Última hora: Amb les noves mesures contra la COVID-19, molts programes de ràdio o actes anunciats a l'agenda poden haver estat anul·lats o ajornats.

 

Comissions

Grup d'ensenyament

Aquesta comissió està formada per representants de les diferents campanyes d’ensenyament de la sardana d’arreu del territori. Es reuneix diverses vegades l’any de cara a treballar en comú les programacions d’ensenyament i reforçar-ne la seva visibilitat i acció així com organitzar activitats formatives i lúdiques.

Tresoreria

La Comissió de Tresoreria tracta principalment els temes econòmics de la Confederació: pressupostos, subvencions, mecenatge i patrocinis així com ajudes i quotes de les diverses federacions que integren la Confederació Sardanista de Catalunya.

La Sardana de l'Any

Aquesta comissió és l’encarregada del concurs ‘La Sardana de l’Any’, debat i estableix les bases del concurs i n’organitza el calendari així com el concert final, del qual després se’n grava un CD commemoratiu.

Capital de la Sardana

La comissió s’encarrega d’establir les bases d’aquesta designació i de decidir anualment quina serà la ‘Capital de la Sardana’ de l’any següent. A més coordina i guia l’organització de les activitats que es duen a terme en motiu d’aquest títol en aquella ciutat que ostenta la capitalitat. A part, aquesta comissió també determina les bases i escull els guardonats amb els premis ‘Capital de la Sardana’.

SGAE

La comissió SGAE s’encarrega de treballar i estudiar els acords que la Confederació Sardanista de Catalunya, mitjançant conveni, té amb la Societat General d’Autors i Editors per a garantir que els compositors cobren per la interpretació de les seves obres i alhora, per ajudar a les entitats en la regulació i presentació dels formularis que cal emplenar per a complir amb la legalitat vigent.

Casa de la Sardana

La seu de la Confederació Sardanista és a la Casa de la Sardana, un espai al centre de Barcelona que acull diverses entitats culturals i sardanistes. La regulació d’espais i d’horaris així com la dinamització de la sala d’actes amb la programació d’activitats culturals són les tasques principals d’aquesta comissió, tenint en compte que aquest espai és una ‘casa de la festa’ de la ciutat de Barcelona.

Informàtica

Les noves tecnologies són cabdals per al coneixement del fet sardanista. Aquesta comissió du a terme les tasques de creació, remodelació i manteniment del Portal Sardanista i de dels dominis Capital de la Sardana o de La Sardana de l’Any i les diferents xarxes socials com Twitter, Facebook o Instagram, entre d’altres.

Estatutària

La Confederació Sardanista demana una complexa integració jeràrquica i coherent de les diverses federacions que la conformen i com a tal, és necessari que els estatuts i reglaments de règim intern siguin d’acord amb les normatives actuals i obeeixin a una pauta comuna que facilitin aquesta interrelació.

Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

El fet que la sardana esdevingui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco obeeix a un objectiu de la Confederació Sardanista de Catalunya que treballa alhora perquè tot el moviment sardanista faci seu aquest desig. Conseqüentment, aquesta comissió és l’encarregada de coordinar les accions a dur a terme per a assolir aquesta fita.