Coordinadora Sardanista de L'Hospitalet

Benvinguts a la web de la Coordinadora Sardanista de L'Hospitalet de Llobregat,una entitat promotora de la sardana a través de ballades, cursets, concerts i aplecs. Vols formar-ne part?Carrer Digoine, 33 1a. planta - 08901 L'Hospitalet de Llobregat

Mercè Tubau | T.601 70 67 92 | csardalh@hotmail.com
Isabel Abaijon | T.626 86 67 13 | aviasardanista@hotmail.com
tornar a la miniweb

Vintincinque Aniversari del Esbart de L'H

Dc. 24-Mai-2017

Acte commemoratiu 25e aniversari de l'esbart Dansaires de L'H del Casino del Centre

Acompanyament musical cobla Ciutat de Terrassa.Dissabte 27 de Maig 18:h

Vilanova de Bellpuig homenatja Pilar Torrades amb un mural

Dj. 06-Ago-2020

Pilar Torrades, l'ànima de la sardana a Vilanova de Bellpuig és la primera sardanista a la que se li dedica un mural del que es denomnina amb l'anglicisme 'Street art'. Torrades, nascuda a la població l'any 1943 va ser homenatjada el passat 24 de juliol a la seva població natal amb la descoberta pública del mural en el marc del Festival Viladona, que inicialment havia de celebrar-se a l'abril, data que va ser posposada en motiu del Coronavirus. Aquest festival, que és una reformulació del mític Concert de l'Estelada, té per objectiu l'empoderament i la visualització del paper de la dona a través de la cultura i per això va voler retre homenatge a Pilar Torrades per la seva tasca en pro de la sardana i de les tradicions catalanes a la població durant tants anys i en diferents generacions de vilanovins.

El mural, que ocupa tota la façana d'una casa situada al centre de la població plasma juntament amb la imatge de l'homenatjada, dues de les tradicions més populars de Vilanova com són les sardanes de la mà de la Colla Sol Ixent i les caramelles, a partir d'unes imatges del fotògraf local Marc Rovira. El mural ha estat realitzat per l'artista Lily Brick, autora de varis murals a Catalunya i en diferents indrets del món.

Pilar Torrades i Andrés actualment és presidenta de l'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig, presidenta de la campanya escolar de sardanes 'Saltem i ballem' de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i va ser reconeguda amb la Medalla al Mèrit Sardanista l'any 2014.

Nou disc de sardanes a Portbou pels 50 anys del Foment

Dv. 31-Jul-2020

El Foment de la Sardana i de la Cultura Catalana de Portbou ha editat un disc nou de sardanes per celebrar els 50 anys d'existència de l'entitat. El volum inclou 3 estrenes, 2 de dones. La part musical correspon a la cobla Ciutat de Girona, sota la direcció de Jesús Ventura.

El disc, titulat Sardanes a Portbou, inclou 12 obres en total. Les composicions noves són Portbou sardanista, de Josep Coll Ferrando; Portbou, passatges d'exili, de Mariel·la Finet i La font del ninot, d'Isabel Medina. D'altres sardanes de la gravació són Colla Jovenívola de Portbou,de Joan Lázaro; Sardanes i tramuntana, de Josep Antoni López; Santa Maria de Portbou, de Josep Masó Quer; La sardana d'en Paco, de Jaume Bonaterra; Portbou, de Josep Aguiló o Aires de Portbou, de Jaume Massalleras.

L'edició és de CD copia DVD i se n'ha fet una tirada de 500 exemplars. Es podrà comprar a qualsevol de les actuacions de la cobla o a través del Foment de la Sardana i de la Cultura Catalana de Portbou. El seu preu és de 15 €.

El disc compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Portbou, la Confederació Sardanista de Catalunya i amb el suport de Construccions Mora Morillo, Anna Pous i el Consorci Port de Portbou. El disseny del CD és a càrrec de Joan Gubert.