Última hora: Degut a les mesures de contenció del Covid-19, molts dels actes, cursets i programes de ràdio anunciats aquí poden haver estat anul·lats o posposats.

 

La UCS informa

Novetats al concurs "La Sardana Incògnita"


Amb relació amb el concurs la sardana incògnita, com haureu comprovat en les classificacions, ens hem trobat amb molts empats en el primer lloc, i hem pensat que dimecres vinent farem una edició especial del concurs.

No hi haurà sardana gravada, sinó que farem preguntes referents a dues sardanes concretes. Serà la sardana 7.1 i la sardana 7.2. i canviarà una mica el sistema de puntuació.
  • La sardana 7.1 tindrà un enunciat en el qual s'hauran de respondre 3 qüestions. Cada resposta correcta valdrà un punt, i respondre correctament les 3 qüestions equivaldrà a 5 punts a la classificació.
  • La sardana 7.2 tindrà un enunciat en el qual s'hauran de respondre dues qüestions. Cada resposta correcta valdrà un punt, i respondre correctament les dues qüestions equivaldrà a 4 punts a la classificació.

Esperem que aquesta proposta pugui marcar diferències en la classificació. Per qualsevol qüestió no dubteu en contactar concurs@uniodecolles.cat.

Cordialment,

Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Suspensió del concurs de Cabrils (Territorial Barcelona Ciutat)


Bona tarda,

Davant la situació creada per la pandèmia del virus Covid-19, i d’acord amb les instruccions i recomanacions que des del Govern de la Generalitat i altres organismes ens estan fent arribar es suspèn el concurs de Cabrils (vàlid per al Campionat Territorial de Barcelona Ciutat) previst per al proper 26 d'abril.

La nova data prevista per a la celebració del concurs serà el proper 20 de setembre a 2/4 de 12 del migdia.

Cordialment,

Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

NOU CONCURS: La Sardana Incògnita


Bon dia,

Aquests dies que malauradament estem sense concursos, des de la Federació hem pensat obrir un concurs campionat de sardanes incògnites, amb la finalitat de mantenir viva la competició, i que exerciteu els vostres coneixements de sardanes,

A partir de demà dimecres, al voltant de les 5 de la tarda, i cada dilluns, dimecres i divendres, penjarem una sardana incògnita,

Us adjuntem les bases del concurs, i esperem comptar amb la participació dels sardanistes de les vostres colles.

La sardana, així com les classificacions, les podreu trobar a l'apartat "Sardana Incògnita" de la secció "Competició" del PortalSardanista.

El correu per parlar dels temes del concurs, repetim, per tots els temes que facin referència al concurs, és concurs@uniodecolles.cat

Per a qualsevol qüestió, no dubteu en contactar amb nosaltres.

Cordialment,

Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya


BASES DEL CONCURS

Bases Concurs Sardana Incògnita - Versió PDF (Clica aquí per descarregar)

Ajornament Campionat de Catalunya


Benvolguts.

Tenint en compte la situació actual, amb les previsions que s'allargarà en el temps, com estem veient, i en línia amb les decisions preses per altres Federacions, esportives o no, la Junta de l'entitat, d'acord amb les previsions del RDL 8/2020, de 17 de març, ha acordat, en el dia d'avui, 21 de març de 2020, i en votació sense sessió, l'ajornament de l'inici del campionat de Catalunya fins al mes de juny.

Per aquest motiu us comuniquem que no hi haurà campionat de Catalunya en els concursos de Canet de Mar, Sabadell, Perpinyà i Constantí, almenys en les dates inicialment anunciades.

Pel que fa als concursos de Cabrils, Figueres, Mollerussa, Puigpelat, Sant Feliu de Llobregat, Òdena, Ripoll, Lleida, Linyola, Sils, Sant Vicenç dels Horts, Agramunt i Mataró, i també Canet de Mar en relació amb la convocatòria de campionat territorial, que estan previstos celebrar en els mesos d'abril i maig, totes les Federacions Territorials prendran les mesures adients en relació amb els corresponents campionats Territorials. En els concursos de Granollers (lliure) i de Barcelona-Sant Andreu (territorial Barcelona Ciutat), que ja han estat suspesos amb anterioritat pels propis organitzadors, estem en espera de saber si serà una suspensió definitiva, o només un ajornament.

Hores d'ara, estem en contacte amb els organitzadors per a intentar l'ajornament de tots aquests concursos a una data posterior. Al mateix temps, us informem que, en funció de la durada de les mesures excepcionals, s'estudiarà una nova formulació del campionat de Catalunya.

Esperem que comprengueu la presa de decisió d'aquestes mesures extraordinàries, i poder retrobar-nos ben aviat en els concursos d'arreu del país.


Cordialment,

Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Tancament de la Secretaria de la UCS


La secretaria de l’entitat estarà tancada aquests dies, d’acord amb les instruccions rebudes de les autoritats.

Això no obstant, intentarem continuar amb l’atenció telefònica i de correus electrònics, en la mesura de les nostres possibilitats.

