Capital de la Sardana. Les Medalles al Mèrit reconeixen 3 opcions: al Mèrit Sardanista, al Mèrit Musical i al Mèrit de la Dansa Catalana. Els Premis Capital de la Sardana són a la Dedicació, a la Coninuïtat, a Mitjans Audiovisuals, a Iniciatives Renovadores i a Estudis Sardanistes. Malgrat tot, "la Comissió Capital de la Sardana pot premiar altres iniciatives que no s'encabeixin en les categories suara esmentades", segons s'apunta a les Bases.

A les propostes que es remetin cal fer constar el 'currículum' sardanista de la persona o entitat que es suggereixi per al premi, així com el nom i els 2 cognoms si el candidat és una persona. La Comissió Capital de la Sardana analitzarà cada proposta i en comprovarà la informació i els mèrits per triar els guanyadors. Per qüestions d'incompatibilitat ètica, no s'acceptaran propostes de persones que formin part de la Comissió Organitzadora.

La divulgació dels premiats serà en el marc de la proclamació de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020, prevista pel dissabte 21 de març. El seu lliurament es preveu pel dissabte 12 de desembre amb un esdeveniment formal, per concretar. En aquesta cerimònia també s'hi presentarà la Guia Sardanista 2021, Balaguer com a Capital de la Sardana 2021 i s'hi nomenarà la Capital de la Sardana 2023.

Les Bases completes es poden consultar a la pàgina electrònica de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Els Premis Capital de la Sardana són la màxima distinció del món de la sardana i la música per a cobla i "són un reconeixement a persones i entitats que han desenvolupat una tasca de conreu, difusió i enaltiment de la sardana i la dansa tradicional".