Última hora: Amb les noves mesures contra la COVID-19, molts programes de ràdio o actes anunciats a l'agenda poden haver estat anul·lats o ajornats.

 

La UCS informa

Resolució del Comitè de Revesses 2018


Nou canal de Youtube

Us informem que la nostra federació ja disposa d’un canal youtube, on podeu trobar ja penjats algun dels vídeos de la final de punts lliures que va tenir lloc a Montblanc el passat 25 de novembre.

Cal arribar com més aviat millor als 100 subscriptors, per poder canviar el nom de l’enllaç, que actualment és https://www.youtube.com/channel/UCPzfDA7WRerP8KuSLlgLV3g.

Esperem els vostres comentaris i aportacions, por poder gaudir d’un canal viu i actual.

Desempat Campionat de Catalunya GRAN (Final A) 2018


Desempat Campionat de Catalunya VETERÀ (Final A) 2018


Nota de Premsa


El passat dia 1 de novembre, en el marc de les Fires i festes de Sant Narcís i en la celebració del 78è concurs de colles sardanistes organitzat pel GEiEG, la ciutat de Girona va acollir la final del Campionat de Catalunya de colles Veteranes en la categoria B, quedant classificada en primer lloc la Colla LLAÇ D’AMISTAT després d’aconseguir dos primers. La classificació final del Campionat de Catalunya de Veterans en la segona categoria ha estat:

1-Llaç d’Amistat - Moià

2-Aires Gironins - Girona

3-Sempre Laietans - Barcelona

4-Dansaires de Maig - Barcelona


D’altra banda, diumenge 4 de novembre, les colles alevines, infantils i juvenils es van trobar a Valls, en la Final del Campionat de Catalunya de la seva categoria.

Les colles alevines ballaven el seu segon concurs, després d’haver ballat el primer a Banyoles el passat 21 d’octubre en el concurs de sardanes celebrat en el marc de les festes de Sant Martirià. Eren 5 les colles que hi participaven i la primera classificada al concurs de Valls i, per tant, la guanyadora del Campionat de Catalunya en categoria ALEVÍ fou la colla BELLUGUETS. La classificació final del Campionat de Catalunya Aleví ha estat:

1-Belluguets - Figueres

2-Trapelles - Sabadell

3-Tren Pinxo - Banyoles

4-Xamosa - Barcelona

5-Dimoniets - Lleida


Per les colles infantils, un cop celebrats els primers quatre concursos del Campionat de Catalunya al llarg de l’any, a Valls va quedar classificada en primer lloc la colla NINS. Amb la suma dels resultats anteriors, aquesta mateixa colla es proclamava campiona del Campionat de Catalunya en categoria Infantil. La classificació final ha estat:

1-NINS - Banyoles

2-Petits Tarragona Dansa - Tarragona

3-Escarlata - Lleida

4-Il·lusions - Cassà de la Selva


De les colles juvenils, a Valls va quedar en primer lloc la colla MONTSENY. Valls era el 6è concurs de la temporada en categoria Juvenil pel que fa al Campionat de Catalunya. Amb els resultats dels cinc primers concursos, les colles classificades pel campionat de Valls van ser Cabirols (Sabadell), Maig (Barcelona), Montseny (Vic) i Estel de les Gavarres (Cassà de la Selva). Tot i que la colla guanyadora del concurs de Valls fou la colla Montseny amb dos primers llocs, pels resultats dels anteriors concursos la colla que es proclamà campiona fou Estel de les Gavarres. La classificació final ha estat:

1-Estel de les Gavarres - Cassà de la Selva

2-Montseny - Vic

3-Maig - Barcelona

4-Cabirols - Sabadell

5-Nova Tarragona Dansa - Tarragona

6-Creixent - Canet de Mar


* Recordem que els resultats de cada sardana així com les puntuacions finals es poden consultar al Portal Sardanista a l’apartat de Competició à Campionat 2018 à Lluïment.

Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Àrea de Campionat

05/11/2018

Nota de Premsa


Aquest passat diumenge 29 d’octubre, la població de Bellvís va acollir la final del Campionat de Catalunya de les Colles Grans del grup B, en el que la colla Mirant al Cel, imposar la seva autoritat a les tres sardanes que es van interpretar, superant la Conti 2000, que ha estat la seva rival principal en el Campionat.

El Campionat Gran B, ha finalitzat amb la classificació següent.

1- Mirant al Cel

2- Conti 2000

3- Dolç Infern

4- Encís

:

Dijous 1 de noviembre, la ciutat de Girona acollirà una de les finals, del Campiont Gran A i Veterà B.


Programa Concert 60è Aniversari de la UCS


El dia 26 d’octubre ja s’aproxima, i ja tenim el programa definitiu del concert commemoratiu del 60è aniversari de l’entitat. Un cop finalitzat el concert, hi haurà un petit aperitiu de celebració.

Recordeu que els entrades anticipades ja estan a la venda tant a la seu de la Confederació com a secretaria de l’entitat.

Esperant poder-vos saludar el proper dia 26, rebeu una cordial salutació.


Concert 60è Aniversari de la UCS


Benvolguts,

Com us vam informar fa uns dies, el proper dia 26 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre, tindrà lloc a l’Orfeó Martinenc, Av. Meridiana, 97 de Barcelona, el concert commemoratiu del 60è aniversari de la Federació unió de Colles sardanistes, que comptarà amb la participació de la cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona.

