Agrupació Sardanista Anella Oberta

Benvinguts a la web de l'Agrupació Sardanista Anella Oberta de Cubelles. Entitat fundada l'any 2003 amb la finalitat de la difusió i promoció de la sardana i el seu ensenyament. Organitzem ballades, l'aplec, i la Diada de l'Agrupació amb ballada i concert.Carrer Joan Roig i Piera, 3-5 - 08880 Cubelles

Francesca Sol Martin | T.655515162 | cubellesanellaoberta@gmail.com
Josep Aldaz Homet | T.655515161 | cubellesanellaoberta@gmail.com
tornar a la miniweb

EL PROPER DISSABTE 15 DE SETEMBRE XVè APLEC DE SARDANES DE CUBELLES

Dt. 04-Set-2018

Ballada de sardanes diumenge 23 d'abril, 17,30 h. Plaça de la Vila, amb la Cobla Maricel

Dj. 20-Abr-2017

a primera activitat del 2017 serà la ballada de diumenge 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, a les 17,30 hores a la Plaça de la Vila, amb la Cobla Maricel.

Aquesta ballada de sardanes encabirà la cloenda del projecte SardaTIC que han portat a terme algunes classes de Primària de les escoles Josep Andreu Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel.

Es podran fer aportacions al projecte de micromecenatge "El Garraf dansa en cercle" per l'edició d'un nou CD de sardanes dedicades al Garraf.


XIV Diada de l'Agrupació diumenge 3 de desembre

Dt. 21-Nov-2017

El diumenge 3 de desembre celebrarem diada sardanista, en el 14è aniversari de l'agrupació. La part musical serà a càrrec de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb ballada de sardanes a les 12 del migdia a la Plaça de la Vila, i concert de sardanes i música de cobla a les 18,00h a l'Església de Santa Maria. El concert comptarà amb la participació a la segona part de la soprano Maria Lluïsa Muntada.

Dissabte 22 d'abril, actes del dia de la Dansa, taller de sardanes a les 12,00 al Poliesportiu de Cubelles

Dj. 20-Abr-2017

Dissabte 22 d'abril, dins la programació de la Setmana Cultural, activitats per celebrar el Dia de la Dansa al Poliesportiu, Avda. 11 de setembre, s/n. Farem taller de sardanes de 12,00 a 13,00 h. obert a tothom. Comptarem amb la col•laboració dels amics de la Colla Sardanista La Lira Vendrellenca.


La Confederació Sardanista de Catalunya, amb el president Joaquim Torra

Dt. 29-Set-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya ha emès un manifest en què reivindica, junt amb les federacions modals que la componen, el seu suport i solidaritat al president de la Generalitat, Joaquim Torra, i rebutja la inhabilitació judicial que ha rebut perquè abandoni el càrrec.

La Confederació Sardanista de Catalunya també denuncia la judicialització de la política i de l'afer català, en lloc de recórrer al diàleg polític per trobar la millor solució per als presos polítics i exiliats i per decidir el futur de Catalunya.

A més a més, es fa servir l'exemple de la sardana, com a element democràtic, pacífic i igualitari com a símbol que anima a seguir per defendre-la i evitar més injustícies. En aquest sentit, no només al·ludeix al president i els presos polítics i exiliats, sinó que també es recorda dels ciutadans que pateixen persecució de qualsevol tipus "pel fet de defensar la nostra terra, la nostra cultura, la nostra llengua, la nostra tradició i voler un futur diferent al de la resta d’Espanya".

Les federacions modals que integren la Confederació Sardanista de Catalunya i estan compromeses amb aquest text són la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, la Unió d’Aplecs Sardanistes de Catalunya, la Federació de Cobles i l'Obra del Ballet Popular.

El manifest s'ha fet arribar a totes les entitats integrants de la Confederació Sardanista de Catalunya perquè n'estiguin informades i el facin córrer. També es pot consultar a la pàgina principal del Portalsardanista i se n'ha fet difusió a través de les xarxes socials.

Presentació del 1r disc monogràfic amb sardanes de Jaume Riu

Dt. 22-Set-2020

Aquest proper divendres 9 d'octubre, a les 20:30 h., l'Espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent acollirà la presentació del disc temàtic de sardanes de Jaume Riu i Ratera. És el 1r volum que recopila composicions de l'autor sallentí, i la part musical va a càrrec de La Principal de la Bisbal.

Així, el disc recull fins a 12 sardanes de Jaume Riu. Alguns títols són Amb un somriure, Nit d'estels, Petit tresor de vida o Bicicleta, cullera, poma. La selecció abasta un ampli arc de temps compositiu: des d'una de 1998 fins a una altra de 2018, el que també permetrà apreciar l'evolució com a autor de Riu.

"És un somni fet fet realitat", afirma Riu, i assegura també que està molt content en materialitzar-se aquest projecte recopilatori. La seva producció, de gairebé 50 sardanes potser permet editar-ne algun altre més endavant.

Per ara aquest volum es podrà aconseguir per 15 € el dia del concert, però també a les actuacions de La Principal de la Bisbal o directament amb el seu compositor. L'edició ha sigut d'Audiovisuals de Sarrià i se n'ha fet 500 còpies.

El disc ha comptat també amb l'ajuda de la Confederació Sardanista de Catalunya per impulsar les gravacions de nous discs.

Pel que fa al concert de presentació, la 1a part permetrà escoltar fins a 6 sardanes de l'enregistrament, mentre que la 2a serà de música per a cobla. Així, La Principal de la Bisbal hi oferirà d'altres composicions com una selecció de melodies de Leroy Anderson arranjades per Francesc Cassú sota el títol Tribut a Leroy Anderson, o les sardanes Dalt les Gavarres, de Garreta; Nostàlgia, de Borgunyó o La tibletromp, de Lluís Pujals. La direcció del concert anirà a càrrec de Francesc Cassú.