Esperem que ben aviat puguem tornar tots a la normalitat.Cordialment,

Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Suspensió del concurs de Barcelona - Sant Andreu


Bona tarda,

Davant la situació creada per la pandèmia del virus Covid-19, i d’acord amb les instruccions i recomanacions que des del Govern de la Generalitat i altres organismes ens estan fent arribar es suspen el concurs de Barcelona - Sant Andreu previst per al proper 29 de març.

Esperem poder trobar una data alternativa el més aviat possible.

Moltes gràcies per la vostra comprensió i paciència.

Cordialment,

Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Informació de la Unió de colles envers les mesures preses en front la pandèmia del Covid-19


Bona tarda,

Davant la situació creada per la pandèmia del virus Covid-19, i d’acord amb les instruccions i recomanacions que des del Govern de la Generalitat i altres organismes ens estan fent arribar, la Junta de l’entitat ha decidit:

La celebració o no d’un concurs és potestat de l’organitzador i en darrer terme de l’ajuntament o municipi on s’ha de fer.

La suspensió, ajornament o nova convocatòria dels campionats territorials (Barcelona Sant Andreu està previst per al proper dia 29), ha de ser dictaminada per cada territorial, sens perjudici del que pugui decidir cada organitzador en relació amb eventuals noves dates.

La suspensió, ajornament i/o nova convocatòria dels diferents campionats de Catalunya serà determinat per la UCS, sens perjudici del que pugui decidir cada organitzador en relació a eventuals noves dates. Donat que el primer dels concursos de campionat de Catalunya és previst a canet de Mar el proper 19 d’abril, i aquesta data és posterior al període de recomanació o exigència de suspensió d’actes per part de les autoritzats, de moment es manté el calendari previst, sens perjudici del que l’evolució dels esdeveniments pugui recomanar o exigir.

En virtut de tot això:

Assemblea General Ordinària prevista per diumenge 15 de març: S’ajorna fins a nova data que es comunicarà amb suficient antelació.

Presentació del campionat de Catalunya prevista per diumenge 15 de març: Se suspèn aquesta presentació. La presentació s’enviarà a totes les colles com a molt tard dilluns 16 de març. Hores d’ara estem estudiant la possibilitat de fer una presentació amb les colles inscrites al campionat via Skype, Instagram o Teams, però no us podem assegurar que es pugui dur a terme.

Concurs individual de revesses d’Olot previst per diumenge 15 de març: Els organitzadors han informat l’ajornament d’aquest concurs. Tan bon punt es disposi de nova data es comunicarà.

Cursos de jurats previstos per als dies 21 i 28 de març: S’ajornen aquests cursos fins a noves dates que es comunicaran amb suficient antelació.

Concurs de Granollers previst per al proper 22 de març: D’acord amb les recomanacions de l’Ajuntament i personal sanitari es suspèn el concurs.

Concurs de Barcelona-Sant Andreu previst per al proper 29 de març: Hores d’ara es manté el concurs de colles sardanistes a l’espera de noves informacions. S’anul·len, però, els actes paral·lels que s’havien programat corresponents a la celebració del 150è aniversari de la Lira (dinar, ball/concert, ...

Obertura inscripcions concursos abril: Es preveu fer-la entre dilluns i dimarts de la setmana vinent, un cop presentat el campionat de Catalunya.

Moltes gràcies per la vostra comprensió i paciència.

Cordialment,

Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Ajornament concurs individual de revesses d'Olot


Bona tarda.

Els organitzadors del concurs individual de sardanes revesses d’Olot, previst per aquest diumenge ens han comunicat que amb motiu de les indicacions dictades avui pel govern de la generalitat referents a les restriccions dels aforaments dels locals públics arran de la pandèmia de coronavirus, s’han vist obligats a ajornar el concurs esmentat fins a una nova data que ens comunicaran amb la suficient antelació.

Cordialment,

Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Formació de Jurats


Bona tarda.

Com bé sabeu, enguany canvia totalment l’estructura del campionat de Catalunya, i aquest canvi implica també una modificació total en la manera de fer les classificacions als concursos. Per aquest motiu convoquem tant els dansaires de la vostra colla/grup que heu proposat per fer de jurat, com tots aquells que vulguin efectuar aquesta tasca, per a realitzar la formació referent als nous criteris establerts.

Aquesta formació serà impartida a la casa de la sardana, carrer Pou de la Figuera, 15 de Barcelona, els dissabtes 21 i 28 de març a partir de les 10 del matí. Ambdues sessions seran idèntiques, per la qual cosa cal assistir únicament a una de les sessions.

La participació a aquesta sessió serà un requisit imprescindible per a efectuar la labor de jurat en els concursos del Campionat de Catalunya a partir del campionat 2020.

Us agrairem que feu la màxima difusió d’aquesta informació, tant entre els vostres dansaires, com ex-dansaires i coneguts, que considereu que poden estar interessats en aquesta formació,

Per a poder disposar de la màxima informació possible, us agrairem que a nivell de grup/colla, o bé a nivell individual, ens informeu de les següents dades:

Nom i cognoms de les persones interessades en fer el curset

Telèfon de contacte de cadascuna

Correu electrònic de contacte de cadascuna

Data en què es vol realitzar la formació.

Per a qualsevol informació addicional, no dubteu en contactar amb nosaltres.

Cordialment,


Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Resolució del Comitè de Revesses 2019