Repartir és saber què cal fer per acabar correctament cada tirada de la sardana. Per poder repartir cal haver comptat prèviament els compassos musicals que té una tirada de curts i una tirada de llargs i conèixer els diferents mètodes de repartiment que existeixen (empordanès, selvatà i garrotxí) i que a continuació expliquem breument.
Estil empordanès
És l'estil més estès a Catalunya ja que s'utilitza a la majoria de comarques i consisteix en acabar les darreres tirades cap al cantó esquerra. Després del contrapunt, és norma d'aquest estil començar a puntejar amb el peu esquerre.
Cliqueu aquí per descarregar-vos la fitxa per aprendre a repartir en Empordanès.
Estil selvatà
Es balla a les comarques del Gironès i la Selva i es caracteritza perquè sempre que sigui possible les tirades acaben amb un tres a la dreta. A diferència de l'estil empordanès, després del contrapunt, es comença sempre a puntejar amb el peu dret.
Cliqueu aquí per descarregar-vos la fitxa per aprendre a repartir en Selvatà.
Estil garrotxí
És un estil històric poc utilitzat, que pren el nom de la comarca de la Garrotxa tot i que no es practica en aquesta comarca, ja que actualment només es balla a la vila de Ceret, al Nord de Catalunya. És un estil que no permet lligar dos tresos seguidament, fet que obliga generalment a repartiments més llargs.
Cliqueu aquí per descarregar-vos la fitxa per aprendre a repartir en Garrotxí.
A les seccions específiques de cada estil, trobareu una taula per a poder repartir seguint les normes de cada mètode. A continuació presentem una comparativa on es repassen els 3 mètodes de repartiment: