Agrupació Sardanista Anella Oberta

Benvinguts a la web de l'Agrupació Sardanista Anella Oberta de Cubelles. Entitat fundada l'any 2003 amb la finalitat de la difusió i promoció de la sardana i el seu ensenyament. Organitzem ballades, l'aplec, i la Diada de l'Agrupació amb ballada i concert.Carrer Joan Roig i Piera, 3-5 - 08880 Cubelles

Francesca Sol Martin | T.655515162 | cubellesanellaoberta@gmail.com
Josep Aldaz Homet | T.655515161 | cubellesanellaoberta@gmail.com
tornar a la miniweb

EL PROPER DISSABTE 15 DE SETEMBRE XVè APLEC DE SARDANES DE CUBELLES

Dt. 04-Set-2018

Ballada de sardanes diumenge 23 d'abril, 17,30 h. Plaça de la Vila, amb la Cobla Maricel

Dj. 20-Abr-2017

a primera activitat del 2017 serà la ballada de diumenge 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, a les 17,30 hores a la Plaça de la Vila, amb la Cobla Maricel.

Aquesta ballada de sardanes encabirà la cloenda del projecte SardaTIC que han portat a terme algunes classes de Primària de les escoles Josep Andreu Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel.

Es podran fer aportacions al projecte de micromecenatge "El Garraf dansa en cercle" per l'edició d'un nou CD de sardanes dedicades al Garraf.


XIV Diada de l'Agrupació diumenge 3 de desembre

Dt. 21-Nov-2017

El diumenge 3 de desembre celebrarem diada sardanista, en el 14è aniversari de l'agrupació. La part musical serà a càrrec de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb ballada de sardanes a les 12 del migdia a la Plaça de la Vila, i concert de sardanes i música de cobla a les 18,00h a l'Església de Santa Maria. El concert comptarà amb la participació a la segona part de la soprano Maria Lluïsa Muntada.

Dissabte 22 d'abril, actes del dia de la Dansa, taller de sardanes a les 12,00 al Poliesportiu de Cubelles

Dj. 20-Abr-2017

Dissabte 22 d'abril, dins la programació de la Setmana Cultural, activitats per celebrar el Dia de la Dansa al Poliesportiu, Avda. 11 de setembre, s/n. Farem taller de sardanes de 12,00 a 13,00 h. obert a tothom. Comptarem amb la col•laboració dels amics de la Colla Sardanista La Lira Vendrellenca.


Bon Preu repeteix patrocini per a les retransmissions de concursos de colles a 'Catalunya Ràdio'

Dv. 13-Set-2019

Bon Preu tornarà a patrocinar connexions amb els concursos de sardana esportiva d'aquest final de temporada 2019. Serà, com l'any passat, a través de Catalunya Ràdio, als seus programes del cap de setmana: 'Mans' i 'El Suplement'. També hi haurà una connexió a Catalunya Informació. Enguany les retransmissions tornaran a ser 5 cites del Campionat de Catalunya: 4 de la modalitat de Lluïment i la Final de Punts Lliures.

Així, la 1a connexió serà el proper diumenge 22 de setembre, al concurs de la Catedral de Barcelona, en el marc de les Festes de la Mercè. La cita de la Catedral es desenvolupa en un indret emblemàtic per a la sardana i la ciutat, i és una de les que més colles inscrites acostuma a tenir cada any. A la Catedral es podrà seguir amb l'emoció del Campionat de Catalunya de la categoria Gran (o Absoluta) i s'iniciarà la 2a Fase del Campionat Veterà.

La següent connexió serà el divendres 1 de novembre, a Girona, pel concurs de les Fires de Sant Narcís. En aquesta ocasió, com que el concurs se celebra en dia setmanal, la retransmissió s'integrarà dins d''El Matí de Catalunya Ràdio'. La capital gironina serà la darrera jornada del campionat Veterà, de manera que s'hi sabrà la colla campiona d'engunany. A més a més, Girona també és un concurs rellevant per la grant quantitat de colles que hi participen cada temporada.

L'emoció seguirà 2 dies després, el diumenge 3 de novembre, amb la connexió de Valls. La ciutat de l'Alt Camp acull des del 1992 la Final dels campionats Aleví, Infantil i Juvenil i per tant serà una sessió molt emocionant.

La setmana següent, el diumenge 10 de novembre hi haurà la penúltima transmissió. Serà a Balaguer, en el marc del darrer concurs del campionat Gran. La categoria reina desvelarà la colla campiona d'enguany, com a les darreres temporades, a aquesta cita, i d'aquí l'interès per connectar-hi. L'any passat, a més a més, va ser la seu d'un experiment radiofònic, amb la locució en directe d'una sardana.

