Cobla Sabadell

Us trobeu a l'espai propi de la cobla Sabadell dins del Portal Sardanista. Aquí trobareu una mica del que és i fa la nostra cobla, que porta aquest nom des de l'any 1952, quan prengué el relleu de l'antiga cobla Molins.Carrer Riego, 28 08202 - 08202 Sabadell

Josep Valldaura, Representant | T.649111357 | contacte@coblasabadell.com
tornar a la miniweb

Diumenge dia 12 de febrer Ballada a Pallejà

Dt. 07-Feb-2017

Amb motiu de la festa de Santa Eulalia, ballada de sardanes a partir de les 5 de la tarda a la Plaça del Castell de Pallejà. Presentació del nostre nou contrabaixista, Oriol Roca

Nou disc de sardanes a Portbou pels 50 anys del Foment

Dv. 31-Jul-2020

El Foment de la Sardana i de la Cultura Catalana de Portbou ha editat un disc nou de sardanes per celebrar els 50 anys d'existència de l'entitat. El volum inclou 3 estrenes, 2 de dones. La part musical correspon a la cobla Ciutat de Girona, sota la direcció de Jesús Ventura.

El disc, titulat Sardanes a Portbou, inclou 12 obres en total. Les composicions noves són Portbou sardanista, de Josep Coll Ferrando; Portbou, passatges d'exili, de Mariel·la Finet i La font del ninot, d'Isabel Medina. D'altres sardanes de la gravació són Colla Jovenívola de Portbou,de Joan Lázaro; Sardanes i tramuntana, de Josep Antoni López; Santa Maria de Portbou, de Josep Masó Quer; La sardana d'en Paco, de Jaume Bonaterra; Portbou, de Josep Aguiló o Aires de Portbou, de Jaume Massalleras.

L'edició és de CD copia DVD i se n'ha fet una tirada de 500 exemplars. Es podrà comprar a qualsevol de les actuacions de la cobla o a través del Foment de la Sardana i de la Cultura Catalana de Portbou. El seu preu és de 15 €.

El disc compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Portbou, la Confederació Sardanista de Catalunya i amb el suport de Construccions Mora Morillo, Anna Pous i el Consorci Port de Portbou. El disseny del CD és a càrrec de Joan Gubert.

Nou curs per formar nous monitors sardanistes, a Barcelona

Dt. 28-Jul-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya impulsa un nou curs de monitors i monitores sardanistes, que permet aconseguir el títol per impartir classes de sardanes a escoles, entitats, casals... El curs es desenvoluparà de setembre a octubre a la SCE La Lira (carrer de Coroleu, 15, de Barcelona). El termini per inscriure-s'hi s'acaba el dijous 10 de setembre.

El curs tindrà 5 sessions, del dissabte 26 de setembre al dissabte 24 d'octubre. El seu horari serà de 9:30 h. a 13:30 h. i de 15:00 h. a 19:00 h. Durant aquestes jornades els aspirants al títol aprendran sobre la història, la música, la dansa, la preparació física i els recursos pedagògics adients per desenvolupar aquesta tasca. La celebració d'horari de matí i tarda permet reduir la durada habitual de 10 dies de classe a la meitat. Així, és una bona oportunitat per aconseguir el títol d'una manera exprés.

Els responsables de la formació d'aquest curs seran Imma Pujol, Anna Costal i Francesc Triola, uns docents habituals d'aquest projecte.

Les inscripcions s'han de fer a través del correu electrònic infolalira@gmail.com fins, com a molt tard, el dijous 10 de setembre. Per accedir-hi cal tenir més de 16 anys i saber comptar i repartir. Les places són limitades i el preu d'inscripció és de 80 € (70 € en el cas de ser soci de La Lira).

La Lira és una de les Casa de la Festa de l'Ajuntament de Barcelona en que s'hi treballa diversos aspectes de la cultura popular i tradicional. En aquest cas, sobretot, la sardana, ja que és la seu del Grup Sardanista Maig, amb les seves colles de sardana esportiva. A més a més, aquest 2020 La Lira rebrà una de les 25 medalles d'honor de Barcelona que ha concedit l'Ajuntament. El motiu principal és la celebració dels seus 150 anys, amb la implicació corresponent durant tot aquest temps al món cultural i associatiu de Sant Andreu de Palomar.

Mor el compositor Jordi Moraleda

Dl. 27-Jul-2020

El compositor de sardanes i música per a cobla Jordi Moraleda i Perxachs ha mort aquest passat diumenge 26 de juliol. La vetlla serà aquest dimarts 28 de juliol al tanatori de Sancho de Àvila (Barcelona) i la cerimònia de comiat dimecres 29 de julioll, a les 10:00 h. a l'església de Santa Maria de Palautordera.

Va ser autor d'una quarantena d'obres, entre sardanes i composicions per a cobla, i va aconseguir diversos guardons i premis a diferents concursos de composició sardanista, com el Francesc Basil, el Ceret-Banyoles, el de la Vila d'Amer o el de Lloret de Mar.

Jordi Moraleda va ser deixeble d'alguns dels més grans músics contemporanis: amb Manuel Oltra, contrapunt i fuga; amb Xavier Montsalvatge, composició i instrumentació i amb Antoni Ros Marbà, direcció d’orquestra. A part de perfeccionar els seus estudis a l'estranger, va formar part també d'algunes de les formacions més destacades del nostre país: l'Orquestra Simfònica del Vallès, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu. També va arranjar diverses peces per a cantants de la Nova Cançó com Guillermina Motta o Maria del Mar Bonet.

Era el germà de Joan Lluís Moraleda, un altre conegut compositor de sardanes, i d'Albert Moraleda, i tots són fills d'un altre autor sardanista: Hermenegild Moraleda.