Aquesta miniweb no és pública i només la pots veure tu. Si vols que sigui pública has de marcar l'opció "vols que la miniweb sigui visible" a la gestió de l'entitat

Agrupació Sardanista Anella Oberta

Benvinguts a la web de l'Agrupació Sardanista Anella Oberta de Cubelles. Entitat fundada l'any 2003 amb la finalitat de la difusió i promoció de la sardana i el seu ensenyament. Organitzem ballades, l'aplec, i la Diada de l'Agrupació amb ballada i concert.Carrer Joan Roig i Piera, 3-5 - 08880 Cubelles

Francesca Sol Martin | T.655515162 | cubellesanellaoberta@gmail.com
Josep Aldaz Homet | T.655515161 | cubellesanellaoberta@gmail.com
tornar a la miniweb

EL PROPER DISSABTE 15 DE SETEMBRE XVè APLEC DE SARDANES DE CUBELLES

Dt. 04-Set-2018

Ballada de sardanes diumenge 23 d'abril, 17,30 h. Plaça de la Vila, amb la Cobla Maricel

Dj. 20-Abr-2017

a primera activitat del 2017 serà la ballada de diumenge 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, a les 17,30 hores a la Plaça de la Vila, amb la Cobla Maricel.

Aquesta ballada de sardanes encabirà la cloenda del projecte SardaTIC que han portat a terme algunes classes de Primària de les escoles Josep Andreu Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel.

Es podran fer aportacions al projecte de micromecenatge "El Garraf dansa en cercle" per l'edició d'un nou CD de sardanes dedicades al Garraf.


XIV Diada de l'Agrupació diumenge 3 de desembre

Dt. 21-Nov-2017

El diumenge 3 de desembre celebrarem diada sardanista, en el 14è aniversari de l'agrupació. La part musical serà a càrrec de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb ballada de sardanes a les 12 del migdia a la Plaça de la Vila, i concert de sardanes i música de cobla a les 18,00h a l'Església de Santa Maria. El concert comptarà amb la participació a la segona part de la soprano Maria Lluïsa Muntada.

Dissabte 22 d'abril, actes del dia de la Dansa, taller de sardanes a les 12,00 al Poliesportiu de Cubelles

Dj. 20-Abr-2017

Dissabte 22 d'abril, dins la programació de la Setmana Cultural, activitats per celebrar el Dia de la Dansa al Poliesportiu, Avda. 11 de setembre, s/n. Farem taller de sardanes de 12,00 a 13,00 h. obert a tothom. Comptarem amb la col•laboració dels amics de la Colla Sardanista La Lira Vendrellenca.


La revista 'UNIÓ' es renova

Dj. 14-Gen-2021

La revista UNIÓ, especialitzada en el món de la sardana esportiva, ha anunciat canvis d'equip i disseny amb la voluntat de rellançar el projecte.

Així, la nova proposta compta amb un consell de redacció nou, format sobretot per gent jove vinculada al món de la comunicació, el periodisme i la filologia catalana. És un consell de redacció més descentralitzat i que integra les 5 demarcacions en què es divideix la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS): Barcelona Ciutat, Barcelona Comarques, Comarques Gironines, Comarques Tarragonines i Terres Lleidatanes.

A més a més, s'ha canviat també el logotip de la capçalera, el disseny i la tipografia "per oferir una imatge més moderna, fresca i jove" amb la intenció "d'oferir un producte molt més dinàmic i atraient a qualsevol lector". I és que ara es volen tractar "temes de llarg abast i de major interès tant per al món de la sardana de competició com per a la societat en general". Per aquesta raó la revista compta amb secciones noves, com ara continguts de xarxes socials, una enquesta o una entrevista a un personatge. UNIÓ també anuncia que hi haurà nous continguts que s'aniran coneixent a les properes edicions.

En aquest sentit, la revista explica que s'està desenvolupant un projecte digital que, per ara, es focalitza en la seva consulta a través de la plataforma digital iquiosc.cat. El número 108, corresponent a desembre de 2020, ja hi està disponible. Iquiosc.cat és un agregador de mitjans en format digital impulsat per l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), de la qual UNIÓ n'és membre.

La revista UNIÓ es va fundar l'any 1991 i és de caire trimestral. L'edita la UCS, la modal destinada a la sardana esportiva, que encapçala Núria Escudé. Segons indiquen des de la publicació, "el seu objectiu és apropar sobretot el món de la sardana de competició, les colles i els concursos tant als aficionats sardanistes com a la resta de la societat a través de continguts diferents i rellevants".

Presentades de les Bases per al concurs 'La Supersardana de l'Any'

Dc. 13-Gen-2021

La Confederació Sardanista de Catalunya ha fet públiques les Bases per al certamen 'La Supersardana de l'Any'. Aquest concurs s'organitza per a aquest 2021, com a edició especial, amb les guanyadores del Premi Popular de les 16 darreres edicions, com es va anunciar a la Final de passat dissabte 14 de novembre des d'Esparreguera. La Final de La Supersardana de l'Any serà el dissabte 15 de maig al Teatre Casal de l'Espluga de Francolí, com també es va indicar a la darrera Final celebrada.

Aquest projecte s'inspira en la Supersardana de l'Any que es va celebrar abans d'acabar la 1a etapa del concurs La Sardana de l'Any, amb les 14 guanyadores d'aquell període. Per tant, per a aquesta nova convocatòria, s'hi recopilar les obres premiades des del 2004 fins l'any passat.

Les Bases indiquen que hi haurà 8 tandes de Semifinals, amb 2 de 3 sardanes i 5 de dues sardanes. També hi haurà una eliminatòria de Repesca. Com que hi ha autors que tenen més d'una obra, per evitar que coincideixin a la Final, s'emparellaran juntes. Així, les 3 sardanes de Josep Coll competiran en la 7a Semifinal i les 2 de Joan Jordi Beumala competiran en la 6a Semifinal.

