Agrupació Sardanista Anella Oberta

Benvinguts a la web de l'Agrupació Sardanista Anella Oberta de Cubelles. Entitat fundada l'any 2003 amb la finalitat de la difusió i promoció de la sardana i el seu ensenyament. Organitzem ballades, l'aplec, i la Diada de l'Agrupació amb ballada i concert.Carrer Joan Roig i Piera, 3-5 - 08880 Cubelles

Francesca Sol Martin | T.655515162 | cubellesanellaoberta@gmail.com
Josep Aldaz Homet | T.655515161 | cubellesanellaoberta@gmail.com
tornar a la miniweb

EL PROPER DISSABTE 15 DE SETEMBRE XVè APLEC DE SARDANES DE CUBELLES

Dt. 04-Set-2018

Ballada de sardanes diumenge 23 d'abril, 17,30 h. Plaça de la Vila, amb la Cobla Maricel

Dj. 20-Abr-2017

a primera activitat del 2017 serà la ballada de diumenge 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, a les 17,30 hores a la Plaça de la Vila, amb la Cobla Maricel.

Aquesta ballada de sardanes encabirà la cloenda del projecte SardaTIC que han portat a terme algunes classes de Primària de les escoles Josep Andreu Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel.

Es podran fer aportacions al projecte de micromecenatge "El Garraf dansa en cercle" per l'edició d'un nou CD de sardanes dedicades al Garraf.


XIV Diada de l'Agrupació diumenge 3 de desembre

Dt. 21-Nov-2017

El diumenge 3 de desembre celebrarem diada sardanista, en el 14è aniversari de l'agrupació. La part musical serà a càrrec de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb ballada de sardanes a les 12 del migdia a la Plaça de la Vila, i concert de sardanes i música de cobla a les 18,00h a l'Església de Santa Maria. El concert comptarà amb la participació a la segona part de la soprano Maria Lluïsa Muntada.

Dissabte 22 d'abril, actes del dia de la Dansa, taller de sardanes a les 12,00 al Poliesportiu de Cubelles

Dj. 20-Abr-2017

Dissabte 22 d'abril, dins la programació de la Setmana Cultural, activitats per celebrar el Dia de la Dansa al Poliesportiu, Avda. 11 de setembre, s/n. Farem taller de sardanes de 12,00 a 13,00 h. obert a tothom. Comptarem amb la col•laboració dels amics de la Colla Sardanista La Lira Vendrellenca.


Nova activitat lúdica de la UCS per acabar el confinament

Dj. 28-Mai-2020

La Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS) ha anunciat un nou joc sardanista per a aquests dies finals de confinament. S'anomena 'Sardanigma' i consisteix en, a partir d'imatges, definicions o preguntes, caldrà encerta el títol d'una sardana, o un compositor, o una cobla, o una colla. El joc començarà el proper dilluns 8 de juny.

Aquestes endevinalles es penjaran a la secció corresponent del menú 'Competició' del PortalSardanista, així com a les seves xarxes socials. Els participants tindran tota una setmana per enviar la resposta al correu electrònic concurs@uniodecolles.cat. Així, cada dilluns hi haurà un nou repte, en el que caldrà usar la imaginació, l'enginy, la intuïció o la capacitat deductiva. L'objectiu és oferir un nou entreteniment per passar-ho bé, i no cal tenir uns grans coneixements del món de la sardana i la cobla. Segons indiquen des de la UCS, cada setmana hi haurà el títol de 2 sardanes.

Aquesta nova proposta es crea en el moment en què es finalitza el concurs de la sardana incògnita que la UCS va endegar durant el confinament per fer més suportable la situació.

La UCS és l'ens federatiu de caire esportiu que aglutina les colles de competició. De fet, la seva tasca principal és l'organització del Campionat de Catalunya. Enguany, per causa de la COVID-19, de moment, ja ha cancel·lat el de la modalitat de Lluïment.

Xavier Tresserras, confirmat com a nou president de la Confederació Sardanista de Catalunya

Dt. 26-Mai-2020

Xavier Tresserras ha vist confirmat, en l’Assemblea General Extraordinària celebrada aquest dimarts 26 de maig per via telemàtica, el seu càrrec com a president de la Confederació Sardanista de Catalunya després d’assumir-lo interinament des del passat febrer, quan Joaquim Rucabado va deixar la presidència a mitja legislatura per encapçalar el rellançament del projecte de la Fundació Universal de la Sardana.

La legislatura serà de 4 anys i Xavier Tresserras entoma la Confederació Sardanista de Catalunya en un dels moments més complicats pel sardanisme dels darrers anys, per causa de la crisi de la COVID-19. Amb les activitats sardanistes aturades, amb el Campionat de Catalunya anul·lat i les actuacions de les cobles cancel·lades i el perjudici econòmic corresponent, la seva tasca pren un nou relleu. A més a més, a part de gestionar el pla de desconfinament pel PROCICAT també haurà de seguir amb la feina perquè la UNESCO inscrigui la sardana com a part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, així com d’altres projectes destacats, com el concurs popular La Sardana de l’Any o la renovació de patrocinis com els de San Miguel o Bon Preu. A més a més, també haurà de gestionar noves línies de treball.

Xavier Tresserras és sardanista de base des de la seva joventut. Ha sigut president de l’Agrupació de Sardanistes de Caldes de Malavella durant 18 anys i de l’Agrupació d’Aplecs Gironins durant 8 anys. Ha exercit de vicepresident segon de la Confederació Sardanista de Catalunya des del 2014 i des del 2014 és secretari de l’Ens d’Associacionisme Cultural. Va ser regidor de l'Ajuntament de Caldes del 2007 al 2011 i cap de llista a les eleccions municipals del 2011, així com conseller al Consell Comarcal de la Selva.