Agrupació Sardanista Anella Oberta

Benvinguts a la web de l'Agrupació Sardanista Anella Oberta de Cubelles. Entitat fundada l'any 2003 amb la finalitat de la difusió i promoció de la sardana i el seu ensenyament. Organitzem ballades, l'aplec, i la Diada de l'Agrupació amb ballada i concert.Carrer Joan Roig i Piera, 3-5 - 08880 Cubelles

Francesca Sol Martin | T.655515162 | cubellesanellaoberta@gmail.com
Josep Aldaz Homet | T.655515161 | cubellesanellaoberta@gmail.com
tornar a la miniweb

EL PROPER DISSABTE 15 DE SETEMBRE XVè APLEC DE SARDANES DE CUBELLES

Dt. 04-Set-2018

Ballada de sardanes diumenge 23 d'abril, 17,30 h. Plaça de la Vila, amb la Cobla Maricel

Dj. 20-Abr-2017

a primera activitat del 2017 serà la ballada de diumenge 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, a les 17,30 hores a la Plaça de la Vila, amb la Cobla Maricel.

Aquesta ballada de sardanes encabirà la cloenda del projecte SardaTIC que han portat a terme algunes classes de Primària de les escoles Josep Andreu Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel.

Es podran fer aportacions al projecte de micromecenatge "El Garraf dansa en cercle" per l'edició d'un nou CD de sardanes dedicades al Garraf.


XIV Diada de l'Agrupació diumenge 3 de desembre

Dt. 21-Nov-2017

El diumenge 3 de desembre celebrarem diada sardanista, en el 14è aniversari de l'agrupació. La part musical serà a càrrec de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb ballada de sardanes a les 12 del migdia a la Plaça de la Vila, i concert de sardanes i música de cobla a les 18,00h a l'Església de Santa Maria. El concert comptarà amb la participació a la segona part de la soprano Maria Lluïsa Muntada.

Dissabte 22 d'abril, actes del dia de la Dansa, taller de sardanes a les 12,00 al Poliesportiu de Cubelles

Dj. 20-Abr-2017

Dissabte 22 d'abril, dins la programació de la Setmana Cultural, activitats per celebrar el Dia de la Dansa al Poliesportiu, Avda. 11 de setembre, s/n. Farem taller de sardanes de 12,00 a 13,00 h. obert a tothom. Comptarem amb la col•laboració dels amics de la Colla Sardanista La Lira Vendrellenca.


Presentació del disc d'obligades de trompeta i fiscorn a Barcelona

Dt. 22-Oct-2019

Aquest proper dilluns 28 d'octubre el Casino de l'Aliança del Poble Nou serà l'escenari, a partir de les 20:00 h., de la presentació del nou disc de La Principal de la Bisbal. Es titula Complicitats i se centra en sardanes obligades per a trompeta i fiscorn.

Així, el volum recopila 12 sardanes com L'un i l'altre, de Martirià Font; Clatellades, de Conrad Saló o La xefla a Besalú, de Josep Cassú. També s'hi troben obres de Xavier Cassanyeso Ricard Viladesau, entre d'altres. Algunes de les peces són només obligades per a trompeta, d'altres només per a fiscorn, d'altres per a trompeta i fiscorn i d'altres, com la de Josep Cassú, per a 3 trompetes.

La proposta d'aquest disc es va gestar fa un parell d'anys, sobretot gràcies a la complicitat dels músics solistes del disc: el trompeta Jordi Gil i el fiscorn Gerard Serrat. El resultat és una gravació amb composicions peculiars, allunyades de les sardanes obligades per a instruments habituals. També s'ha volgut donar una imatge trencadora al disc, de manera que la portada i el llibret explicatiu presenta unes fotos diferents.

Se n'ha fet una edició de 500 còpies i es podrà comprar a la presentació, així com a les actuacions de La Principal de la Bisbal. El seu preu és de 15 €.

El disc es presentarà durant la 1a part del concert de l'Aliança del Poble Nou. La 2a serà un concert més tradicional, amb sardanes del repertori de la cobla. El concert l'organitza Amics dels Concerts de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, en el marc del Cicle de concerts de Cobla a Barcelona. L'entrada val 6 €.

Concert dedicat a Josep Vinaròs i lliurament pòstum del Premi Agustí Borgunyó

Dl. 21-Oct-2019

Aquest proper diumenge 27 d'octubre el Teatre Principal de Sabadell oferirà el tradicional concert de la Cobla Simfònica Catalana, que enguany es dedica a Josep Vinaròs, qui ens va deixar aquest mes de maig. Serà a partir de les 18:00 h., amb Gerard Pastor a la direcció. A més a més, a la mitja part es lliurarà el Premi Agustí Borgunyó, que es concedeix pòstumament al mencionat Vinaròs.

