Cobla Sabadell

Us trobeu a l'espai propi de la cobla Sabadell dins del Portal Sardanista. Aquí trobareu una mica del que és i fa la nostra cobla, que porta aquest nom des de l'any 1952, quan prengué el relleu de l'antiga cobla Molins.Carrer Riego, 28 08202 - 08202 Sabadell

Josep Valldaura, Representant | T.649111357 | contacte@coblasabadell.com
tornar a la miniweb

Diumenge dia 12 de febrer Ballada a Pallejà

Dt. 07-Feb-2017

Amb motiu de la festa de Santa Eulalia, ballada de sardanes a partir de les 5 de la tarda a la Plaça del Castell de Pallejà. Presentació del nostre nou contrabaixista, Oriol Roca

Homenatge a Sebastià Alba a la darrera ballada que organitzarà l'Obra Sardanista Violetes del Bosc

Dl. 16-Set-2019

Aquest proper dissabte 28 de setembre l'Obra Sardanista Violetes del Bosc celebrarà un doble esdeveniment especial: l'homenatge a Sebastià Alba, i la darrera ballada de sardanes que organitza, davant de la Catedral de Barcelona. Serà amb una ballada doble a partir de les 17:00 h., amb les cobles La Principal del Llobregat i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

L'esdeveniment compatarà amb l'assistència de Sebastià Alba, qui ha sigut el pal de paller d'aquestes ballades durant dècades. I també qui va portar la colla Violetes del Bosc ha ser una de les més reconegudes del món de la sardana esportiva. Sota la seva direcció la rotllana va guanyar gairebé 40 Campionats de Catalunya, 21 d'ells consecutius, entre 1965 i 1985. La seva figura ha sigut cabdal per revolucionar l'estil de ballar de les colles de sardana esportiva i la seva tasca ha convertit les ballades de dissabte a la tarda al Pla de la Catedral en un punt de referència local, però també turístic. Per això Sebastià Alba ha vist reconeguda la seva dedicació durant tots aquests anys amb diversos guardons, com la Rosa d'Or d'Anglès (1988); la Medalla al Mèrit Sardanista, de l'Obra del Ballet Popular (1990); la rèplica del penó de la Federació de les Colles Sardanistes de Barcelon Ciutat (2015) o la insígnia d'Or i Diamant de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (2015).

La ballada oferirà sardanes relacionades amb el propi Sebastià, per diversos motius, que s'han seleccionat a partir d'una trobada amb ell. Així, hi sonaran, entre d'altres, La nit de l'amor, d'Enric Morera; La més maca de l'envelat, de Josep Maria Tarridas; Saltant les roques, de Jaume Vilà; Tossa bonica, de Francesc Mas Ros; Els ocells et canten, de Conrad Saló o Rosa de Sant Jordi, de Fèlix Martínez i Comín. Les sardanes de conjunt seran Alba, de Jaume Roca Delpech i Al·legoria, de Josep Albertí. A més a més, actuarà la colla Violetes del Bosc, tot ballant la seva sardana homònima d'Agustí Borgunyó, en homenatge al seu antic capdanser. Abans de cada sardana hi haurà una petita explicació a través d'una megafonia especial.

En aquesta ballada no hi haurà postulació. Però sí que es lliurarà a tots els assistents la típica 'floreta' com a símbol i en record d'aquest esdeveniment i aquestes ballades.

Després de 50 anys d'organitzar ballades i aplecs, amb la marxa de Sebastià Alba, s'acaba el cicle de l'Obra Sardanista Violetes del Bosc. Unes sessions que van començar justament a partir d'una ballada per celebrar els 25 anys de la colla i que amb l'arribada dels 75 anys, s'acabaran. Cal veure si algú en prendrà el relleu. Sembla que hi ha alguna entitat disposada al repte, però caldrà quadrar pressupostos i recursos humans.

Des de l'organització s'ha fet una crida perquè el màxim possible de sardanistes acudeixin a la ballada. També s'ha demanat que les entitats sardanistes remetin un escrit amb uns mots d'adhesió a Sebastià Alba, al correu electrònic obravioletesdelbosc@gmail.com. Aquests textos s'enquadernaran i se li faran arribar.

