Amics de la Sardana Ribes de Freser

Benvinguts a la web dels Sardanistes de la Vall de Ribes!!!!

L'any 1973, una colla de jovent amb ganes de participar en la vida del poble, van organitzar el primer Aplec de la Sardana a Ribes de Freser, al capdavant de tots teníem l'Albert Martínez, es van celebrar fins al tercer Aplec i després d'uns anys sense celebrar-lo, l'any 1989, l'Associació Amics de la Sardana de Ribes de Freser, el van reprendre amb el quart Aplec i de moment aquest any 2018 hem celebrat el nostre 33è Aplec de la Sardana del Pirineu.

El nostre amor per la nostra Dansa, la nostra Cultura i pel nostre País Catalunya, és el que ens esperona a tirar endavant en defensa de la nostra identitat Catalana.Carrer d'Urgell, 3, 3er. - 17534 Ribes de Freser

Cosme Damià Moreno Hermoso, president | T.628 28 15 56 | amicsdelasardanaribesdefreser@gmail.com
tornar a la miniweb

7a. DIADA DEL SOCI I SIMPATITZANT DE LA SARDANA 2018

Dc. 29-Ago-2018

A Ribes de Freser el pròxim diumenge 2 de setembre a partir de les 11:30h, comencem els actes de celebració de la 7a. Diada del Soci i Simpatitzant de la Sardana 2018, amb Missa, Dinar de germanor, Audició de sardanes i Concert, aquests Actes els organitzen els Amics de la Sardana de Ribes de Freser.

PROGRAMACIÓ D'ACTES 7a. DIADA DEL SOCI I SIMPATITZANT DE LA SARDANA.

- 11:30h Missa a l'Església Parroquial de Santa Maria de Ribes de Freser.

- 14:00h Dinar de germanor al Catalunya Park Hotel. Preu tiquet dinar: 25€

- 17: 00h Audició de sardanes a la Plaça del Mercat. Entrada lliure.

A càrrec de la cobla: Cobla Ciutat de Girona.

- 19:00h Concert per a Cobla al Teatre Municipal de Ribes de Freser. Entrada lliure.

A càrrec de la cobla: Cobla Ciutat de Girona.

Us esperem a Ribes de Freser!!!!

CANVI D'UBICACIÓ DELCONCERT DEL DIUMENGE DIA 2 DE SETEMBRE A RIBES DE FRESER

Dj. 30-Ago-2018
Canvi d'ubicació: El concert del diumenge 2 de setembre, dins dels actes de la 7a Diada del Soci i Simpatitzant de la Sardana de Ribes de Freser, tindrà lloc a l'Església Parroquial de Santa Maria de Ribes de Freser a les 7 de la tarda

CANVI DE DATA PER L'AUDICIÓ DEL DISSABTE 14 DE JULIOL 2018

Dl. 02-Jul-2018

Els Amics de la Sardana de Ribes de Freser, us volem comunicar el CANVI DE DATA de l'audició de sardanes del dissabte 14 de juliol del 2018, així consta a la Guia Sardanista del Ripollès 2018, la nova data serà:

- Diumenge 9 de setembre del 2018

- Hora: 18:30h

- Lloc: Plaça del Mercat de Ribes de Freser

- Amb la Cobla Ciutat de Granollers


AUDICIÓ DE SARDANES DIUMENGE 09 DE SETEMBRE DE 2018 A RIBES DE FRESER

Dc. 05-Set-2018

A Ribes de Freser el pròxim Diumenge 09 de setembre a les 18:30h, seguim amb les Audicions de sardanes que organitzen els Amics de la Sardana de Ribes de Freser.

Lloc: Plaça dels Caçadors (carrer Balandrau nº24 amb intersecció amb carrer Puigmal).

Dia: Diumenge 09 de setembre 2018.

Hora: 18:30h (2/4 de 7 de la tarda).

A càrrec de la cobla: Cobla Ciutat de Granollers

.

Us esperem a Ribes de Freser per ballar sardanes i gaudir de la nostra dansa!!!!

33È APLEC DE LA SARDANA DEL PIRINEU

Dj. 19-Jul-2018

33è Aplec de la Sardana del Pirineu a Ribes de Freser, els dies 4 i 5 d'agost del 2018.

- Dissabte 4 d'agost a les 22h: Concert del 33è Aplec de la Sardana, a l'Església Parroquial de Santa Maria de Ribes de Freser, el concert anirà a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell. Venda d'entrades anticipades i el mateix dia del concert, per més informació, veure Cartell del 33è Aplec.

- Diumenge 5 d'agost: 33è Aplec de la Sardana a la plaça del Mercat de Ribes de Freser, amb audicions de matí a partir de les 10:30h i tarda a partir de les 16h, l'aplec anirà a càrrec de les cobles Ciutat de Girona, Jovenívola de Sabadell i Marinada.

Us esperem a tots els sardanistes i amants de la sardana.

A punt la Trobada sardanista d'Equipaments Cívics a Perpinyà

Dv. 17-Mai-2019

Aquest proper dissabte 25 de maig, a les 11:00 h., la Plaça del Castellet de Perpinyà acollirà la Trobada Sardanista d'Equipaments Cívics, en el marc de la seva capitalitat de la sardana durant aquest 2019. La part musical anirà a càrrec de la cobla Mil·lenària. Serà la 12a edició d'aquest esdeveniment.