Ens adrecem ara a vosaltres per informar-vos que el preu de les entrades serà de 7 € (entrada anticipada) i 10 € (el dia del concert).

Les entrades anticipades es poden adquirir de la següent manera:

1 – Presencialment a la seu de la Unió de Colles sardanistes de Catalunya, Sant Quinti, 14, de dilluns a divendres de 19:00 a 21:00 (pagament en efectiu). Abans del 25 d’octubre

2 – Presencialment a la seu de la Confederació Sardanista de Catalunya, Pou de la Figuera 15, de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 (pagament en efectiu). Abans del 25 d’octubre.

Destaquem la interpretació de les dues primeres sardanes dedicades a l’entitat (Davant la Catedral, d’Agustí Borgunyó i Alegres fadrins, de Pau Marons), i una estrena commemorativa del 60è aniversari, composta per Alfred Abad, a part d’altres interessants obres.

Cordialment,

Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Vacances de Secretaria


Benvolguts,


Us informem que la secretaria de l’entitat estarà tancada per vacances durant tot el mes d’agost.

Bon estiu a tothom.

Cordialment,


Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Memòria 2017

Anuari 2017


Núria Escudé, reescollida presidenta de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Campionat de Punts Lliures 2018


Benvolguts,


Us informem que el campionat de punts lliures 2018 tindrà lloc a Montblanc el diumenge 25 de novembre.

Des d’aquest moment s’obren les inscripcions per participar en el campionat en totes les categories. Les inscripcions NO es faran via portal sardanista, sinó que caldrà enviar un correu a secretaria(a)uniodecolles.cat. El límit de colles serà de 30, de les quals 10 en categoria gran i les altres 20 dividides entre les altres categories. Un cop arribats a aquesta xifra en cadascuna de les categories es donarà per tancada la inscripció. El termini màxim per inscriure’s serà el 30 de juny.


Cordialment,

Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya

Crida a tot el sardanisme davant la persecució contra Catalunya i els seus representants

Correus electrònics de Secretaria


Ens informen algunes colles / entitats que els correus provinents de la Unió de Colles van a parar a la carpeta de correu brossa.

Amb la finalitat d’evitar aquest problema, caldria que poséssiu un filtre a la recepció dels correus o marquéssiu el remitent com a segur per tal que el vostre correu acceptés tots els correus provinents de la nostra entitat. També us aconsellem que, d’una manera habitual, repasséssiu la carpeta de correu brossa.

Sardanes del concurs de Perpinyà


Us informem de les sardanes que s'interpretaran al concurs de colles sardanistes de Perpinyà, corresponent al Campionat de Catalunya a la categoria VETERÀ:


  • VETERANS
    • A LA BISBAL, APLEC D'ARGENT - F. Cassú
    • PER TU JOAN - René Picamal

Apunt per a començar la temporada


Benvolguts,

La temporada 2018 ja és aquí i començarà amb el concurs Individual de Sardanes Revesses a Cervera. Així doncs i, com el que comença bé acaba bé, us informem d'unes petites millores que hem fet al PortalSardanista.

En primer lloc, dir-vos que ja estem preparant el PortalSardanita per a la temporada que comença. Tota la informació relativa al campionat del 2017 la podreu trobar a "Competició -> Històric -> Campionat 2017". Classificacions, estructures, galeria d'imatges,... Deixem lloc per a la nova temporada.

En segon lloc s'ha activat a les inscripcions dels concursos, per a tots aquells que a part de lluïment també fan punts lliures o galops de fantasia, una casella per a que indiqueu quina de les vostres colles hi volen participar.

També informar-vos que, a partir d'ara, les sardanes que s'interpretaran als concursos del Campionat de Catalunya, ja no les trobareu a la secció "La UCS informa". La idea, molt senzilla. Concentrar la informació de cada concurs a la seva fitxa evitant que hagueu de navegar per diverses pàgines per a trobar la informació que necessiteu. A partir d'ara les trobareu dins de la pròpia fitxa del concurs. També es publicaran Facebook i Twitter com fins ara.

Finalment recordar-vos que, tal i com ja es va dir a la presentació del PortalSardanista, això és un projecte obert. S'aniran fent millores i correccions fins a arribar a tenir una eina ràpida, eficaç i que faciliti a les colles la seva tasca. És per això que, com a usuaris d'aquest portal, us convidem a fer els vostres comentaris i aportacions per a la seva millora. Qualsevol dubte o proposta ens la podeu fer arribar a portal@uniodecolles.cat per a estudiar-la i intentar fer-la factible en la mesura del que sigui possible. .

Aprofitem l'ocasió per a recordar-vos que, a partir d'ara, totes les inscripcions es faran mitjançant el PortalSardanista i que és necessari fer la inscripció per a tots els concursos, ja aneu com a colla lliure, territorial o campionat de Catalunya.

Salutacions.

Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.


Programa del concurs individual de sardanes revesses Cervera 2018

Correus electrònics de Secretaria


Ens informen algunes colles / entitats que els correus provinents de la Unió de Colles van a parar a la carpeta de correu brossa.

Amb la finalitat d’evitar aquest problema, caldria que poséssiu un filtre a la recepció dels correus o marquéssiu el remitent com a segur per tal que el vostre correu acceptés tots els correus provinents de la nostra entitat. També us aconsellem que, d’una manera habitual, repasséssiu la carpeta de correu brossa.