El concert oferirà un programa extraordinari que inclou una estrena: Instants, de Paulí Peña. També s'hi escoltaran peces seleccionades com Dansa medieval de Vic, de Jordi Lara; L'hermosa Antònia, d'Antoni Juncà; Julieta, del propi Josep Vinaròs; Les soldades del Comte Arnau, també de Vinaròs o Impressions camperoles, de Joaquim Serra, entre d'altres.

Per poder gaudir més del concert, mitja hora abans del seu inici, és a dir, a les 17:30 h., al Saló del 1r pis del Teatre Jordi Saura desenvoluparà una breu explicació de les obres del concert. El mateix Jordi Saura serà el presentador de l'actuació.

Josep Vinaròs va ser fundador i president de l'entitat que impulsa el concert, 'Sabadell, més música'. La seva tasca per promoure i difondre la música per a cobla lluny del punt de vista sardanista va ser molt important. Per això va impulsar l'entitat i la Cobla Simfònica Catalana.

El Premi Agustí Borgunyó és un dels més destacats per l'objectiu d'honrar la persona o entitat que s'hagi distingit per la seva dedicació a promoure o fomentar la música simfònica per a cobla,i pels premiats. Així, fins ara entre els seus guardonats compta amb noms com Marc Timón, Joan Lluís Moraleda, Manuel Oltra, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, Salvador Brotons, Jordi León, la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona o Esteve Molero.

Aquest esdeveniment el patrocinen el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; l'Ajuntament de Sabadell; la Diputació de Barcelona; la Sociedad de Artistas, Intérpretes y Ejecutantes; la Fundació Sant Nicolau, Mecesa i Bon Preu Esclat.

Mor Ramon Moncho, infatigable difusor de la sardana i la cobla

Dj. 17-Oct-2019

Ha mort Ramon Moncho, actiu defensor de la sardana i dinamitzador de les emissions sardanistes del programa 'Contrapunt' a Ràdio Terrassa SER Vallès. La cerimònia del seu comiat ha sigut aquest divendres 18 d'octubre, al Tanatori de la funerària de Terrassa.

La seva tasca va ser en mútliples fronts: a l'Obra del Ballet Popular (OBP), a la ràdio, a l'organització de les Ciutat Pubilla i als inicis de la Federació Sardanista de Catalunya. Per això va esdevenir un personatge popular i conegut entre moltes persones del món de la sardana i la cobla. A més a més, la seva implicació i tenacitat amb 'Contrapunt' va suposar que el programa rebés el Premi als Mitjans de Comunicació amb especial dedicació a la Sardana de l'OBP el 1992 i el 1998 pels 50 anys d'emissions.

Aquesta tasca de difusió periodística va ser el signe dominant de la seva feina a favor de la sardana i la cobla. Però també va treballar en d'altres sentits, com amb la recopilació d'un important arxiu de sardanes o l'organització i difusió de nombroses activitats sardanistes, especialment de l'Aplec de l'Encamp i el seu premi Grandalla d'Argent.

Diversos compositors li van dedicar sardanes, com ara Antoni Albors amb Cant de l'amistat; Ramon Vilà amb En Moncho i la Núria o Tomàs Gil i Membrado com Benmereixenca, entre d'altres.

La Casa de la Sardana tanca aquest divendres per la vaga general

Dt. 15-Oct-2019

La Casa de la Sardana ha fet tancament patronal aquest divendres 18 d'octubre en adhesió a la vaga general, convocada pels sindicats sobiranistes Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

El motiu oficial d'aquesta vaga ha sigut denunciar els drets que "els treballadors i treballadores han vist retallats en els darrers anys" i "exigir" que es recuperin. Però ha sigut evident que la finalitat era rebutjar la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics que es va emetre el dilluns 14 d'octubre. En aquest sentit, el comunicat que va emetre l'IIAC demanava "la llibertat de totes les preses polítiques". La manifestació ha començat als Jardinets de Gràcia a les 17:00 h. i ha baixat fins a la Gran Via de Barcelona.

Per tant, el personal laboral diari de les entitats que s'allotjen a la Casa de la Sardana han donat suport a la manifestació i l'espai ha restat tancat. D'aquesta manera s'ha refermat el compromís amb la lluita per la igualtat i la llibertat de tots els treballadors després que aquest dilluns 14 d'octubre també es tanqués per la sentència. En aquest sentit, la Confederació Sardanista de Catalunya va publicar un manifest, que es pot consultar a la portada de la pàgina electrònica.