Agrupació Sardanista Anella Oberta

Benvinguts a la web de l'Agrupació Sardanista Anella Oberta de Cubelles. Entitat fundada l'any 2003 amb la finalitat de la difusió i promoció de la sardana i el seu ensenyament. Organitzem ballades, l'aplec, i la Diada de l'Agrupació amb ballada i concert.Carrer Joan Roig i Piera, 3-5 - 08880 Cubelles

Francesca Sol Martin | T.655515162 | cubellesanellaoberta@gmail.com
Josep Aldaz Homet | T.655515161 | cubellesanellaoberta@gmail.com
tornar a la miniweb

EL PROPER DISSABTE 15 DE SETEMBRE XVè APLEC DE SARDANES DE CUBELLES

Dt. 04-Set-2018

Ballada de sardanes diumenge 23 d'abril, 17,30 h. Plaça de la Vila, amb la Cobla Maricel

Dj. 20-Abr-2017

a primera activitat del 2017 serà la ballada de diumenge 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, a les 17,30 hores a la Plaça de la Vila, amb la Cobla Maricel.

Aquesta ballada de sardanes encabirà la cloenda del projecte SardaTIC que han portat a terme algunes classes de Primària de les escoles Josep Andreu Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel.

Es podran fer aportacions al projecte de micromecenatge "El Garraf dansa en cercle" per l'edició d'un nou CD de sardanes dedicades al Garraf.


XIV Diada de l'Agrupació diumenge 3 de desembre

Dt. 21-Nov-2017

El diumenge 3 de desembre celebrarem diada sardanista, en el 14è aniversari de l'agrupació. La part musical serà a càrrec de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb ballada de sardanes a les 12 del migdia a la Plaça de la Vila, i concert de sardanes i música de cobla a les 18,00h a l'Església de Santa Maria. El concert comptarà amb la participació a la segona part de la soprano Maria Lluïsa Muntada.

Dissabte 22 d'abril, actes del dia de la Dansa, taller de sardanes a les 12,00 al Poliesportiu de Cubelles

Dj. 20-Abr-2017

Dissabte 22 d'abril, dins la programació de la Setmana Cultural, activitats per celebrar el Dia de la Dansa al Poliesportiu, Avda. 11 de setembre, s/n. Farem taller de sardanes de 12,00 a 13,00 h. obert a tothom. Comptarem amb la col•laboració dels amics de la Colla Sardanista La Lira Vendrellenca.


Sortejades les Semifinals de 'La Sardana de l'Any' 2019

Dv. 03-Abr-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya ha celebrat aquest divendres 3 d'abril, en directe, a través d'un Facebook Live per causa de la Covid-19, el sorteig de les Semifinals del concurs 'La Sardana de l'Any'. D'aquesta manera s'ha determinat els enfrontaments de les Semifinals, amb 4 composicions a cadascuna.

Així, a la 1a Semifinal s'hi han emparellat Anhels de joventut, de Jordi Teixidó; Jardins de la torreta, d'Amadeu Escoda; Entre el mar i la muntanya, d'Antoni Mas i Estímul cardedeuenc, de Joan Lázaro. Aquesta Semifinal es podrà votar el cap de setmana del 18 i 19 d'abril. La 2a integra, segons el sorteig, les sardanes Colla Gatzara, de Jordi Paulí; Present serà present, de Conrad Rafart; Gresca, tabola i ball de rams, de Jordi León i 2019 A l'ombra del Castellet, de David Pigassou. La seva interpretació serà el 25 i 26 d'abril. La 3a Semifinal enfrontarà Del Penedès al món!, d'Eduard Sendra; El castell de Gurb, de Carles Santiago; Reconeixement, de Carles Llopart i La joia d'una mare, de Marcel Artiaga. La seva votació serà el 2 i 3 de maig. I finalment, la 4a Semifinal la integren les composicions La tortada de Banyoles, de Josep Coll; Un espai pel 90è, de Jordi Vilaró; 25 anys màgics, de Lluís Alcalà i La bassa gran, de Dani Gasulla. El cap de setmana per votar-les serà el del 9 i 10 de maig.

El procediment per seguir-les i votarles continuarà sent l'actual del confinament: o a través de la pàgina del concurs o a través dels mitjans que les emetin. La pandèmia i el confinament també ha obligat a cancel·lar la interpretació en directe d'aquestes Semifinals a alguns Aplecs, que s'han ajornat per la malaltia. Les guanyadores de cada Semifinal "juntament amb les 4 no guanyadores que hagin obtingut el millor percentatge de vots respecte la guanyadora de la seva Semifinal, passaran a la Final".