Hi participaran 18 centres de tot Catalunya, de poblacions tan diferents com Barcelona, Berga, Sort, Balaguer o Blanes. En total sera unes 600 persones que demostraran com de bé han après a ballar sardanes. Així, hi haurà un galop d'entrada i 2 sardanes de lluïment, les de la Capital de la Sardana d'enguany. Per acabar, es ballarà una germanor: Blanes festiu, de Josep Maria Albertí, que és la sardana unitària del Dia Universal de la Sardana d'aquest 2019. Tot seguit es lliuraran recordatoris als Equipaments Cívics i es farà una foto de grup. Després hi haurà una ballada popular amb 4 sardanes.

A l'esdeveniment hi assistiran Danièle Pagès, delegada de la manifestació Perpinyà Capital de la Sardana 2019; Bernat Valls director general de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya i Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya.

A més a més, durant aquest dia, es podrà visitar 2 exposicions sobre la sardana. Una està ubicada al Castellet,just on es ballarà, i l'altra a l'Ajuntament, molt a prop d'aquest emplaçament.

També a la tarda, a les 16:30 h., hi haurà la Trobada d'Escoles de Cobla, organitzada per l'Obra del Ballet Popular. Serà a la tarda, al mateix indret que la Trobada Sardnista d'Equipaments Cívics. Serà la 7a edició i hi participaran la Cobla Santa Maria de Blanes i la Cobla d'Alumnes del Conservatori Montserrat Caballé de Perpinyà. Interpretaran 7 sardanes d'autors com Ricard Viladesau, Enric Ortí, Tomàs Gil i Membrado o David Pigassou.

La celebració d'aquest esdeveniment és de caire anual i s'organitza cada any a la població que és Capital de la Sardana. Aquest projecte és una activitat centrada en la sardana, de caire festiu, de debat i turisme,per a sardanistes i no sardanistes que ofereix diverses activitats de caràcter variat al llarg de l'any. Perpinyà va començar com a Capital de la Sardana el passat mes de març i ho serà fins el març de 2020, quan la succeirà Sant Feliu de Guíxols.

La trobada l'organitza la Confederació Sardanista Catalunya i la comissió de la Capital de de la Sardana de Perpinyà, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Perpinyà i la Generalitat de Catalunya.

3a edició dels Premis Antoni Carné

Dv. 17-Mai-2019

L'ENS de l'Associacionisme Cultural Català (ENS) torna a convocar els Premis Antoni Carné per reconèixer la tasca d'entiats i organitzacions que treballen per la difusió de l'associacionisme i la cultura popular a Catalunya. Aquesta en serà la 3a edició, després de la pausa de l'any passat, i incorpora una nova categoria: la Iniciativa Innovadora. La data límit per enviar les candidatures és el dissabte 31 d'agost.

Així, hi ha 6 categories diferents: Premi BBVA a l'Entitat, destinat a l'organització que hagi contribuït en la difusió de la xarxa associativa; Premi Previsora General al Programa, per a "un programa d'activitat durant uns quants mesos" al voltant d'un eix temàtic; Premi Arç Cooperativa a l'Activitat, centrat en aquella iniciativa, sense continuïtat en el temps, que no superi els 10.000 € en pressupost; Premi a la Iniciativa Innovadora, el nou guardó, que vol premiar les "entitats que impulsen expressions artístiques contemporànies o bé aquelles que apliquen noves pràctiques en el funcionament associatiu", com ara noves tecnològiques, col·laboració amb col·lectius amb perill d'exclusió social, etc.; Premi Ens a la Persona, per reconèixer "la tasca d'una persona que hagi contribuït a vehicular, potenciar i articular l'associacionisme" i Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació, "per reconèixer un periodista, programa o mitjà que hagi contribuït a la difusió de les activitats i els valors de l'associacionisme cultural català", i que a la 1a edició va guanyar el conegut programa 'Fe ta festa'.

Pot presentar-se a qualsevol de les categories "qualsevol entitat de les terres de parla catalana, degudament inscrita al Registre d'Associacions i Federacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya o de l'àmbit territorial en el qual estigui ubicada". Les candidatures les poden presentar "entitats individuals o entitats que hagin treballat en xarxa en l'elaboració d'un projecte". Cal remetre-les al correu electrònic premis@ens.cat o a l'adreça postal de la seu de l'entitat: carrer València 558 6, 1è 08026. Barcelona (El Barcelonès). Caldrà omplir un formulari que facilita l'ENS a la seva pàgina electrònica i s'hi poden incloure d'altres documents com a annexs. Només es pot presentar 1 candidatura en una de les categories.

El Jurat, proposat per la Junta de l'ENS, el formaran "3 membres de l'entitat i 3 experts de reconeguda vàlua professional". El guanyador del Premi BBVA a l'Entitat de l'Associacionisme Cultural Català rebrà 3.000 €; les candidatures guanyadores dels premis de les categories Previsora General al Programa de l'Associacionisme Cultural Català, Arç Cooperativa a l'Activitat de l'Associacionisme Cultural Català a l'Activitat i el de la Iniciativa Innovadora aconseguiran 1.000 € cadascuna. Pel que fa al Premi Ens de l'Associacionisme Cultural Català a la Persona i el Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació de l'Associacionisme Cultural Català seran recompensats amb el lliurament del trofeu, un diploma acreditatiu i una subscripció gratuïta per a l'any 2019 a la publicació Canemàs: revista de pensament associatiu. En aquestes 2 últimes categories el Jurat també podrà decidir directament la persona o mitjà de comunicació que mereixen el reconeixement. Les bases completes de cada categoria es poden consultar a la pàgina de l'ENS.

Els Premis Antoni Carné són una al·lusió i homenatge a qui va ser el fundador de l'ENS, qui va treballar perquè el moviment associatiu aconseguís prestigi i reconeixement social. Aquesta entitat és la 1a confederació que agrupa les principals federacions d'arreu del territori de la cultura popular i l'associacionisme.