Les altres 11 sardanes s'aparellaran a partir d'un sorteig pur que se celebrarà el proper dimecres 20 de gener, a les 17:00 h. Com en ocasions anteriors, es podrà seguir en directe a través de les xarxes socials de la Confederació Sardanista de Catalunya. Així es determinarà la posició que ocuparan en les 4 eliminatòries de 2 sardanes o en la de 3 que completaran aquestes Semifinals.

Les sardanes guanyadores de cada Semifinal es classificaran directament per a la Final i la que es classifiqui en 2n lloc a l'eliminatòria de 3 sardanes, juntament amb la no guanyadora amb millor percentatge de vots respecte de la guanyadora de les altres 4 semifinals, competirà en la 8 eliminatòria, la de Repesca. En aquest criteri no hi intervenen les eliminatòries 6a i 7a en haver-hi les obres de Joan Jordi Beumala i Josep Coll.

El sistema de votació serà similar a les edicions anteriors, però amb matisos. Només existiran 2 camins per votar: o a través de les emissores col·laboradores, o a través d'internet a www.lsda.cat. Com sempre, són sistemes de vot excloents, de manera que seran anul·lats aquells vots que hagin estat emesos pels dos conductes.

En el cas de les emissores, el procediment serà l'habitual. No s'admeten sistemes ni canals de votació alternatius, ni trucades, ni correus, ni contestadors, etc. Només s'acceptaran vots en directe durant l'emissió del programa, amb un formulari amb el vot i les dades de cada votant.

La pàgina del concurs, també com els darrers anys, emetrà les sardanes els dies que correspongui, i es podrà votar les 2 o 3 sardanes concursants. Aquest sistema de votació admet un màxim de 3 vots amb NIF diferents per correu electrònic i 5 des del mateix ordinador. Aquesta via de vot estarà activa des del divendres fins el dilluns a les 14:00 h.

Els vots duplicats i els emesos incorrectament seran considerats nuls, i el seu total es publicarà juntament amb el resultat de cada Semifinal.

El calendari de les Semifinals serà, en 1r lloc, el cap de setmana del dissabte 27 i el diumenge 28 de febrer. Seguirà el cap de setmana del dissabte 6 i diumenge 7 de març; el del 13 i 14 de març; el 20 i 21 de març; se superarà l'equador el 27 i 28 de març, on hi competiran 3 sardanes. Hi haurà la pausa de Setmana Santa i la 6a eliminatòria serà el 10 i 11 d'abril amb les obres de Beumala. La 7a, amb les sardanes de Coll i Ferrando, serà el 17 i 18 d'abril i la Repesca se celebrarà el 24 i 25 d'abril, amb les 2 sardanes.

La Final constarà d'una 1a part amb les 8 sardanes finalistes, interpretades segons l'ordre establert a partir del sorteig específic que es farà també aquest proper dimecres 20 de gener. A la mitja part es podrà votar, com sempre, amb l'afegit, com darrerament de podar votar telemàticament tots aquells que segueixin l'emissió via sistemes audiovisuals. El recompte de tots els vots rebuts donarà com a resultat la proclamació de la sardana mereixedora del títol SuperSardana de l’Any, 2a edició.

Les Bases completes es poden consultar al Portalsardanista però cal considerar que la Comissió Organitzadora resoldrà qualsevol aspecte que no s'hi contempli i la seva decisió serà inapel·lable.

La SuperSardana de l'Any es presenta com una nova i emocionant competició que pot servir per generar més debat i presència de la sardana i la música per a cobla a la societat gràcies a la presència de les obres premiades durant més d'una dècada.

'Connectats', 4t disc del col·lectiu GASP

Dl. 11-Gen-2021

El col·lectiu GASP ha presentat el seu 4t disc Connectats. Es tracta d'un nou volum amb 16 sardanes, 4 de cada autor: Dani Gasulla, Lluís Alcalà, Carles Santiago i Jordi Paulí, amb l'extra d'una sardana composada entre tots ells. Per tant, són 17 peces relativament noves mai gravades.

Les obres que s'hi poden trobar són, entre d'altres, de Dani Gasulla, De Peralada a Barcelona o La bassa gran; de Lluís Alcalà, La primera rosa o 25 anys màgics, Sardana de l'Any 2019; de Carles Santiago, Estimat Francesc o La Lira, segle i mig, que no es va poder estrenar per la pandèmia al concurs de colles de Sant Andreu del març i per tant ha sonat abans al disc que en directe, de Carles Santiago i de Jordi Paulí, Viure ballant, o Colla Gatzara.

La part musical va a càrrec de la cobla Bohèmia, una formació específica que es crea només per a aquesta ocasió. La cobla compta amb els 4 autors com a intèrprets, i amb la col·laboració de 7 músics més. En aquesta ocasió hi actuen també Jordi Figaró al flabiol, Ivan Alcazo al tible, Jordi Serrano i Roger Santiago a les trompetes, Pep Moliné i Ivan Babiloni als fiscorns i Marc Santiago al contrabaix.

El color identificatiu d'aquest volum és el groc, per raons evidents, però també perquè és el que faltava després d'haver editat el vermell, el blau i el verd.

Per aconseguir el disc només cal escriure un corre electrònic a Carles Santiago (carlessantiago@hotmail.com). Se n'ha fet una edició de 800 unitats, a càrrec d'Audiovisuals de Sarrià. El seu preu és de 10 €, més el cost de despeses de l'enviament.

De cara al futur, el propi Santiago considera que és factible crear un 5è volum, però és probable que sigui, com ha passat fins ara, d'aquí a 2 anys, o potser fins i tot 3.