Com que també hi poden haver empats, si són entre les sardanes guanyadores, les 2 o més sardanes empatades "passaran directament a la Final en detriment de les últimes classificades per percentatge". Si és un empat a la classificació de millors percentatges, "si l'empat es produeix per a determinar l'últim lloc de les sardanes que passen a la Final, hi anirà la que hagués tingut un millor percentatge a les eliminatòries i en cas que totes fossin guanyadores, la que hagués obtingut més vots".

Les circumstàncies han fent substituir el sorteig previst en directe a la Casa de la Sardana per aquesta transmissió. Ha sigut la 1a vegada que la Confederació Sardanista de Catalunya ha emès en directe un esdeveniment. La sessió ha comptat amb més de 40 espectadors i diversos comentaris.

Les JEIC s'ajornen al 2021 i ofereixen tallers via xarxes socials

Dv. 03-Abr-2020

Les Jornades dEstudi dels Instruments de la Cobla (JEIC) es posposen fins al 2021, malgrat que fa pocs dies es va anunciar l'ajornament per a aquesta tardor. Així, ara es preveu que se celebrin cap a la primavera del 2021. Mentrestant es podran seguir sessions de formació a través del comptes oficials a Facebook i Instagram de les JEIC. Aquest dissabte 4 d'abril, a les 10:30 h., n'hi haurà una en directe, titulada 'Quina canya!'.

Aquesta emissió serà un taller de canyes, tindrà una durada aproximada de 30 minuts i s'hi podran fer preguntes. Està oberta a tots els inscrits a les JEIC, i a tots aquells interessats en el món dels instruments de la cobla. Anirà a càrrec d'Antoni Martínez, pedagog musical i luthier, que ja va desenvolupar diversos tallers similars a les JEIC precedents.

El motiu d'aquests canvis de data és el confinament i l'emergència sanitària pel coronavirus. La incertesa de l'evolució de la malaltia i la possibilitat d'organitzar esdeveniments ha fet recomenable posposar les JEIC d'enguany.

Les JEIC són unes jornades de formació i reflexió sobre els instruments de la cobla. Estan obertes a estudiants i professors d'escoles de música i conservatoris de Catalunya, i a professionalss de l'àmbit de l'ensenyament, la difusió, la història o la interpretació que no estiguin adscrits a una escola o conservatori. I també a totes les escoles, fins i tot encara que no tinguin als seus expedients curriculars els instruments de la cobla. L'objectiu és "oferir un punt d'encontre, on docents i estudiants puguin compartir coneixement, objectius, problemes i solucions".

Ajornament de la resolució del Premi de composició de música per a cobla Masquefa i Montgrins 2020

Dj. 26-Mar-2020

La resolució del Premi de composició de música per a cobla Masquefa i Montgrins 2020 s'ajorna davant de l'impacte del Covid-19 a la societat.

L'organització garanteix la custòdia i l'anonimat de les obres presentades enguany i les proporcionarà al jurat quan "es pugui reunir, deliberar i donar a conèixer el veredicte". Es manté la previsió d'estrenar les 5 obres finalistes en un concert del cicle 'Masquefa sona bé', però cal veure en quina data. I és que aquest cicle musical també s'ha vist cancel·lat durant els mesos de març i abril.

Des de l'organizació agraeixen a compositors, membres del jurat, tècnics, intèrprets i el públic la seva comprensió. Tanmateix, la situació actual de confinament fa comprensible la decisió. De fet, aquest nou coronavirus ha alterat el calendari sardanista i fins i tot ha provocat l'aparició de diverses propostes per entretenir el col·lectiu i consolidar la comunitat.

Aquest Premi arriba enguany a la 4a edició i s'emmarca en el cicle musical 'Masquefa sona bé', que busca la difusió i promoció de la música. La integració de la música per a cobla respon a la relació de la cobla-orquestra Montgrins amb Masquefa des de l'estiu del 1947. Va ser llavors quan la formació musical hi va actuar per 1a vegada i des de llavors la relació s'ha mantingut i músics i vilatans han anat teixint lligams. Per això, en el marc dels 70 anys de relació que es va celebrar el 2016 es va convocar la 1a edició d'aquest premi. El seu objectiu és incitar els músics a escriure i interpretar música per a cobla i al públic a escoltar-la.