La darrera connexió de Catalunya Ràdio serà el diumenge 24 de novembre, a Girona. Serà per explicar la Final del Campionat de Punts Lliures. Aquesta modalitat tan espectacular de la sardana esportiva es decideix a un únic concurs i la ràdio, gràcies a Bon Preu, farà arribar als oients de l'emissora pública el desenvolupament d'aquesta jornada tan emocionant.

Aquest és el 3rt any consecutiu que el Grup Bon Preu patrocina, via la gestió de la Confederació Sardanista de Catalunya, les retransmissions dels concursos de sardana esportiva. L'objectiu és difondre aquesta modalitat competitiva de la sardana i arribar al màxim públic possible.

El Grup Bon Preu és una empresa catalana del sector de l'alimentació que al 1974 va obrir al públic el primer establiment a Manlleu i el 1988 el primer hipermercat Esclat a Vilafranca del Penedès.Torna el curset de sardanes a la Casa de la Sardana

Dc. 11-Set-2019

Aquest proper dilluns 7 d'octubre torna el curset per a adults per aprendre a ballar sardanes, a la Casa de la Sardana (c/ del Pou de la Figuera, 15). Serà cada dilluns, de les 18:00 h. a les 19:00 h. i durarà fins el dilluns 9 de desembre.

Enguany hi haurà 2 nivells: iniciació i perfeccionament, gràcies a la bona acollida i interès dels alumnes de l'any passat. Els monitors seran Víctor Rodríguez i Àngel Cuenca, que ja han desenvolupat els cursos anteriors. La durada serà trimestral, com als cursets previs.

Per apuntar-se al curs cal enviar un correu electrònic a casadelasardana@gmail.com. També es pot trucar al telèfon 93 319 76 37, o acudir presencialment a la Casa de la Sardana per gestionar-ho a la secretaria. El cost del curset és de només 10 €.

En total seran 10 sessions que permetran conèixer els fonaments de la sardana i perfeccionar-la. La metodologia és a través de sessions bàsicament pràctiques, amb apunts teòrics.

El curset format part de les diverses activitats que la Casa de la Sardana impulsa mensualment per ser el punt central del món de la sardana, en el marc de la seva pertinença a les Cases de la Festa de Barcelona.

La Copa Catalunya 2019, cancel·lada

Dl. 09-Set-2019

Aquest passat dissabte 7 de setembre estava prevista la celebració del concurs de sardana esportiva de la Copa Catalunya, a Montblanc. Es tracta d'un format de competició nou, eliminatori, de colla contra colla. Però finalment, s'ha cancel·lat d'edició d'enguany.

La raó és perquè "no s'ha cobert la inscripció del mínim de colles necessàries per al bon desenvolupament del concurs", segons expliquen des de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS), l'entitat responsable del món competitiu de la sardana. Així, indiquen que només hi havia 1 colla Infantil, 1 Juvenil, 2 Grans i 4 Veteranes. Malgrat els esforços de l'entitat, que va allargar el període d'inscripcions i va fer diveses crides a les colles, ha faltat quòrum.

Davant les possibles causes d'aquesta baixa participació des de l'entitat es mostren sorpresos perquè "es va fer una enquesta amb totes les colles i majoritàriament van votar per celebrar la Copa Catalunya al setembre". Cal recordar que a la seva 1a edició, celebrada l'any passat, la data del concurs va ser el darrer dissabte de juliol. A més a més, també es van aplicar canvis per tal de millorar el format del concurs, segons les aportacions de diverses persones.

De cara al 2020, des de la Junta de l'entitat estudiaran si es torna a convocar aquesta competició i "hem de veure com podem incentivar la participació de les colles".

La celebració de la Copa Catalunya a Montblanc seguia amb la seu de l'any passat, quan la població era Capital de la Sardana. Enguany va voler repetir l'esdeveniment, però al final no ha sigut possible. Cal veure també si l'any vinent es convocarà de nou el 'Torneig del KO', en quina data i si repetirà seu o s'aprofitarà de nou la Capital de la Sardana, que al 2020 ho serà Sant Feliu de Guíxols.

La 1a colla campiona d'aquest títol va ser, lògicament l'any passat, en categoria Gran, la Mare Nostrum, de Barcelona. I en categoria Veterana ho va ser Toc de Dansa, de Tarragona.