Agrupació Cultural Folklòrica Sabadell Sardanista

El fi de la nostra associació és la promoció, difusió i enaltiment del patrimoni cultural que representa la sardana, les activitats que realitzem durant tot l'any són: Audicions, concerts, concursos de sardanes, i la que és la nostra festa més gran, l'Aplec de Sabadell.Carrer Ribot i Serra, 265 - 08208 Sabadell

ACF Sabadell Sardanista | T.93 723 87 83 | sabasardanista@gmail.com
tornar a la miniweb

ACF Sabadell Sardanista, Ballada amb la Cobla Sabadell

Dl. 20-Mar-2017

La propera ballada organitzada per Sabadell Sardanista, tindrà lloc diumenge dia 2 d'abril, a dos quarts de dotze a la plaça del Dr. Robert, amb la Cobla Sabadell.

Cobla Sabadell

55è Aplec de Sabadell

Ds. 10-Jun-2017

Mor Ramon Moncho, infatigable difusor de la sardana i la cobla

Dj. 17-Oct-2019

Ha mort Ramon Moncho, actiu defensor de la sardana i dinamitzador de les emissions sardanistes del programa 'Contrapunt' a Ràdio Terrassa SER Vallès. La cerimònia del seu comiat ha sigut aquest divendres 18 d'octubre, al Tanatori de la funerària de Terrassa.

La seva tasca va ser en mútliples fronts: a l'Obra del Ballet Popular (OBP), a la ràdio, a l'organització de les Ciutat Pubilla i als inicis de la Federació Sardanista de Catalunya. Per això va esdevenir un personatge popular i conegut entre moltes persones del món de la sardana i la cobla. A més a més, la seva implicació i tenacitat amb 'Contrapunt' va suposar que el programa rebés el Premi als Mitjans de Comunicació amb especial dedicació a la Sardana de l'OBP el 1992 i el 1998 pels 50 anys d'emissions.

Aquesta tasca de difusió periodística va ser el signe dominant de la seva feina a favor de la sardana i la cobla. Però també va treballar en d'altres sentits, com amb la recopilació d'un important arxiu de sardanes o l'organització i difusió de nombroses activitats sardanistes, especialment de l'Aplec de l'Encamp i el seu premi Grandalla d'Argent.

Diversos compositors li van dedicar sardanes, com ara Antoni Albors amb Cant de l'amistat; Ramon Vilà amb En Moncho i la Núria o Tomàs Gil i Membrado com Benmereixenca, entre d'altres.

La Casa de la Sardana tanca aquest divendres per la vaga general

Dt. 15-Oct-2019

La Casa de la Sardana farà tancament patronalaquest divendres 18 d'octubre en adhesió a la vaga general, convocada pels sindicats sobiranistes Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

El motiu oficial d'aquesta vaga és denunciar els drets que "els treballadors i treballadores han vist retallats en els darrers anys" i "exigir" que es recuperin. Però és evident que la finalitat és rebutjar la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics que es va emetre el dilluns 14 d'octubre. En aquest sentit, el comunicat que ha emès IAC demanava "la llibertat de totes les preses polítiques". La manifestació d'aquest dia de vaga començarà als Jardinets de Gràcia a les 17:00 h. i té previst baixar fins a la Gran Via de Barcelona.

Per tant, el personal laboral diari de les entitats que s'allotjen a la Casa de la Sardana donarà suport a la manifestació i l'espai restarà tancat. D'aquesta manera es referma el compromís amb la lluita per la igualtat i la llibertat de tots els treballadors després que aquest dilluns 14 d'octubre també es tanqués per la sentència. En aquest sentit, la Confederació Sardanista de Catalunya va publicar un manifest, que es pot consultar a la portada de la pàgina electrònica.