Bon Preu repeteix patrocini per a les retransmissions de concursos de colles a 'Catalunya Ràdio'

Dv. 13-Set-2019

Bon Preu tornarà a patrocinar connexions amb els concursos de sardana esportiva d'aquest final de temporada 2019. Serà, com l'any passat, a través de Catalunya Ràdio, als seus programes del cap de setmana: 'Mans' i 'El Suplement'. També hi haurà una connexió a Catalunya Informació. Enguany les retransmissions tornaran a ser 5 cites del Campionat de Catalunya: 4 de la modalitat de Lluïment i la Final de Punts Lliures.

Així, la 1a connexió serà el proper diumenge 22 de setembre, al concurs de la Catedral de Barcelona, en el marc de les Festes de la Mercè. La cita de la Catedral es desenvolupa en un indret emblemàtic per a la sardana i la ciutat, i és una de les que més colles inscrites acostuma a tenir cada any. A la Catedral es podrà seguir amb l'emoció del Campionat de Catalunya de la categoria Gran (o Absoluta) i s'iniciarà la 2a Fase del Campionat Veterà.

La següent connexió serà el divendres 1 de novembre, a Girona, pel concurs de les Fires de Sant Narcís. En aquesta ocasió, com que el concurs se celebra en dia setmanal, la retransmissió s'integrarà dins d''El Matí de Catalunya Ràdio'. La capital gironina serà la darrera jornada del campionat Veterà, de manera que s'hi sabrà la colla campiona d'engunany. A més a més, Girona també és un concurs rellevant per la grant quantitat de colles que hi participen cada temporada.

L'emoció seguirà 2 dies després, el diumenge 3 de novembre, amb la connexió de Valls. La ciutat de l'Alt Camp acull des del 1992 la Final dels campionats Aleví, Infantil i Juvenil i per tant serà una sessió molt emocionant.

La setmana següent, el diumenge 10 de novembre hi haurà la penúltima transmissió. Serà a Balaguer, en el marc del darrer concurs del campionat Gran. La categoria reina desvelarà la colla campiona d'enguany, com a les darreres temporades, a aquesta cita, i d'aquí l'interès per connectar-hi. L'any passat, a més a més, va ser la seu d'un experiment radiofònic, amb la locució en directe d'una sardana.

La darrera connexió de Catalunya Ràdio serà el diumenge 24 de novembre, a Girona. Serà per explicar la Final del Campionat de Punts Lliures. Aquesta modalitat tan espectacular de la sardana esportiva es decideix a un únic concurs i la ràdio, gràcies a Bon Preu, farà arribar als oients de l'emissora pública el desenvolupament d'aquesta jornada tan emocionant.

Aquest és el 3rt any consecutiu que el Grup Bon Preu patrocina, via la gestió de la Confederació Sardanista de Catalunya, les retransmissions dels concursos de sardana esportiva. L'objectiu és difondre aquesta modalitat competitiva de la sardana i arribar al màxim públic possible.

El Grup Bon Preu és una empresa catalana del sector de l'alimentació que al 1974 va obrir al públic el primer establiment a Manlleu i el 1988 el primer hipermercat Esclat a Vilafranca del Penedès.Torna el curset de sardanes a la Casa de la Sardana

Dc. 11-Set-2019

Aquest proper dilluns 7 d'octubre torna el curset per a adults per aprendre a ballar sardanes, a la Casa de la Sardana (c/ del Pou de la Figuera, 15). Serà cada dilluns, de les 18:00 h. a les 19:00 h. i durarà fins el dilluns 9 de desembre.

Enguany hi haurà 2 nivells: iniciació i perfeccionament, gràcies a la bona acollida i interès dels alumnes de l'any passat. Els monitors seran Víctor Rodríguez i Àngel Cuenca, que ja han desenvolupat els cursos anteriors. La durada serà trimestral, com als cursets previs.

Per apuntar-se al curs cal enviar un correu electrònic a casadelasardana@gmail.com. També es pot trucar al telèfon 93 319 76 37, o acudir presencialment a la Casa de la Sardana per gestionar-ho a la secretaria. El cost del curset és de només 10 €.

En total seran 10 sessions que permetran conèixer els fonaments de la sardana i perfeccionar-la. La metodologia és a través de sessions bàsicament pràctiques, amb apunts teòrics.

El curset format part de les diverses activitats que la Casa de la Sardana impulsa mensualment per ser el punt central del món de la sardana, en el marc de la seva pertinença a les Cases de la Festa de Barcelona.